Boksla İlgilenenler [Tavsiye Ve Sorular]
-
emreslmn bunu yazdıMylitta bunu yazdı
Daha önce 4 ay yapıp bırakmıştım. Şimdi 6 aydır düzenli bir şekilde Muay Thai yapıyorum. Müsabık olmayı düşünüyorum. Sana tavsiyem paraya kıy, bilinen ve işi bilen hocalardan eğitim al. 20 lira az vereceğim diye mahalle arası bir salona gidersen çıktığın ilk müsabakada ringe yapışırsın.
Haklısın hocam. Yanlış bir eğitimle olduğumuzdan daha berbat bir hale gelebilir yada spordan soğuyabiliriz. Bunları göz önünde bulunduruyorum zaten.
Galatasaray Fenerbahçe hiç aklımda yoktu direk tekel geliyordu aklıma . Hele bir o zaman gelsinde salon seçme işi kolay.
Fiyatlar ne durumda bu arada Büyük kluplerde? 150 lirayı geçeceğini sanmıyorum aylık
100 bilemedin 150. Bu da en iyisidir. Daha fazlasını verme.
-
var mı bostancı yakınlarında bildiğiniz bir yer?
-
Tahammül edemeyip spinning back kick i hocanın yüzüne gömdüğüm an boks benim için bitti, sadece yumruk atmak zor iş, insanın tırpan atası low kick high kick atası geliyor, tutup omuzdan fırlatası, kafayı yüzüne çakası geliyor. Yumruk yumruk nereye kadar amk.
-
boksla ilgilenen kuzenlerimin burnu kırık alayının :-) burnu ve kafayı düşünmüyosan gönül rahatlığıyla git :-)
el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanar arlanmaz demiş sagopa :-) amatör boksta başarılar mürit ....
-
MbK bunu yazdı
boksla ilgilenen kuzenlerimin burnu kırık alayının :-) burnu ve kafayı düşünmüyosan gönül rahatlığıyla git :-)
el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanar arlanmaz demiş sagopa :-) amatör boksta başarılar mürit ....
Hocam şimdi düşündümde amatördede burun gözden çıkıyor. Ya sadece antreman olarak yapar korunmalı şekilde sadece antreman maçlarına çıkarım yada alayına giderim artık bilmiyorumda amatordede burun gıdıyor zaten koy gotune rahvan gitsin az kafa goz patlatıyım kafamı gozumu yarıyım moduna girerim yani duruma göre :D sado-mazoşist bir yapım varda biraz
@Retret hocam aynı şekilde düşünüyoruz ben sadece antreman ve kondisyon için gitmeyi düşünüyorum :)
-
Şimdi başta şu soruyu sormak lazım,
Kick boks'mu yoksa klasik boks'mu ?
Antalya Demir pençe spor klübünde gittim bir süre, ( milli takım antrenörünün salonudur )
Genellikle haftanın 3 günü yapılır, aylık 60 - 150 tl arası bir fiyatı vardır. Antrenman başlamadan en az 30-45 dakika Kültür-Fizik yaptırılır,
kondisyon açısından iyi olman için.
Öncelikle kullandığın eline göre guard almayı öğretirler, genellikle sol garddır çoğu boksör. sol ayağın önde sağ ayağında arka 45'de olucak şekilde guardını alırsın.
Ondan sonra sol direk - sağ direk - aparkat - kroşe - over punch - low kick - high kick..... ve türlerini öğrete öğrete gider.
Bunları öğrendikten sonra, ikili sıralara eşleşmelere geçilir. Baştaki hoca türlü kombinasyonları komut şeklinde söyler.
Misal Mideye sağ kroşe, yüze sol direk ve low kick tarzı kombinasyonlar öğretilir.
1. Seneni doldurmadıysan, direk ring ateşine düşmeni önermem. Çünkü karşılaşmalarda kaç yıl yaptığına göre değil, kaç kilo olduğuna göre eşleşirsin rakibinle bu çok önemli bir husus.
