Birleşik Federal Kıbrıs Cumhuriyeti :|
-
Knightkib kardeşim bu konuda bende sana katılıorum haklısın adanın kendini geliştrmesi lazım her konuda ama bunu ne olur birleşerek yapmayın kendiniz yapın Türkiyeninde destegini alarak ki zaten destegi varda. onlardan uzak durun biz burada kardeşlerimizin acı çekmesini istemiyoruz
-
Knightkib bunu yazdı:
-----------------------------
Suan çok güzel durum dimi.. Türkiyeden tonla para geliyor bizde yiyoruz.. Ne ülke içi ne ülke dışı adam gibi ticaret var ohhh... Halkın %80 nin rahatı yerinde bunu bende biliyorum çok şükür benim aileminde durumu iyi ama birşeyler yapmamız kendi toplumumuzu ilerletmemiz dış ticarete açılmamız lazım. Üretmek istiyoruz Ekonomiyi dahada iyi duruma getirmek istiyoruz buna en büyük engel ambargolar.. Belki üretir belli bir güce sahip olursak ilerde Türkiyemize daha faydalı bir toplum oluruz.. "Rumlarla birleşirler bizi tanımaz bunlar, soysuzlar " düşüncesinden uzaklaşın artık.. Hem kendimize hem size faydamız olsun.. Bi baltaya sap olalım..
-----------------------------Dostum daha öncede orda Kıbrıs Cumhuriyeti yokmuydu?ee sonradan noldu? bunu sen pek iyi bilmeyebilrsn ama yaşlılar oldukça iyi bilir.. Sizin orda kendi polisinz askernz kendi dairlernz olması açık açık bi iç savaş nedeni..tarih tekerrürden ibarettir derler ama biz Türk milleti olarak geleceği hala göremiyoruz..Siz Kıbrıslı gençler olarak denem yanılma yapıyosunuz..Sen kendini bi rum vatandaşı yerine koy çalışıp didinmişsn sahip olmak isteidğin herşey mevcut ve bunu tarihten beri düşman olduğun bi milletle paylaşırmısn?nitekim bunu yapılan referandumda gördük..ADamlar istemiyor siz hala ortak cumhuriyet diyorsunuz..Böyle bişeye ihtimal bile vermiyorum ortak cumhuriyet kurulabilir fakat türkler hep ezilen taraf olur..O zman Türkiye'de yanınızda olmaz kimbilir..
-
Kaldıki Kıbrısın bi RAuf Denktaş daha çıakracağını sanmıyorum..Dikkat edin Filistin gibi olmayın..
-
hoca burada eger oyle bır bırlesme olsa emın olun ortak devlet degıl hemen ardından turkıyenın ısmı sılınır buradan!!
-
Daha once kurulan sistem başında sakat tı.. örnegin bir devlet dairesinde 10 kişi çalışırsa bunların 7 si rum 3 ü türk olacak gibi saçma şeyler vardı.. Onun dışında 1974 öncesi kıbrıs türk halkı adada dagınık olarak yaşamaktaydı.. belirli bir birlik yoktu. 1 türk köyünün etrafında 4-5 rum köyü vardı ve saldırıya açıktı.. iki farklı kesim olduk şimdi onların kendi tarafı bizim kendi tarafımız var..
Gelecek ne getirir bilinmez ama tarih herzaman tekerrür edecek diye bir olgu yoktur.. Türkiye yanımızda oldugu sürece Rumların bize saldırmak gibi bir aptallık yapacagını sanmıyorum.. Kaldı ki ben rum tarafına birçok kez geçtim. 2 kez de iki tarafın ortaklaşa düzenledigi türk-rum kamplarında bulundum sırf bize bakış açılarını görmek.. Annemin babamın göç etmesine sebeb olan düşmanımı tanımak için.. Okadarda saldırgan gördüğü anda öldürmek isteyen tipler degillerdi..
