folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Biz Yarattık: Ego Hayvanat Bahçesi...

Biz Yarattık: Ego Hayvanat Bahçesi...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    Türklerin bir özelliğini unutmayalım ki  hava atmakta  üstümüze yok.Düne kadar 'emo' denilen sıfatsızlığı hangimiz biliyordu.Ünlü markaları üzerimize giydiğimizde vücudumuzun bir parçası olarak görmediler mi ?.Saçlarımıza bolca jöle sürüp ,  duygularımızı, düşüncelerimizi  1 günde değiştirmedik mi bunun adına stil denmedimi. İngiliz  5110 'nunu  iletişim için kullanırken  biz lüks tellere para verip foto cekinmedik mi.Hayatımızı biz berbat etmedik mi.

mi ler  bitmez amk :)

....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Biz nasıl doğadan geldiysek ego da bizim doğamızın bir parçasıdır. 

İnsanoğlunun yüzbinlerce yıllık bir tarihi var. Bu tarih boyunca en ilkel çağlardan başlayıp şuanki halimize kadar çok şey öğrendik. Artık mağaralarda yaşamıyoruz. Evlerimiz var. Yerde yatmıyoruz yataklarımız var. Yıkanmak için banyolarımız ,sıçmak için tuvaletlerimiz var. Bi yerden bi yere haber ulaştırabilmek için mektup değil internet var. 

Bütün bunlar hayatımızı daha rahat ve daha kolay yaşayabilmemiz için yapıldı. Bunun adını ilkel zamanlarda bilmiyorduk ama şuan buna bilim diyoruz.

Bizi hayvanlardan ayıran en önemli özelliklerden birisi budur. İnsan olarak biz bilim yapıyoruz. Düşünüyoruz ,araştırıyoruz, geliştiriyoruz. 

Sahip olduğunuz bu kolaylığın değerini bilmiyorsanız. Bilgisayar,internet bağımlısı olup saatlerinizi bununla harcıyosanız boku bilime teknolojiye atmayın. 

Egzozlar çok duman salıyorsa hibrit araçlar var. Çevreye zarar vermeyen güneş enerjisiyle çalışan otomobiller var. Niye kullanmıyoruz lan bunları? Bilimi suçlamadan önce bunu sormalısın. 

Kolundaki bilezikler için kapkaça uğruyorsa birisi, bi adam neden kapkaça ihtiyaç duyar bunu sormalısın.

Ek olarak konuyla ilgili Zeitgeist the movie, Zeitgeist addendum ve insanın kendini doğaya bırakmasını konu alan gerçek bi hikaye olan into the wild'i izlemenizi öneririm.  

Zimbabwe
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek

Hırs cümleleri. Bilim ve hiyerarşik düzen şartları düşünmez.

Bilim kendisiyle ilgili sunduklarını herkese eşit şartlarda verdiğini varsayar. Ama sunamaz.Ve eşit şartlar sunmuşcasına birini köle birini efendi yapar. Eşit şartlar yoksa eşit yaşam kaliteside olamaz. Ve tüm bunların tek bir sorumlusu vardır. Eğitim ve yanlış eğitim.

Eğer bir kapkaç mağdurunun neden kapkaça ihtiyaç duyduğunu soruyorsanız. Bir internet bağımlısının da durumunu ve nedenini sormalısınız...

Bilim Neden? Sorusuna zemin hazırlar. Ve hazırladığı bu sistem bilime çok daha fazla katkı sağlar.

Ve şimdi bir sonuç: 2 milyar köle ve 2 milyon efendi. Nereden? sadece 2 kişiden...

Bilim bize yaşamak için daha fazla yer açarken mutlu olmak için alan daraltır. İyi düşünen insanları yaratırken, kötü düşünen insanlarıda yaratır. Egzozlu aracı yaratırken, hibritli aracıda yaratır. Kapkaçcıyı yaratırken, kapkaç mağdurunuda yaratır.

Bense;
    Rekabetin olmadığı bir ütopyadan bahsediyorum. Yani doğanın sadece birkaç kişiye yettiği bir ortam. Rekabet yok, hırs yok, internet bağımlıları yok, bilim sevdalıları yok, bilim düşmanları yok, hibritli veya egzozlu araçlar da.

