folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Böbrek Taşı Sorunu Hakkında Yardım ?



Böbrek Taşı Sorunu Hakkında Yardım ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sahir
    Sahir's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2009
    Erkek
    Hocalar merhaba ; dün gece 3 civarlarında hastaneye kaldırıldım şiddetli karın ve bel ağrısıyla bazı tektitler sonucunda böbreklerde iltihaplanma ve kum/taş olabilir dediler tomografi çekileceğim p.tesi günü.. şimdi bu böbrektaşları hakkında bilgisi olan varmı hocam nasıl kolayca ağrısız sızısız dökebilirim internette bitkisel kapsül buldum acaba kullanan oldumu ? link: http://www.bobrektedavisi.net Yardımcı olursanız minnettar kalırım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2008
    Erkek

    allah düşmanıma bile vermesin ya içtiğin suya kadar dikkat etmen gerekiyo gece tutuyo sürünüyosun allah kolaylık versinde annem mısır püskülü kaynatıyodu bi arada kiraz sapı felan vardı


    You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sahir
    Sahir's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2009
    Erkek
    DaSpOnGe bunu yazdı:
    -----------------------------

    allah düşmanıma bile vermesin ya içtiğin suya kadar dikkat etmen gerekiyo gece tutuyo sürünüyosun allah kolaylık versinde annem mısır püskülü kaynatıyodu bi arada kiraz sapı felan vardı


    -----------------------------
    içki yok çay yok nescafe yok yeşillik kesinlikle yok tuzlu yemek yok :| hocam biraz daha bilgi verebilirmisiniz ? araştırdıklarımdan biliyorum sadece şöyle kullanıcılar bilgilerini paylaşırsa çok iyi olucak. .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---ALPER---
    ---ALPER---'s avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2009
    Erkek

    kardeş bende kum var ve bazı geceler halıyı tırmaladığımı bilirim

    dökmek için ben maydonoz suyu kaynatıyom sonra soğuduğunda içiyom günde 2-2.5 lt içmem gerekiyo

    bol bol su iççen ama öle çeşme suyu değil...

    lisedeyken ben ayık kafayla okula gitmezdim sabah aç karnına tekel birası iyi gelir demişlerdi her sabah aç karnına 1 şişe 2 şişe bira içip okula giderdim hesapla adım ayyaşa çıkmıştı

    bunun çözümü yok doğal yollardan kum yada taş dökülür

    eğer kumsa yandın açıkçası ameliyat olmaz illa kendi çıkçak diyo doktorlar ha taşsa büyüklüğüne göre ameliyat yada sonarla kırma yapıyolar benim ailemde kronik olduğu için biliyom bu muhabeti annem 40 yaşında dedem annem doğduğu hafta ilk ameliyatını oldu ve geçen yılda 1 ameliyat oldu böbreklerinden vücudu sürekli üretiyomus

    beyse moralini iyice bozmayayım sen dua et kardeşim rab sana öyle bir hastalık vermesin hayatın içine ediyo

    temennim onun sadece iltihaplanma olmasıdır

    rab sana sifa versin kardeşim bir sorun olursa pm den ulaş bildiklerimi anlatırım...


    Nerde şekil şukul varsa,hepsi toplanmış...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Forgotten One
    NigraSilva
    NigraSilva's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2009
    Erkek

    Bildiğim kadarı ile taş küçükse bol su tüketimi ile kendiliğinden çıkıyor. Tabi izlenimlerim bu, yaşamadım böyle birşey şimdiye kadar. İşin tıbbi yönü biraz bunaltıcı gözüküyor, şimdi araştırdım da birkaç yol varmış kurtulmak için. Aşağıya direk kopyalıyorum bunları;

    ESWL (TAŞ KIRMA MAKİNASI):
    Bu tedavi metodunda, şok dalgaları vücud dışarısından sıvı bir ortamdan geçirilerek, taşa uygulanarak taşın kırılması sağlanmaktadır. Taş, vücuda hasar vermeden kırınıtlar haline getirilerek vücudun bu ufak parçacıkları atması sağlanır.

