folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Biraz Paradan Konuşalım

Biraz Paradan Konuşalım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Evet beyler ilk dalga bugün türkiyeye geldi. borsa düşüşde dolar 1.45  Durum hakkında biraz tartışma yapalım. işin içine siyaset bulaştırmadan bu siyasi kriz değil.

Türkiye ilk dalgadan etkilendi. önlemler alındı deniyor ama bu durum işsizliği getirecek zaten türkiye kredi kartlarından dolayı bir krizde aslında.

gidiş nasıl olur nereye kadar tırmanır. Rusya ara ara borsayı kapatıyor sizce bu çözümmü? Konu hakkında bilgi sahibi olanlar paylaşırsa sevinirim.,

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Erkek
    piyasada dolar kalmassa boku yeriz.inş 2 cent e muhtaç olduğumuz günler tekrar gelmez

Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Alpn bunu yazdı:
    -----------------------------
    piyasada dolar kalmassa boku yeriz.

küçük yatırımcı zaten ona yöneldi yükselecek beklentisiyle aşırı talep fiyatın yükselmesini getirecektir. ama sanırım ozaman merkez bankası piyasaya dolar sürer

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    yüzde 70 e yakını yabancı sermayenin elinde olan türkiye borsasının bunun her dalgasından dalga dalga etkileneceği yeterince açık değilmi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hacı neyini düşünüyorsun ki öyle bir ekonomi sistemimiz varki bize hiçbişey olmaz zaten hep krizde olan bir ülkede yaşıyorsun bitik bir ekonomi ile yaşıyorsun dalga seni vursa nolur vurmasa nolur :D

siyaseti karıştırmayalım dedin ama ekonomi ile siyaset zaten iç içe ayırmazsın... sanırım dün izlediğim haberlerde başbakan hamdolsun bize bişi olmaz gibisinden şeyler söylüyordu dolar 1.3 lerden 1.45 lere kadar ilerledi ülkenin sonunu hiç iyi görmüyorum görülecek gibi de değil siyasi ve ekonomik taraftan batmış durumdayız... abd nin en büyük bankası iflas etmiş abd krizde ülkemin yarısı bu krizi yaşayan ülkelerin şimdi onlar ekonomik kriz yaşarken senin günlük gülistanlık yaşaman ne derece mümkün ki normalde de günlük gülistanlık yaşayamıyorsun bu ülkede...

türkiyenin tüm borclarının dolar bazında olduğu düşünüldüğünde sen bir yorum yap kendi kendine ülkem için...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Hocam çok kısa özetleyelim.

Bankaların yurt dışından alacağı sendikasyon kredisinin düşmesi bankacılık sektörünü etkilemekle kalmıyor reel sektörün lokomotifi olan işçi istihdamını en fazla gerçekleştiren kesim olan kobilerin uzun vadede düşük maliyetle kredi almasının önüne geçiyor yani bankacılık sistemini ayakta ve sağlam densede işlevini yitiriyor, ötmeyen bir kuş misali öylece duruyor. Elbette uzun vadede (1 yıldan uzun) bankalar da şube sayısını azaltmaya başlayacaktır.

Üretimde kullanılan enerji, hammadde, yarı mamul (un,kumaş,iplikgibi) maliyetleri doğrudan dolara endeksli olduğu için dolar çıkışı sürdükçe maliyetler artacak ve sonuç olarak ürünlere olan talep azalacak (insanlar daha az yiyecek daha az elbise satın alacak), talep azaldıkça işletmeler üretimi kısacak daha az işçiye gereksinim duyacak, işten çıkarmalar artacak.

Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Üretim yok,cari açık aldı başını gitti.Başımızda ya esrar içtiğini yada farklı bi dünyada yaşadığını düşündüm bi adam,etkilenmeyiz bize birşey olmaz diyor.FED faiz indiriyor,piyasaya para veriyor,satın alımlar yapılıyor götlerini doğrultamıyor.Bizimkilerin aklı 5 karış havada halka yalan söylemeye devam ediyorlar.Cuma günü 1239 parametresinden 1415 ekadar yükselen dolar yüzünden şimdiden bir durgunluk var 15günlük süreçte piyasalar durulsada.

Max 1-2 sene içersinde türkiyeyi ciddi manada çok çok günler bekliyor,umarım sonumuz iyi olur

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    Alpn bunu yazdı:
    piyasada dolar kalmassa boku yeriz.

küçük yatırımcı zaten ona yöneldi yükselecek beklentisiyle aşırı talep fiyatın yükselmesini getirecektir. ama sanırım ozaman merkez bankası piyasaya dolar sürer

bende ona yöneldim küçük yatırımcı değilim sadece bir öğrenciyim =)

400 dolar para yaptım bozdurmayı bekliyorum =) şimdiden bi 60 ytl civarı kardayım :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    3000  dolarım vardı  ınadına  bozdurdum

kontra bisiklet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

kısaca

kapitalizm çürüyor.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Krizden en az etkilenen ülkelerden biri Türkiye.

Hem şehitlerimizin olayı, Diyarbakır'daki şehit edilen polisler. Hiç bir şekilde ekonomik krize sürüklemedi memleketi. Gerçekten bu kez ekonomimiz çok daha sağlam.

Dalır 1,4'ü gördü ama önümüzdeki hafta aşağılara inecektir. Bu arada amerikada borsada batan bi adamın etrafına terör estirerek kendisini öldürmesini de hatırlatırım. Ayrıca avrupada estonya mı nere bi ülkede yiyecek stoklanmaya başlandığını da hatırlatmak isterim. Hatta hükümet resmen iflas bayrağını çekmiş.

Ama Türkiye'de böyle bişey olmadı. Umuyorum ki olmayacak :) Ergenekon, Kapatma davası, terör gibi olaylardan etkilenmediyse türk ekonomisi bundan da etkilenmez.

Dünya borsaları çalkalanıyor

Dolar kararsız, altın uçtu, petrol çakıldı

Borsa, 2005 seviyelerine indi

Toplam Hit: 9406 Toplam Mesaj: 52