Biz mağaralarda uyurken kıskanıp, mutsuz olacağımız ortopedik yataklarda yatanlarda yok. Eğer birşey hakkında hiçbir fikrimiz yoksa ondan mutluluk veya mutsuzluk duymayız, o bizim için yoktur ve düşünülemez zaten.

Bu iş anne karnındaki yaşamımızı hatırlayamamıza benzer. Düşünecek şey yoksa, hatırlanacak şeyde yok. En önemlisi acı yok.

Özetle hayat bizlere kattığı herşeyi zaten geri alıyor. Bu hırsa ihtiyaç yok.

Not: İlk yazıda belirttiğim gibi bu bir ütopya'dır. Keşkedir. Ve bu yazıda sorduğum bugünün eğitimli insanlarının eğitimsiz insanlara bakış açısı değildir. Yazımla sadece bir fikir oluşturmayı deniyorum. Ham bir fikir.

Son olarak zeitgeist'in bu anlatılanlarla hiçbir ilgisi yok.

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhder
    muhder's avatar
    Erkek

durmadan ilerlemek insan fıtratının ilk düsturlarındandır

bugün bir doktor dursa bir diğer durmayacak tamamen doğal olarak

yahut bir mühendis bıraktık bu işleri derse bırakılan işleri alacak birileri olacak

teknoloji anlamında dünyanın durduğu bir an olmuş mudur? pek sanmıyorum

çünkü insan nefsini ne kadar terbiye ederse etsin muhakkak daha iyisini arzulayacaktır

bir alan bini isteyecektir

bu da doğanın bir kuralı aslında

bu doğa düzeni bir şekilde kendini yenilemeli ve yenileyecektir de

daha fazlası daha az mutluluk vermeye devam ettikçe düzen sona yaklaşacaktır

daha fazla mutluluk isteyen ama daha azını bulan ademoğlu sonunda doğanın fitilini ateşleyecektir

oluşturulan özenti gençliğin tatmin olma noktası daha ileri seviyelere çıkacak

sonra doğayı bu hale getiren insanlık dönüp doğaya meydan okumaya başlayacak

işte o an tersine dönecek ve yeniden normal işlevselliğine dönecek doğa

bizim yarattığımız doğa bizi yutacak, insanlığı yutacak

kendisini anımsatacak...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
    -----------------------------

Hırs cümleleri. Bilim ve hiyerarşik düzen şartları düşünmez.

Bilim kendisiyle ilgili sunduklarını herkese eşit şartlarda verdiğini varsayar. Ama sunamaz.Ve eşit şartlar sunmuşcasına birini köle birini efendi yapar. Eşit şartlar yoksa eşit yaşam kaliteside olamaz. Ve tüm bunların tek bir sorumlusu vardır. Eğitim ve yanlış eğitim.

Eğer bir kapkaç mağdurunun neden kapkaça ihtiyaç duyduğunu soruyorsanız. Bir internet bağımlısının da durumunu ve nedenini sormalısınız...

Bilim Neden? Sorusuna zemin hazırlar. Ve hazırladığı bu sistem bilime çok daha fazla katkı sağlar.

Ve şimdi bir sonuç: 2 milyar köle ve 2 milyon efendi. Nereden? sadece 2 kişiden...

Bilim bize yaşamak için daha fazla yer açarken mutlu olmak için alan daraltır. İyi düşünen insanları yaratırken, kötü düşünen insanlarıda yaratır. Egzozlu aracı yaratırken, hibritli aracıda yaratır. Kapkaçcıyı yaratırken, kapkaç mağdurunuda yaratır.

Bense;
    Rekabetin olmadığı bir ütopyadan bahsediyorum. Yani doğanın sadece birkaç kişiye yettiği bir ortam. Rekabet yok, hırs yok, internet bağımlıları yok, bilim sevdalıları yok, bilim düşmanları yok, hibritli veya egzozlu araçlar da.

Biz mağaralarda uyurken kıskanıp, mutsuz olacağımız ortopedik yataklarda yatanlarda yok. Eğer birşey hakkında hiçbir fikrimiz yoksa ondan mutluluk veya mutsuzluk duymayız, o bizim için yoktur ve düşünülemez zaten.

Bu iş anne karnındaki yaşamımızı hatırlayamamıza benzer. Düşünecek şey yoksa, hatırlanacak şeyde yok. En önemlisi acı yok.

Özetle hayat bizlere kattığı herşeyi zaten geri alıyor. Bu hırsa ihtiyaç yok.

