folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Boksla İlgilenenler [Tavsiye Ve Sorular]

Boksla İlgilenenler [Tavsiye Ve Sorular]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Kendimi yenileme sürecine sokma isteğimden bir spor aşkı doğdu bu sıralar bende. Boksa uzun zamandır ilgim vardı. Şimdilik vücut geliştirme

ile ilgilenip gerekli kiloya ulaştığımda boksa başlamayı düşünüyorum.Bu konuyu boksla ilgilenen arkadaşlara bir tavsiye vermek için açtım.

Geçtiğimiz günlerde boks ile ilgili makaleler okurken bir yazıda Hajime No İppo adlı bir animeye denk geldim.

Kesinlikle size tavsiye ediyorum izlediğim en iyi animelerden bir tanesi diyebilirim.

İşin soru kısmına gelince. Nette bu konuyla ilgili değişik yazılar var bir karara varamadım. Merak ettiğim nokta ilk gün gidişten itibaren

yapılan antremanların süreleri.

Yani şu şekilde ilk bir hafta koşarsın 3 hafta gölge boksu gibi aşama olarak ortalama süreleri verebilir misiniz? Ona göre bir plan yapmayı 

düşünüyorum

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

tavsiye beynini düşünüosan boksa başlama git başka spor dalıyla ilgilen :|

Living Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    ArmadA bunu yazdı

tavsiye beynini düşünüosan boksa başlama git başka spor dalıyla ilgilen :|

ben işin spor kısmındayım hocam çok ilerlemek istersem bile amatör boksda ilerlerim. Ayrıca bir boksörden daha fazla kavga ediyorum bulunduğum

ortam biraz değişik :D bari değerlendirelim boksta en azından kural var

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Gideceğin yerin büyük bir koşu parkuru varsa 15, 20 dakika koşarsın.

Boksa başlar başlamaz eline eldiveni geçirip hadi rocky göster kendini demezler 3 ay nizami yürümeyi, yumruk atmayı(gard almayı), aparkat kroşe bunları çalıştırırlar tabi yine dediğim gibi gideceğin yer bu işi biliyorsa bunları yaptırırlar.

3 ayın sonunda tam anlamıyla öğrenmiş olursun yürümeyi, gard almayı felan.

Daha sonra ufaktan ufaktan gölge boksu, ringde antrenman yaparsın hocanla teknik çalışırsın vb...

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zfr321
    Zfr321's avatar
    Erkek

Boksta fitnessta olduğu gibi bir program yoktur yani 1 ay sonra şu program 2 ay sonra bu program gibi. İlk başladığında orada ki tecrübeli sporcular gibi ısınıp daha sonra ilk 15 dakika olan koşuyu yaparsın nefesin kesilirse kenara geçersin yani senin seviyene göre bir kondisyon ayarlanılmaz en baştakinin kondisyonuna bakar herşey.

Daha sonra gölge boksuna geçildiğinde bir aynanın karşısına geçersin ve hoca hangi kolunun daha kuvvetli olduğunu anlamaya çalışır. Anladıktan sonra güçlü kolun geride kalıp diğer kolun daha ileriye dönük oynarsın (Ters veya Düz gard). Daha sonra tek yumrukla neredeyse 1 ay kadar yumruk atarsın taki düz ve doğru yumruk atana kadar daha sonra diğer kola geçersin. Tabii bu kişinin yeteneğinede bağlı ben başladıktan 3 ay sonra hoca tarafından lisans çıkarmam istenilmişti.

Başlarda çok zorlanırsın ama ara vermeden 8 9 ay gidersen inanılmaz rahatlar ve özgüven sahibi biri olursun. Ne kadar çok çalışırsan hocalar o kadar fazla ilgilenir seninle.

Daha sonra zaten boks artık bir sporda değilde aşk olmaya başladığında istesende bırakamazsın bıraksan bile her ring gördüğünde için cız eder.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Eyv sağolun bilgiler için merak ettiğim buydu. Semtte küçük bir salon varmışda hoca program verıyormus. Bende mantıksız oldugunu dusundugum ıcın bır sorayım dedım.

Tekel Spor Klubune gitmeyi düşünüyorum. Hocaları iyi demişlerdi 

Edit: Bu arada Hajimeyi Kesin izleyin :) 

Easx tarafından 10/Nis/13 17:33 tarihinde düzenlenmiştir

www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Benimde çok merak ettiğim 3 soru var

1- Boksa nerden başlanılır

2-Resmi olarak türkiyeye temsil eden bir boksör nasıl olunur 

3-Maddiyat nasıldır ? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    Maddox bunu yazdı

Benimde çok merak ettiğim 3 soru var

1- Boksa nerden başlanılır

2-Resmi olarak türkiyeye temsil eden bir boksör nasıl olunur 

3-Maddiyat nasıldır ? 

Gidersin kulübe başlarsın benim önerim Galatasaray, Fenerbahçe gibi kulüpler de spor yapılması daha iyi olur.

Resmi olarak Türkiye'yi şöyle temsil edersin ilk önce il şampiyonaları olur katılırsın kazanırsan bölge şampiyonasına gidersin(iç anadolu şampiyonu gibi).

Onu da kazanırsan Türkiye şampiyonasına katılırsın onu da kazanırsan böyle böyle seni Milli takım kampına çağırırlar. 

Böylece Türkiyeyi temsil edersin.

Maddiyat Türkiye de yok. Ama sen gider Hollanda da çalırsan paranın a..na koyarsın ;) Örnek; Gökhan Saki, Badr Hari vb...

Yalnız bu şahıslar K-1 müsabakalarına katılıyor ülkelerini pek temsil etmiyorlar.

Tavsiye: Eğer ülkeni temsil edeceksen dediğim gibi Galatasaray, Fenerbahçe vb... takımlara git.

Para kazanacaksan ünlü bir hoca bul çevresi geniş olan her yere eli uzanan ;)

CAgAtAy tarafından 10/Nis/13 19:08 tarihinde düzenlenmiştir

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Daha önce 4 ay yapıp bırakmıştım. Şimdi 6 aydır düzenli bir şekilde Muay Thai yapıyorum. Müsabık olmayı düşünüyorum. Sana tavsiyem paraya kıy, bilinen ve işi bilen hocalardan eğitim al. 20 lira az vereceğim diye mahalle arası bir salona gidersen çıktığın ilk müsabakada ringe yapışırsın.

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Mylitta bunu yazdı

Daha önce 4 ay yapıp bırakmıştım. Şimdi 6 aydır düzenli bir şekilde Muay Thai yapıyorum. Müsabık olmayı düşünüyorum. Sana tavsiyem paraya kıy, bilinen ve işi bilen hocalardan eğitim al. 20 lira az vereceğim diye mahalle arası bir salona gidersen çıktığın ilk müsabakada ringe yapışırsın.

Haklısın hocam. Yanlış bir eğitimle olduğumuzdan daha berbat bir hale gelebilir yada spordan soğuyabiliriz. Bunları göz önünde bulunduruyorum zaten.

Galatasaray Fenerbahçe hiç aklımda yoktu direk tekel geliyordu aklıma . Hele bir o zaman gelsinde salon seçme işi kolay.

Fiyatlar ne durumda bu arada Büyük kluplerde? 150 lirayı geçeceğini sanmıyorum aylık

www.kriptopedi.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

box salonu bulması epey zor kickbox muaythai  falan her mahllade bulunuyor ama ne yaparsan yap işin özü artistlik yapmamak iki ay salona gelip rocky kesilmemek edepli ve düzenli çalışmaktır

Toplam Hit: 2800 Toplam Mesaj: 26