Bireysel Silahlanmaya Hayır!
-
Ülkemizde ateşli silah kullanarak yapılan magandalıklar bireysel silahlanmadan değil eğitimsizlik ve insan kalitesinden kaynaklanıyor. Gerizekalı, doğal şartlarda soyu kuruması gerekirken ülkemizin şartlarında yolunu bulup evlenmiş, çocuğunu da eğitmemiş. Tüm aile gerizekalı. Silahı olur cama çıkıp havaya sıkar, düğünü olur sokağın ortasından havai fişek atar, arabası olur okulun önünde hız yapar. Yanlış yaptığını anlayacak zekaya sahip değil. Neden? Zamanında annanesini deli sikti.
-
Balyoz99 bunu yazdıultrAsker bunu yazdı
geçmiş yıllardaki verilerle tabi değişiklik olmadıysa bireysel silahlanmanın en yüksek olduğu ülke finlandiyaydı, en düşük suç oranı da finlandiyadaydı.
herkesin bahsettiği gibi olay silaha sahip olmakta değil. öküzlükte

Finlandiya değil hocam İsviçre.
aynen hacı kuzeyde diye aklımda kalmıs isviçre olmasına da şaşırmadım eyv :)
-
Balyoz99 bunu yazdı
Ülkemizde ateşli silah kullanarak yapılan magandalıklar bireysel silahlanmadan değil eğitimsizlik ve insan kalitesinden kaynaklanıyor. Gerizekalı, doğal şartlarda soyu kuruması gerekirken ülkemizin şartlarında yolunu bulup evlenmiş, çocuğunu da eğitmemiş. Tüm aile gerizekalı. Silahı olur cama çıkıp havaya sıkar, düğünü olur sokağın ortasından havai fişek atar, arabası olur okulun önünde hız yapar. Yanlış yaptığını anlayacak zekaya sahip değil. Neden? Zamanında annanesini deli sikti.
Aynen katılıyorum hocam.
@u235 hocam işte herkeste silah olursa kimsenin buzugu yemez o konuda. Benim şimdi taşıma ruhsatım yok ama köydeyken vardı bana saldırı oldu takir takir saydirdim Kırıkkaleyi. Hiç bi vicdan azabı yok hala ki ülkede her türlü gaspcisi tecavüzcusu at hırsızı tipli pkk işid suriyalı el nusrali fink atıyor ben canımı güvende hissetmiyorum , görevi bırakıp aile işine dönünce yeniden ruhsatı çıkaracağım.
-
Hayatımda 3 kez bıçak taşıdım ben bu esenyurtta 1999dan beri nasıl ölmedim insan hayret ediyor işte...
-
elcondor bunu yazdıMedia bunu yazdı
benim merak ettiğim biri bize saldırdığında(haneyi tecavüz,nefsi müdafa) onu silahla yaralasak ceza alıyor muyuz? şahit , görüntü neyim mevcut olsa dahi?
şimdi hukukçu müridler daha iyi bilir elbette fakat sanki şöyle bir şey hatırlıyorum, şahıs yatak odana kadar girmediyse haneye tecavüz sayılmıyordu. Geçmiş yıllarda böyle bir tartışma çıkmıştı ve gündem olmuştu.. Değişiklik oldu mu takip edemedim.
Bu konuda orantılılık ilkesine bakılıyor. Saldırıyı def edecek kadar güç veya alet kullanabiliyorsunuz...
Konua gelince silahsızlanma değilde ruhsatsız silahlanmaya hayır. Silah kullanınca bulunacağını bilen adam kafasına göre silah kullanamaz...
-
Adam bireysel silahlanmaya hayır diye konu açıyor .Konunun altında silah ticareti dönüyor : ) Tahribat ailesi işde :D
-
Bence her evde en az 1 silah olmalı. Ancak bu silah kişinin üzerinde taşınmamalı.
Eğitim şart. Magandalıktan uzak olunmalı. İyi bir silah kullanma eğitimi almayana silah verilmemeli.
Atalarımızın dediği gibi AT-AVRAT-SILAH herailede olmalıdır.
--Not: Bende sadece bir havalı tüfek var. Ancak silah bulundurmama sebebim, istediğim zaman bir şekilde satın alabilecek durumda olmamdır.
-
seagate189 bunu yazdı
Bireysel silahlanmaya evet.
Gerizekalica cahilce egitimsizce silah kullanmaya Hayır.
Bunun zeka ile cehalet seviyesi ile alakası yok ki hocam. Yoksa kimse kimseye zarar vermek istemez ama sinir anıyla insan belindekine sarılabiliyor. Mesela ben çok çabuk sinirlenen biriyim yeminle silah alsam müebbet yerim o yüzden almamalıyım. :D
-
Caliber bunu yazdıseagate189 bunu yazdı
Bireysel silahlanmaya evet.
Gerizekalica cahilce egitimsizce silah kullanmaya Hayır.
Bunun zeka ile cehalet seviyesi ile alakası yok ki hocam. Yoksa kimse kimseye zarar vermek istemez ama sinir anıyla insan belindekine sarılabiliyor. Mesela ben çok çabuk sinirlenen biriyim yeminle silah alsam müebbet yerim o yüzden almamalıyım. :D
:) Saldırmak için ateşli silaha gerek yok. Bu zamana kadar birini bıçaklamadıysan veya öldürecek gibi dövmediysen silah da seni bozmaz.
-
şu son zamanlarda ki pkklıların azıtmasından sonra bireysel silahlanmanın yararlı olacağını düşünmekteyim...
görenin o ki devlet teröristlere bir şey yapmıyor
bu itler gün gelip kapımıza kadar dayandığında evde karın çoluluğun çocuğun olduğunda iş başa düşecek gibi
kimse kusura bakmasın ben bireysel silahlanmaya bu bakımdan evet diyorum
http://kamusalrehber.com/emniyet/silah-ruhsati/58-silah-ruhsati-almak-icin-gereken-belgeler.html
almak ne kadar basit değil mi 21 yaşında ol herhangi bir hüküm giyme aylık ciran 6 bini geçsin koyarsın cebine bir tane ya da arazin olsun vs yine alıyon
ama hiç bir yerde dememeiş ki silah kullanma eğitimi almış silah kullanma eğitim kursu zorunlu olmalı işte hata burada adam alıyor ama kullanmayı bilmiyor asker de de tabanca kullanmayı öyle bir görevde değilsen öğretmezler zaten
SeRDaR tarafından 01/Oca/15 15:41 tarihinde düzenlenmiştir