Hem Rum kesinlikle dostu olmaz diye bişeye ben inanmıyorum.. 1974 öncesi dedemin anlattıgına göre bir rum dedemin türk köyüne koşarak gelmiş ve rumların köye baskın duzenleyecegini haber vermiş.. saklanmalarında onlara yardımcı oldugunu anlatmıştı.. Saldırılar filan sarısında dedeme birçok rum yardım etmiş kaçmalarına. Sonucta onlarda bizim gibi insan.. Önemli olan halkı yönetenlerin aldıgı tutumdur..
-
--- Kazara repost attim---
-
Tayyeap ın Kıbrıs versiyonu...R.Denktaşı çok ararsınız siz çoook...
-
Allah korusun kardeşim, ne Filistin'i yahu :|
-
Walla kardeşim çok iyi niyetlisinz..Ben Ahıska Türküyüm netten biraz bakarsan atalarımın yaşadığı zulmu görmüş olursun..Geçmişten dersler alabldiğime inanıyorum..Günümüzde bile görüyosun Almanayda Türklerin ewleri yakılıyo senin deyimnle ordaki Almanlarda insan dimi?AMa Almanyada çalışacak nüfüs yokken bize kardeşiz diyolardı..Duygusallık bi biizm milletmzde war.. Rum halkına kötüde demiyorum fakat dış güçler tarafından ister istemz kullanılcakalrdır..Bence bişiyler yapmak istyosanız çalışıp kendinizi geliştrmek, dıaşrıda tanınmak gibi bunu bu şekldede yapablrsnz..Mücadelenzi bu yönde werin derim ben. ama siz kolay yolu seçiyosunz..Neyse kal sağlıcakla...
-
Dina_Kaki bunu yazdı:
-----------------------------
Walla kardeşim çok iyi niyetlisinz..Ben Ahıska Türküyüm netten biraz bakarsan atalarımın yaşadığı zulmu görmüş olursun..Geçmişten dersler alabldiğime inanıyorum..Günümüzde bile görüyosun Almanayda Türklerin ewleri yakılıyo senin deyimnle ordaki Almanlarda insan dimi?AMa Almanyada çalışacak nüfüs yokken bize kardeşiz diyolardı..Duygusallık bi biizm milletmzde war.. Rum halkına kötüde demiyorum fakat dış güçler tarafından ister istemz kullanılcakalrdır..Bence bişiyler yapmak istyosanız çalışıp kendinizi geliştrmek, dıaşrıda tanınmak gibi bunu bu şekldede yapablrsnz..Mücadelenzi bu yönde werin derim ben. ama siz kolay yolu seçiyosunz..Neyse kal sağlıcakla...
-----------------------------israil filistin durumuna düşecegimizi sanmıyorum. Geçmişten ders aldık tabiki bizde verilen kararlar ona göre değerlendirilip veriliyor. Öyle eskiden birlikte yaşıyorduk bizi öldürmeye çalışdınız sizi affediyoruz yine birlikte yaşayalım gibi görünebiliyor dışardan ama işler inan ki iç düzeyde daha ince detaylarla konuşuluyor.. Ruma bende güvenmiyorum ama herzaman barış yanlısıyım.. Ahıska türklerini araştırdım biraz, sizde çok çekmişsiniz.
Almanyada türklerin evlerini yakan zihniyet bizde yokmu ki ? Kıbrısda tam hatirlamıyorum senesini 1990 lı yıllardaydı sanırım biyerde okumusdum sınırı gecen bir rumu ülkücüler odunla vura vura kafasını ezerek öldürmüşdü.. Tabi adam sınır ihlali yaptı öldürme hakkımız vardı ama keşke o adamı öldürmek yerine tutuklayıp bi güzel sopa cekip Öldürmeden geri gönderseydik..
Korktuklarımızın başımıza gelmeyecegine inanıyorum.. Sanıldıgı kadar da zayıf degildir Kıbrıs türk halkı
iyi dileklerin için teşekkür ediyorum Dina_Kaki sende sağlıcakla kalasın :)