Böbrek Taşı Sorunu Hakkında Yardım ?
-
hacı abi geçmiş olsun bol bol sıvı tüketmen gerekiyor dr suda eriyen asit granürlerinden verdiyse vaktinde iç aksatma. Bira da iyi geliyor deniliyor ama bilemem aslını.
-
kardeş öncelikle geçmiş olsun
gilaburu diye bi bitki var böbrek taşına çok iyi geliyor
babamda 3 tane mercimek kadar taş vardı kullandı bu bitkiden 2 tane taş düştü diğeri küçükmüş bu bitki eritti taşı resmen ama çok pis kokuyo kendini sıkar içersen kolayca atlatırsın
genelde aktarlarda satılıyo
-
bide doktor bana sarı renkli balık yağı hapına benzer bir ilaç yazmıştı ama reçeteye yazmamıştı. devlet bu ilaca ödenek ayırmıyor kendin parayla alacan dedi. bende hiç takmadım, ilacı alıp kullanmadım. aradan zaman geçti tekrar kriz geldi sancıdan ölüyorum. acile gittim doktor bana felanca ilaçı alıp kullan iyi gelir dedi, bende daha önce de doktorun biri dedi ama almadım dedim :) sonra ikinciye gittiğim doktor keşke alıp kullansaydın şimdiye taşı düşürürdün dedi. o zaman ikna olup dedikleri ilacı aldım kullandım, üstüne bide tavukların taşlık zarını kullanınca taşı düşürdüm. bol bol satın aldığımız sulardan iç, sürekli atla zıpla hareket et, o dediğim sarı renkli balık yağı hapına benzer hapı kullan, bide tavuk taşlığı zarını havanda un haline getirip günde üç defa aç karna birer çay kaşığı iç. taş çok büyük değilse düşer, eğer çok büyükse ya şiddetli ses ile kırarlar yada direk ameliyatla alırlar
-
bide doktor bana sarı renkli balık yağı hapına benzer bir ilaç yazmıştı ama reçeteye yazmamıştı. devlet bu ilaca ödenek ayırmıyor kendin parayla alacan dedi. bende hiç takmadım, ilacı alıp kullanmadım. aradan zaman geçti tekrar kriz geldi sancıdan ölüyorum. acile gittim doktor bana felanca ilaçı alıp kullan iyi gelir dedi, bende daha önce de doktorun biri dedi ama almadım dedim :) sonra ikinciye gittiğim doktor keşke alıp kullansaydın şimdiye taşı düşürürdün dedi. o zaman ikna olup dedikleri ilacı aldım kullandım, üstüne bide tavukların taşlık zarını kullanınca taşı düşürdüm. bol bol satın aldığımız sulardan iç, sürekli atla zıpla hareket et, o dediğim sarı renkli balık yağı hapına benzer hapı kullan, bide tavuk taşlığı zarını havanda un haline getirip günde üç defa aç karna birer çay kaşığı iç. taş çok büyük değilse düşer, eğer çok büyükse ya şiddetli ses ile kırarlar yada direk ameliyatla alırlar
--------------------------------------------------------------
Dostum nedir o ilacın adı öğrenebilirmisin? nereden aldın? Aynı balıkyağı hapı gibi ama daha açık renkli sarı bir ilaçmı?
-
NigraSilva bunu yazdı:
-----------------------------ESWL (TAŞ KIRMA MAKİNASI):
Bu tedavi metodunda, şok dalgaları vücud dışarısından sıvı bir ortamdan geçirilerek, taşa uygulanarak taşın kırılması sağlanmaktadır. Taş, vücuda hasar vermeden kırınıtlar haline getirilerek vücudun bu ufak parçacıkları atması sağlanır.ÜRETEROSKOPİ
Bu teknik, idrar borusunda mesaneye ve buradan da dar olan üreterlere teleskop ile girilerek direk görüş altında, buradaki taşın parçalanması veya direkt olarak çıkarılması işlemidir.
-----------------------------bu iki işlemi iki kez yaşadım (5 sene arayla) iyi bilirim acısını. geçmiş olsun hocam. aklına takılan bişi olursa bu iki işlem hakkında anlatırım.
-
geçmiş olsun benim arkadaşımda vardı 1 hafta oncemi ne çıkarmış taşı bende de ağrı var bobreklerde aşırı derecede doktora gidicem tavsiyem aç karna bira birde bol bol su iç taşı düşürmeye yakın cinsel organında agrılar çekiceksin yanma falan az dereceye dusurmek ıcın agrıları ılaclarını zamanında iç ve bol su bira
-
bol su iç , p.tesi belki taş çıkmayabilir
-
bende kocaman 2 tane vardı günde bir büyük pet su. 5 lt lik ve 1 bütün kavun tek oturuşta bitirilecek. en rahat yönetmi bu.
bide tuzlada içmeler filan var ama tırt. içip içip tuvalet koşuyo millet yannız sret biraz :D
-
balıkyağı hapına benzer ilacın ismini şimdi buldum. ismi rowatinex. bunu doktorlar tavsiye ettiler düşürür kullan dediler. ilk başta önemsemedim ama ikinci doktor da bunu söyleyince alıp kullandım. bide taşlık zarını un haline getirip içince hem sancı kesildi hem taş düştü. ilacın zararı yok sanırım, taş düştükten sonra da bir zaman içtim ki başka varsa onlarda düşsün diye yan etkisi felan olmadı.
-