Biri Bana Bir Açıklama Yapsın Kafayı Yicem
-
bardak çin malıymış hacı başka açıklaması yok
-
Yaygın görünen bir fenomen imiş;
O bardak zaten kalın yani sertleştirilmiş cam olduğu için öyle patlamış. Şöyle ki; o tip camların içlerine nikel sülfid karışırmış. Normalde 1 ton camda 5 mikrogram kadar az bulunmasına rağmen çok tehlikelilermiş. Olayın sebebi nikel süflidin gecikmiş faz dönüşümüymüş. Nikel sülfid kristallerinin yüksek sıcaklık ve düşük sıcaklık formları bulunuyormuş. Yüksek sıcaklıklarıdaki yoğun kristal formu düşük sıcaklıklarda şişerek daha az yoğun bir kristal formuna dönüşüyormuş. Normal bir şekilde sertleştirilmiş camda, cam üretim esnasında yavaşça soğutulduğu için nikel sülfid kristalleri sorun çıkarmıyorlarmış. Ama bu dönüşüm çok tembel olduğu için, sertleştirme işleminin bir parçası olarak cam hızlıca soğutulduğunda, nikel sülfid bir kaç yıl sonra dönüşümü camı paramparça edene kadar yüksek sıcaklık formunda kısılı kalıyormuş.
Tebrikler; %1 oranla gerçekleşen bir üretim sorununa denkgelmişsin.
Aha bu da ibnecik;
krypt tarafından 03/Oca/13 15:53 tarihinde düzenlenmiştir
-
Hocam ben barmanim, o tarif ettigin bardaklari ben 6 senedir kullaniyorum barda :) Onlar benim korkulu ruyam. zaman zaman kendi kendine bile patladiklari oluyo, bazen de elime aliyorum kendiliginden patliyor. Onlarin dogasi boyle yapacak birsey yok
-
Tnrsk bunu yazdıGusFring bunu yazdıkorkarabatak bunu yazdı
ne oglum nedir lan bu. sikicem dünyalarını amk. su da mı içemicez.
:D kime isyan ediyorsun hacı
lan ne güldüm sabah sabah amk :)
-
şu araba camını parmağıyla hafif hafif vurarak kıran itfaiyeci 2013 yılında bu tür hurafelere inananlara girsin
-
korkarabatak bunu yazdı
arkadaşlar bir saat önce başıma gelen bir olayı bir yere dayandıramıyorum, şoklardayım. Bilimsel bir açıklama bekliyorum siz müridlerden.
su içmeye kalktım gözlerim uykulu ama sersem değilim. annem mutfaktaydı günaydın dedim naber napıyorsun felan derken ben bir yandan
kafa hizamdaki dolaptan bardak almaya çalışıyorum. tam bardağa uzandım bardağı tuttuğum o salise bardak patladı.
evet kırılmadı patladı paramparça oldu binlerce parçaya ayrıldı ve 5 metre ötelere sıçradı.
arkadaşlar bardağı düşürmedim bardağı sıkmadım. sadece narince 3-4 parmağımla tutmaya çalıştım.
bardağın resmini atsam zaten, oha amk bunu tezgaha düşürsen kırılmaz bu dersiniz. normal su bardağı gibi değil.
viski bardağı şeklinde daha geniş ağızlısını ve kütlece daha ağır olanını bir düşünün.
annemle şoka girdik yanyana durup birbirimize bakıyoruz.
bardağın dolapta patladıgının kanıtları var tezgaha düşse dolapta bir yıgın cam parçalarının olması mümkün
olmazdı. vucut elektriği mi dersiniz artık ne sikim derseniz deyin beni bir aydınlatın.
aynı yukseklikten tezgaha aynı bardaktan bıraktım bardak 8 bilemedin 9 parçaya ayrıldı.
ilk patlayan bardak ise binlerce parçaya ayrıldı. ve nerdeyse büyük bir parçası yok gibiydi tuz buz oldu amk !!!
ne oglum nedir lan bu. sikicem dünyalarını amk. su da mı içemicez.
-Fiziksel olarak aşırı sıcak/soğuk farklılığına eklenen statik elektrik.
-Sonokinetik güç. (Denetimsiz)
-Telekinetik güç. (Denetimsiz)
-Elektrokinetik güç. (Denetimsiz)
-Hepsi.
Sende birisi vardır toprağa falan sürtün elektiriğini at veya başka yollarla at. Korkulacak bişey yok oluyor ara sıra bendede. -
Cam eşyalar üretilirken sıcaklık farklarından dolayı malzeme üzerinde yorulmalar oluşur.
Muhtemelen senin bardakta öyledir.
-
cenabet geziyonuz hep bundan oluyor
-
gazman bunu yazdıglaurung bunu yazdı
şu araba camını parmağıyla hafif hafif vurarak kıran itfaiyeci 2013 yılında bu tür hurafelere inananlara girsin
hurafe oldugunu neye dayanarak soyluyorsun ne tarz calismalar yapip bu kaniya vardin
sen nasil varsan cinler de var.
yabanci bilim adamlari uzayli var kiyamet kopacak diyince onlara inaniyorsunuz amk
bizim insanlara yabancilarin siki tatli geliyor ne istir anlamadim sanki adamlarin sikinden bal damliyor
lafin kisasi illa her seyi olunce anlayanlardan olmayin
biseyi merak ediyosan ac kuran a bak
kuranda olmayan hicbir seyi yaratmadi Allah
bunu builmis olsaydiniz ne uzayliya ne de mayalara inanirdiniz zaten
hepsi de fos cikti zaten

-
gazman bunu yazdıglaurung bunu yazdışu araba camını parmağıyla hafif hafif vurarak kıran itfaiyeci 2013 yılında bu tür hurafelere inananlara girsin
hurafe oldugunu neye dayanarak soyluyorsun ne tarz calismalar yapip bu kaniya vardin
sen nasil varsan cinler de var.
yabanci bilim adamlari uzayli var kiyamet kopacak diyince onlara inaniyorsunuz amk
bizim insanlara yabancilarin siki tatli geliyor ne istir anlamadim sanki adamlarin sikinden bal damliyor
lafin kisasi illa her seyi olunce anlayanlardan olmayin
biseyi merak ediyosan ac kuran a bak
kuranda olmayan hicbir seyi yaratmadi Allah
bunu builmis olsaydiniz ne uzayliya ne de mayalara inanirdiniz zaten
hepsi de fos cikti zaten