Birisi Bana Bunu Açıklayabilecek Mi ?
-

Geçenlerde elleri öpülesi ttnet in fiber optik kabloları mısır' ı gezdikten sonra bizim mahalleye gelebilmiş.. dedim 8 megabit yaptırayım..
aradım efendim 8 gelmez falan filan.. neyse 2 de gelse iyidir dedim yaptırdım..
daha öncesinde bu web sitesine girdiğimde bursa merkezli görünüyordu internetim.. ama her ne hikmetse smileadsl.com dogan iletisim diyor gördüğünüz üzere.. bunun sebebi nedir hacılar telekom ne yapmaya çalışıyor ?
8 megabit internet paketinde download 1.71
upload 0.60
bu bi kenara zaten :)
-
Resim görünmüyor.
-
tamamdır hocam .. tekrar upload ettim
-
doğan iletişim dediği test dosyalarını türkiye'de host eden firma. sol alta bakarsan turk telekom yazıyo. 2 mb dedilerse 1.71 normal.
-
g2k bunu yazdı:
-----------------------------
doğan iletişim dediği test dosyalarını türkiye'de host eden firma. sol alta bakarsan turk telekom yazıyo. 2 mb dedilerse 1.71 normal.
-----------------------------merkeze evim 8 km diğer arkadaşımın 12 km ona 6 gidiyor bana 2 tam bile gelmiyor..
açıklama için teşekkürler
-
JaiLStyLe bunu yazdı:
tamamdır hocam .. tekrar upload ettim
-----------------------------Tamam düzelmiş, görünüyor. Ayrıca g2k'nin dediği de doğru. 2 mb ise 1.71 gayet normal.
-
Hızın gayet iyi 2 yi tam olarak alamazsın zaten

-
yanlış anlamışsınız arkadaşı sanırım 8mb yaptırmış 2 de gelse iyidir diyerekten
arkadaşım telkom müşteri ghizmetlerini arama oradan sana yardımcı olamazlar direk senin bağlı olduğun santrale git telefonları var ama ulaşamassın git oraya anlat durumu onlar halleder sizin oraya 8 gelmez lafı da zırvalıktan başka birşey değil bende 5mb kullanıyordum santralde halletim durumu şimdi tam oalrak 8mbit kullanıyorum dediğim gibi git santrale anlat durumunu
-
RaAmLis bunu yazdı:
yanlış anlamışsınız arkadaşı sanırım 8mb yaptırmış 2 de gelse iyidir diyerekten
arkadaşım telkom müşteri ghizmetlerini arama oradan sana yardımcı olamazlar direk senin bağlı olduğun santrale git telefonları var ama ulaşamassın git oraya anlat durumu onlar halleder sizin oraya 8 gelmez lafı da zırvalıktan başka birşey değil bende 5mb kullanıyordum santralde halletim durumu şimdi tam oalrak 8mbit kullanıyorum dediğim gibi git santrale anlat durumunu
-----------------------------söylediğin doğru hocam 8 megabit yaptırdım 2 geliyor benden merkeze 4 km daha uzak adama 6 gidiyor .. santral e gitsem iplemezler :| iyiliklede söylesen kavgada çıkarsan nafile şerefsiz bunlar :| umudum yok o yüzden santral işine sıcak bakmıyorum :|
-
Speedtest.net gibi sitelere güvenmiyorum. 8 MBit bağlantıma bazen 90 bazen 100 MBit diyor. Modem arayüzünden hat hızı değerlerine bak.
Mesela Pikatel modemlerde bu
----
Hat Hızı - Gönderilen (Kbps): 797
Hat Hızı - Alınan (Kbps): 8191----
şeklinde görünüyor. Bu Servis Sağlayıcının sana sağladığı band genişliğini gösterir. Görünen hızlara ulaşamayabilir ama en azından sana 8 MBit verdiler mi vermediler mi emin olabilirsin. Gerçek hızını test etmek içinse büyükçe bir dosyayı Flashget ile yada bir torrent dosyası indirerek dene. Hız ölçüm siteleri saçmalıyorlar.
-
hoca ben saniyede 950 kb falan indiriyordum.
sonra ttnet bi altypaı çalışması yaptı.
net kesilip durmaya başladı.
ben aradım sordum şu anda çalışma var dediler.
çalışma bittikten sonra hızım 450 kb geçmez oldu :D