Not: İlk yazıda belirttiğim gibi bu bir ütopya'dır. Keşkedir. Ve bu yazıda sorduğum bugünün eğitimli insanlarının eğitimsiz insanlara bakış açısı değildir. Yazımla sadece bir fikir oluşturmayı deniyorum. Ham bir fikir.

Son olarak zeitgeist'in bu anlatılanlarla hiçbir ilgisi yok.

Bugüne kadar şuanki sistemin yanlışlarını bir çok konuya bağlayanı gördüm ama bilime bağlayanı ilk defa görüyorum. Resmen saçmalıyosun birader.

İyilik ve kötülük bilimden önce de vardı. Rekabet ve hırs da bilimle beraber gelmedi.

Sen yüzyıllar önce mağarada uyuyoken sorun yoksa senin için, zaten o mağaradan hiç dışarı çıkmazdın. Orda yatmaya devam ederdin. Ama etmedin işte. Bu dünyayı bin kere de yaratsan hepsinde de insan dışarı çıkacak. Otomobili bulacak, yatağı bulacak evi bulacak. Zaten bunda da bi sorun yok. 

Rahat rahat yatağımda uyumak bana acı vermiyo. Sana veriyosa buyur doğaya karış. Ormanda yaşa. Ya da mağarayı çok seviyosan mağaralara da gidebilirsin. 

Bu konunun asıl zeitgeist ile ilgisi var. Zeitgeist içinde bulunduğumuz senin bu şikayetçi olduğun konuların nedenlerini güzel bi şekilde açıklıyo. İzlediysen artık nasıl izledin bilmiyorum. Sana yabancı gelmiş olabilir zira duvara çizip göstermek lazım neticede. 

Zimbabwe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Yüzyıllar boyu aynı mağarada kalıp hayvan gibi yaşamak da ütopya değil olsa olsa kabus olur. 

Zimbabwe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek
    insanlığın dünya görüsünü degistiren bes yahudi vardır:
    musa : "kanun herseydir."
    isa : "sevgi herseydir."
    marks : "para herseydir."
    freud : "seks herseydir."
    einstein : "hersey izafidir."

All is well
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Kreston bunu yazdı:

Biz nasıl doğadan geldiysek ego da bizim doğamızın bir parçasıdır. 

İnsanoğlunun yüzbinlerce yıllık bir tarihi var. Bu tarih boyunca en ilkel çağlardan başlayıp şuanki halimize kadar çok şey öğrendik. Artık mağaralarda yaşamıyoruz. Evlerimiz var. Yerde yatmıyoruz yataklarımız var. Yıkanmak için banyolarımız ,sıçmak için tuvaletlerimiz var. Bi yerden bi yere haber ulaştırabilmek için mektup değil internet var. 

Bütün bunlar hayatımızı daha rahat ve daha kolay yaşayabilmemiz için yapıldı. Bunun adını ilkel zamanlarda bilmiyorduk ama şuan buna bilim diyoruz.

Bizi hayvanlardan ayıran en önemli özelliklerden birisi budur. İnsan olarak biz bilim yapıyoruz. Düşünüyoruz ,araştırıyoruz, geliştiriyoruz. 

Sahip olduğunuz bu kolaylığın değerini bilmiyorsanız. Bilgisayar,internet bağımlısı olup saatlerinizi bununla harcıyosanız boku bilime teknolojiye atmayın. 

Egzozlar çok duman salıyorsa hibrit araçlar var. Çevreye zarar vermeyen güneş enerjisiyle çalışan otomobiller var. Niye kullanmıyoruz lan bunları? Bilimi suçlamadan önce bunu sormalısın. 

Kolundaki bilezikler için kapkaça uğruyorsa birisi, bi adam neden kapkaça ihtiyaç duyar bunu sormalısın.

Ek olarak konuyla ilgili Zeitgeist the movie, Zeitgeist addendum ve insanın kendini doğaya bırakmasını konu alan gerçek bi hikaye olan into the wild'i izlemenizi öneririm.  

