Bisikletle Türkiye Turu
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------her şehirim birbirine tali yol ile bağlantısı varmı ki :)
Tr haritası alacağına navigasyon cihazı alsan yanına. şarj sorununuda bi şekilde halledersin :)
-----------------------------hocam bildiğin yollardan gidiyorsun işte çevre yolu olayını bilmiyorum. Şu siteyi incele türkiye turu yapmış bi arkadaş. ben baştan sona okumuştum;
pedalla.com
-
şöyle bişey olsa bir günde tamamlarsın :)
http://www.netresim.net/data/media/340/2.jpg

-
www.bisikletforum.com en iyi bu siteden yardım alabilirsin hem insanlar günü birlik seni konuk da edebiliyorlar incele derim
-
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------şöyle bişey olsa bir günde tamamlarsın :)
http://www.netresim.net/data/media/340/2.jpg

-----------------------------Böyle bir aletle türkiye turuna çıkmaya kalkarsan gezi sonunda götünden ve belinden ameliyat olmak zorunda kalırsın.
-
Bisikletim yok ve daha önceden böyle bir tecrübeye sahip değilim. Bisikletim olsaydı hiç düşünmeden atlar gelirdim.
-
bı para toplayıp alamadım , bizim arkadaş son 4 senedir sürekli cıkıp gezıyo aga, ve gerçekten ınanılmaz bı duygu olsa gerek ..
resimlerine bakıyorum yemın ederım ınsan ıster ıstemez etkılenıyo ya bu sene İstanbuldan antalya gitti geldi ve giderken sırtında 30kg cantayla gıdıyo nasıl yapıyo anlamıyorum bı püf noktalarını örensem yaza para bırıktırıp bende denıcem usta .. -
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------sanane bunu yazdı:
-----------------------------hacılar benim merak ettiğim bişi var. şimdi bisikletle böyle ülke yada dünya turu yapanlar hangi yollardan gidiyolar. Otoyollara çıkmak yasak değilmi. onun dışındaki yollarımı kullanıyosunuz. Bu yolları kullanıyosanız gideceğiniz yol daha çok uzamıyormu?
-----------------------------Çevreyollarında bisiklet kullanmak hem tehlikeli hemde yasak. Tali yolları veya şehirçini kullanmak durumundasın. Kaldı ki amaç yeni yerleri görmek, gezmek, fotoğraf çekmek, asosyalliğin tavan yaptığı anlarda Survivor ruhunu yaşayıp oww yeah diyebilmek :)
-----------------------------------------------------------------------------------------Otoyollarda bisiklete binmek yasaktır. Şehirlerarası yollarda bisiklete binilir.
Bisikletinizin arkasında arkadan gelen araçların sizi fark etmesi için reflektörlü yelek (turuncu renkte), arka çamurluğa takılmış dikkat çekecek renkte bir flama iyi olur.
Sol tarafta geriyi görmek için ayna takın. Flaşör şeklinde yanıp söner kırmızı renkte arkaya, öne de beyaz led lamba takın.
Akşamüstü hava kararırken ve sabah güneş doğarken yollar daha tehlikelidir. Araçların ışıkları yetersiz olacağından seni göremeyebilirler.
Şehirlerarası yollarda ilerlerken gidiş yönünden ve mümkünse emniyet şeridinin hemen sağından gidilir.
Sırt çantası yerine bisiklet üzerine takılı çantalar daha kullanışlıdır. Sırta takılı çanta hareket kabiliyetini azaltır.
Sele jel tipi olursa iyi olur. Sele borusunun yüksekliğini bilen birisinin ayarlaması gerekir, uygun ayarlanırsa bacaklar en az yorulur.
Bisiklete iyice alışmadan uzun yola çıkılamaz.
Mesela 80-100 km gideceğiniz düz yol etaplarda ortalama hızınız en çok 20 km tempo şeklinde olabilir.
Zamanında bisiklet sporu yaptım ve orta mesafeli gezilerim oldu.
Aklıma gelen bilgiler bunlar.
-
hoca yeminle param olsa gelirdim.
-
prostat stayla.
-
barış gelini gibi olmada çd
eger karadenizi gezceksen sen o süreyi en az 10 ay yap .d cünkü öyle güzel koylar tapınaklar daglar varki off .d giresuna gelirsen sis dagına ve dokuz göze ugra off be hayat sna güzel.d
http://www.vindir.net/gezelim-gorelim-sis-dagi-yaylasi-trabzon-belgesel--504189.html
bunun gibi yüzlerce güzel dag tepe var ve hepsinin hikayesi farklıdır