Biraz Paradan Konuşalım
-
galiba kriz böyle giderse 3-4 ay sonra sözleşmeli elemanları işten çıkaracaklar.çalıştığımız şirketler doğrudan avrupaya bağlı olduğu için olan yine garibana olacak.patronlar ceplerini doldurdu onlara bişey olmaz. anca fakir fukara ortada kalacak.
anlamadığım nokta ise yabancı devletler bankaları devletleştirirken Türkiye bankaları satıyor.
he kriz nasıl atlatılır. ülkedeki halka habire vergi koyarsın. zamlarla cebindeki parasının son kuruşuna kadar alırsn. zaten öyle değilmi.. mesela Telefon faturasına 0 ytl fatura gelse yinede 16 ytl devlete gidiyor hiç konuşmasan bile. faturalara bakın anlarsınız. ayrıca fatura tarihlerini 1 aydan 1 aya değil en fazla 2 hafta yaparsa devlet anca işte böyle krizden atlar az bişey. zaten şu anda faturaların son ödeme tarihlerine bakarsanız şu anda durum aynısı. ödemezsen faiz yiyor ee..
-
Hepimizi ilgilendirdiği için konuyu uyandırıyorum dolar 16912. İş sahipleri, çalışanlar, öğrenciler ne durumdasınız cepte havalar nasıl? Piyasanın kısa sürede oturacağına inanan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum. İlerisi için öngörüleriniz nelerdir?
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
Hepimizi ilgilendirdiği için konuyu uyandırıyorum dolar 16912. İş sahipleri, çalışanlar, öğrenciler ne durumdasınız cepte havalar nasıl? Piyasanın kısa sürede oturacağına inanan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum. İlerisi için öngörüleriniz nelerdir?
-----------------------------muridimiz çok güzel söylemiş ... ilerisi için öngörüleriniz nelerdir ? neye yatırım yapalım? :]
-
piyasa miyasa oturmaz, aklı olan dolar alsın
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Muhuahahhaha diyorum size (:
10 yıl geriye gidecekmişiz. Amerikada avrupada intiharlar başladı borsa yüzünden. Resmen iflas bayrağını çekiyor ülkeler. Onların vatandaşı bile bu kadar kendi ekonomilerini eleştirmiyordur ha (: Sizin amacınız akp hükümetini eleştirmek. Ya Allah aşkına bi objektif bakın olaya ya :)
Valla helal olsun hükümete. En az etkilenen ülkeler arasıda gösteriyor bizi ekonomi dergileri. Taşaklı hükümet bu hükümet. Hemde o kadar askerimizin polisimizin şehit olmasına rağmen ekonomimiz ayakta..
niye bişe olmuyo biliyo musun? durumu sallamayan vatandaş çok.hiç bişe adamın s.kinde değil afedersin "heeh babam bana dükkan, açar bi otel alır, fabrikanın başına ben gççem diyen çok adam tanıyorum -
hamdolsun ben cebimi doldurdum , krizden etkilenenler skmde degil
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------kısaca
kapitalizm çürüyor.
Kapitalimz çürüyor,sosyalizm güçleniyor mu?
Bugün ODTU'lü gençlik tekrar DEVRİM yazıcaklar,fakat sosyalist odtu gençliği artık convers giyiyor,ellerinde miller...
Geçmişten bu yana filoları protesto eden gençliğin çocukları artık,work and travel ile amerika görme sevdalısı.ipod alma meraklısı...Çökecek olan sadece ekonomimi,masalarla birlikte komple bir ülke,vatan,memleket...
apalladım,şok geçiriyorum :| Bu denli ileriyi görebilen biriyle hemfikir olmaktan onur duydum.Ewet acı ama gerçek.Devrim sevdalıları'nın bir tek adı kalmış devrimci diye.isimleri,eylemleriyle 180 derece..
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Krizden en az etkilenen ülkelerden biri Türkiye.
Hem şehitlerimizin olayı, Diyarbakır'daki şehit edilen polisler. Hiç bir şekilde ekonomik krize sürüklemedi memleketi. Gerçekten bu kez ekonomimiz çok daha sağlam.
Dalır 1,4'ü gördü ama önümüzdeki hafta aşağılara inecektir. Bu arada amerikada borsada batan bi adamın etrafına terör estirerek kendisini öldürmesini de hatırlatırım. Ayrıca avrupada estonya mı nere bi ülkede yiyecek stoklanmaya başlandığını da hatırlatmak isterim. Hatta hükümet resmen iflas bayrağını çekmiş.
Ama Türkiye'de böyle bişey olmadı. Umuyorum ki olmayacak :) Ergenekon, Kapatma davası, terör gibi olaylardan etkilenmediyse türk ekonomisi bundan da etkilenmez.
Dolar kararsız, altın uçtu, petrol çakıldı
-----------------------------1.75 oldu, buyur etkilenmedik de.
şimdi açıklasana milli geliri kişi başına düşen? kaç dolar söyler misin? ne oldu dolar yükselince düştü mü? ama dolar düşünce yükseldi diye gayet gür çıkıyodu birilerinin sesi. hayvan sen alınma seni duymadım böyle derken =)
1.80 olacak sonra merkez bankası müdhale edecek bi süre sabit kalır sonrasını sayın başbakanımız gibi karşılarız "inşallah bişey olmayacak" yani duayla temenniyle devam edersek bişey olmaz elbet dualarımız fayda eder endişelenmeyin. selam ve dua ile.
-
önceden bi 10000 doları filan olan ortalama %43 kar etti.Ama Türkiye şartlarında her zaman kazandıran yatırım türü altın tabi ama bilezik filan deil çeyrek,yarım,cumhuriyet alıcaksınız:)
dolar euro çok tehlikeli almamanızı öneriirim çünkü merkez bankası yakında müdahale edecektir.Yoksa dolar 2 ye çıkar krizde peşinden gelir.
Başka bi noktaya temas ediyim tayyip baba krizin formülünü
türkiyeye dışardan gelicek bavul dolusu paradan sadece %2 stopaj kesintisi yapıcakmış.Yani karaparacılar yaşadı demek bu da Sen yabancıysan getir paranı türkiyeye dio yani ne olursa olsun ondan kesintide yok.Türklere de yüzde 2 stopaj vergisi alıcaklarmış.... siz nası değerlendiriosunuz bu olayı ...
-
Krizden herkes etkilenmiyor, mesela zenginler... Adamın kriz sorunu değil ki. Gidip yine pahalı ziynet eşyası mücevher milyon dolarlık saatler :)) Başımızdaki yönetim olduğu sürece böyleyiz. Kendi elleriyle oy verenler; kendi düşen ağlamaz.