    ÜRETEROSKOPİ
    Bu teknik, idrar borusunda mesaneye ve buradan da dar olan üreterlere teleskop ile girilerek direk görüş altında, buradaki taşın parçalanması veya direkt olarak çıkarılması işlemidir.

    PERKÜTAN TAŞ KIRMA
    Sırttan bir teleskop ile böbreğe ciltten girilerek, yine görüş altında taşa müdahale edilmesi işlemini içermektedir. Bu teknik genellikle büyük taşlar için kullanılmaktadır.

    AÇIK CERRAHİ
    Günümüzde yukarıda kullanılan yeni teknikler sayesinde daha az oranlarda açık taş cerrahisi uygulanmaktadır. Eğer siz bu gruba giriyorsanız doktorunuz bunu nedenlerini size açıklayacaktır.


    Kaynak: http://www.medistanbul.org/bm_uroloji_bobrektasi.htm

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ocak/2010
    Erkek
    tavukların taşlığının zarı olur. tavukçular kurutup satarlar onu. çok pahalıdır ama... iki sene önce bu zamanlar bende taş şikayeti ile gece 3 gibi acile gittim. babamın tavsiyesi ile tavuk taşlığı zarını un haline getirip suyla içtim. bir iki gün sonra sancı kesildi. sanırım bir hafta on gün sonra taşı idarar yoluyla düşürmüştüm.

    Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    benimde bildiğim kadarıyla hatta yaşadığım kadarıyla bol bol su içmeni öneririm.

    Geçmiş olsun.


    TÜRK insanı kağıt para gibidir, ışığa tut içinde "ATATÜRK" yoksa sahtedir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek

    O tür bitkisel ilaçlara inanma daha doğrusu netten satılanlara  müzmin böbrek taşı sorunu olan ben yıllardır binbirtürlü tedavi denemişimdir ağrı geliyorum der zaten bunu hissetiğin anda sürekli yanında bulundurman gereken ilk ilaç doladomon dur bir kas gevşeticidir ve mesanenin genişlemesini sağlar yanından hiç ayırma eğer taşsa ne zaman başlayacağı belli olmaz bu bir.Ağrıyı hisettiğin an ihtiyacın olmasa bile hemen dışarıdan satın aldığın 1-2 litre suyu içeceksin ve ağrının artmaya başladığını hissettiğinde 2 gripin bir novalgin çekeceksin ( novalgin tansiyonu düşürmekte birebirdir) ardındanda hemen uyumaya çalışacaksın bundan sonrası kolay gele durumu.

     

    edit:Henüz ismini öğrenemediğim bir bitkisel ilaç var Almanya Menşeili Türkiye'de bulunmuyor oradada sağlık bakanlığının izni ile satılan tamamen bitkisel bir ilaç inanılmaz etkileri var resmen taşı küçültüyor ve parçalanmasına sebep oluyor en son keşfim bu tedarik ettiğim kişi bana ismini söylememekte inat ediyor kendisine muhtaç kalmam için bende öğrenmeye çalışıyorum cidden en etkin çözüm o ilaç.


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2008
    Erkek

    Hocam Geçmiş olsun


    Yol Güzeldir. Odak Bilgi İşlem
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXeLanS
    eXeLanS's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2002
    Erkek

    İki kez bu meretten çektim öncelikle ağrısı çok pistir..Brincisinde taşı düşürdüm, ikincisinde ameliyatla aldırdım.Eğer taş düşmeyecek gibiyse kapalı ameliyatla alıyorlar, bir günde ayaktasın ağrı yok ,sızı yok, ameliyat izi yok, kesik yok.Yok taş büyük değil düşecek gibiyse bol bol su içmen gerekiyo ve sürekli hareket etmen  atlaman zıplaman gerekiyo ve doktorun verdiği ilaçları kullanman gerekiyo.Birde son zamanlarda gilaboru diye birşey duydum böbrek taşını erittiğini söylüyorlar ama denemedim.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seretide
    seretide's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2010
    Erkek

    bende çekmiştim 2 3 ay kadar.Tek yapıcağın şey bol su  içmek.Ağrıyı geçirmek içinde sıcak su torbası koy ağrının olduğu yere biraz işe yarıyo


    Saçma
Toplam Hit: 9079 Toplam Mesaj: 31