Genellikle her salonda haftanın 1 günü, ring günüdür aynı seviye olan boksörler ring'e çıkar birebir teknik yaparlar.
Şimdilik bu kadar umarım birşeyler anlatabilmişimdir o kadar yazdık amk. -
Klasik boks hocam. Teşekkür ederim yazdıkların için. Dediğim gibi ring benim için ilk planda değil ben kondisyon-spor ve stres atma açısından yapmayı düşünüyorum
-
Burda Mike tysonun gunluk calismasi var.
http://www.muscleprodigy.com/mike-tyson-workout-and-boxing-routine-arcl-984.html
Yeni baslayan birisi icin tavsiye edicegim en iyi sey kondisyon. eger sporu iyi yapmak istiyorsan kondisyonunun iyi olmasi gerekiyor. Hergun kendini zoylayarak kos ve uzun sure ip atla. Ringde 3 dakika ugrastiktan sonra 1 dk icinde kendini toparlayamiyorsan hic ringe adim atma.
Teknin calismayada baslaman iyi olur ancak iyi teknik icin uzun kondisyon gerekiyor o yuzden tekrar 1inci maddeye geri donuceksin. Kisa surede herkes yavas ama dogru yumruk atmayi ogrenir. Eger gercekten boks yapicaksan dogru yumrugu ard arda ve hizli atman gerekiyor.
Neyse burda sayfalarca yazabilirim. Sana tek tavsiyem kondisyon kondisyon kondisyon. Agirlik kaldiricaksan kaslarini farkli gelistirmen gerekiyor. Vucut gelistirmeci degil sporcu olucaksan onca kos ardindan agirlik kaldir.
-
Bende 3 yıl gibi bir süreden beri Muay Thai, Kickboxing ile uğraşıyorum.
Bu süre zarfında sana aldığım tecrübelerden bahsetmek isterim.
Bursa'da gezmediğim salon kalmadı. Hepsini denedim eğitimi nasıl diye ve şu izlenimi aldım. Çoğu spor salonu ilk antremanda eldiven giydirmeye çalışıyorsa o spor salonundan uzak durucaksın.
Çünkü boksta da aynıdır, sen daha nasıl gardını alıcaksın nasıl durucaksın yürüyeceksin bunları bilmeden lambur lumbur yumruk attırıyorlar.
Ben 3 hafta gardda durdum, 3 hafta yürüdüm, 3 hafta sadece sol, sağ, sol-sağ yumruk durduğum yerde ve yürüyerek attım.
9 haftada sadece bunları yaptım. Bizim spor salonunun stili bu şekildeydi yavaştan ve temelden detayına kadar öğreterek.
Bu şekilde gezdiğim tüm salonlarda dayak yediğim oldu ama %75'ini indiriyorum.
Ondan sonra hocanın, sendeki gelişimine bakarak yeni teknikler öğretmesiyle gelişirsin.
Sen örn. kroş atamıyorsundur hoca seni adam gibi kroş atana kadar çalıştırır sonra aparkata vs. geçirir.
Benim gözlemlerim bunlar bizim salondakine göre.
Dediğim gibi direk eldiven giydirmeye çalışan hanzoların salonlarından uzak dur :)
Spora başladıktan sonra yaptığın kültür fizik, koşu vs. yavaş yavaş ağırlaştırıcaksın. Çünkü daha önceden spor yapmamışsan vücudun çöker yorgunluktan spora bile gitmek istemezsin.
Bu sporda en iyi şey kondüsyondur. Nefesin kesildiği anda bittin demektir :) Ona göre çalışacaksın eğer ben müsabakalara çıkmak istiyorum diyorsan ilerisi için. :)
Branxian tarafından 11/Nis/13 08:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Bir başka konuda madde kullandığını yazmışsın. o sebepledirki boks yapamassın çok çabuk kesilir nefes nefese kalırsın. imkanın varsa eğer bir boks torbası bul ve 5 dakika tempolu çalış. kesildiğini görüceksin. ha ama öylesine zaman geçirmek için dersen bir boks torbası al as eve kullan.