Bilim ihtiyaçları, ihtiyaçlar bilimi doğurdu. Bilimin ya da teknolojinin gelişmesi (gelişmişlik) ego olarak görülebilir fakat ilk etkenin ihtiyaç olduğu, ihtiyaçların yeni ihtiyaçlar doğurduğu bir döngünün merkezindeyiz. İnsan doğaya sırtını dönerken, kendi doğasını yarattı aslında, bu doğa ve merkezi insan olan döngünün kümeleşip, belkide yüzyıl sonra bahsedilen insan doğasının bu olduğu ve sırtımızı döndüğümüz doğanın çevre değil, insan olduğunu tartışacağız.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Doğa kendi egolarını monotonluktan muhafaza edemezken, insanoğlunun hayvanet bahçesinde yaşaması düşünülebilir bir kuram değildir. Yaşanılabilir bir doğa, insanoğlunun gelişmişliği ve doğayı olağan gidişatına bırakarak kendi sınıfını belirlemesi, insancıl bir yaşamın hayvancıl bir yaşama tercih edilmeme kuramıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    Kreston bunu yazdı:

Bugüne kadar şuanki sistemin yanlışlarını bir çok konuya bağlayanı gördüm ama bilime bağlayanı ilk defa görüyorum. Resmen saçmalıyosun birader.

İyilik ve kötülük bilimden önce de vardı. Rekabet ve hırs da bilimle beraber gelmedi.

Sen yüzyıllar önce mağarada uyuyoken sorun yoksa senin için, zaten o mağaradan hiç dışarı çıkmazdın. Orda yatmaya devam ederdin. Ama etmedin işte. Bu dünyayı bin kere de yaratsan hepsinde de insan dışarı çıkacak. Otomobili bulacak, yatağı bulacak evi bulacak. Zaten bunda da bi sorun yok. 

Rahat rahat yatağımda uyumak bana acı vermiyo. Sana veriyosa buyur doğaya karış. Ormanda yaşa. Ya da mağarayı çok seviyosan mağaralara da gidebilirsin. 

Bu konunun asıl zeitgeist ile ilgisi var. Zeitgeist içinde bulunduğumuz senin bu şikayetçi olduğun konuların nedenlerini güzel bi şekilde açıklıyo. İzlediysen artık nasıl izledin bilmiyorum. Sana yabancı gelmiş olabilir zira duvara çizip göstermek lazım neticede. 

Bu zinciri cidden anlamıyor musun hocam?
    Bilim ihtiyaçları, ihtiyaçlar bilimi doğurdu. Bilimin ya da teknolojinin gelişmesi (gelişmişlik) ego olarak görülebilir fakat ilk etkenin ihtiyaç olduğu, ihtiyaçların yeni ihtiyaçlar doğurduğu bir döngünün merkezindeyiz. İnsan doğaya sırtını dönerken, kendi doğasını yarattı aslında, bu doğa ve merkezi insan olan döngünün kümeleşip, belkide yüzyıl sonra bahsedilen insan doğasının bu olduğu ve sırtımızı döndüğümüz doğanın çevre değil, insan olduğunu tartışacağız.
    Dedinki Bugüne kadar şuanki sistemin yanlışlarını bir çok konuya bağlayanı gördüm ama bilime bağlayanı ilk defa görüyorum.
    İşte sorun bu. Sana göre bilimin doğruları ve doğru yaptıkları benim için doğru değil, yanlış. Bu yüzden kendi gördüğüm yanlışları bilime bağlıyorum.
    Sana demiştim yine diyorum. Başkalarının şartlarını göz önünde bulundurmuyorsun.  Sanki hadi kreston bohçanı topla gidiyoruz dedik ya. Kalmak istiyorsan kal hocam. Yaşamak istediğin gibi yaşa. Ama bir düşünceye saygısızlık yapma. En azından onu oluşturan öğelere saygı duy hocam.
    into the wild i izlemişsin işte.24.000$ ı bağışlayan ve tüm paralarını yakıp doğaya giden adamın hikayesinide biliyorsun. Bilim görecelidir. Ona tamamen yanlış dememden rahatsız oluyorsan bilime yanlış demeyeyim insanların getirdiği gereksiz yaşam biçimine yanlış diyelim.
    Zeitgeist in ilk bölümünde din sorgulanıyor ikinci ve üçüncü bölümlerinde bankalar ve 12 eylül saldırıları. addendum'da para konudur. Eğer yanlış izlediysem duvara yazmana gerek yok hocam. Buraya bi kaç satır alıntı yapman yeterli.

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
Toplam Hit: 5411 Toplam Mesaj: 32