folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bordo Bereli Nasıl Olunur?

Bordo Bereli Nasıl Olunur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

Öncelikle S.a beyler ben bordo bereli olmak istiyorum sağlık meslek lisesinde 4. sınıfda  okuyorum.Fiziki özelliklerim yeterli görüyorum hangi yolları izleyerek bordo bereli olabilirim yardımcı olursanız sevnirm.tşkrlr

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

Kamuoyunda "bordo bereliler'' olarak bilinen özel kuvvetler komutanlığı üstün bedeni ve fikri yeteneğe sahip personelden oluşmaktadır.

Özel kuvvetler personelinin eğitimlerinde; öz.kuv,k.lığının vazifelerini yerine getirmesini sağlamak maksadıyla, fikri eğitim yanında, yoğun ve yorucu eğitimlerle personelin fiziki ve ruhsal dayanıklılığı artırılmakta ve hareketlerin alışkanlık haline getirilmesi hedeflenmektedir.

Bu nedenle her personel komando, paraşüt, hayat-ı idame, su üstü ve su altı ve lisan gibi 3,5 yıl süren yurtiçi ve yurtdışı kurslardan geçirilmektedir.

Özel kuvvetler personeli, sıcak çatışma yanında, asimetrik tehditlere karşı eğitimi, yabancı dil konusundaki yeterliliği, harekat bölgesinin kültürüne yakınlığı, yeni durumlara süratle adaptasyonu, politik ve ekonomik konulara yakınlığı ve gündemi yakinen takip etmesi özellikleriyle de iyi bir diplomat özelliklerine sahiptir.

Özel kuvvetler personeli, kazanılmış yeteneklerinin muhafazası ve kendisine her an verilecek vazifelerin yerine getirebilmesi maksadıyla, idame eğitimleri yanında, her türlü silahlar ile atış ve müşterek tatbikatlar icra etmektedir.

Her yıl nato tatbikatlarına kararlaştırılan oranda katılmaktadır.

Ayrıca dost ve müttefik ülke özel kuvvetleri ile yapılan mutabakata göre türkiye' de veya kendi ülkelerinde müşterek eğitim yapmaktadır.

Özel kuvvetler komutanlığının her bir personeli silahlı kuvvetlerimizin bütün mensupları gibi yüreği vatan, millet ve atatürk sevgisi ile dolu olup, görevini emir komuta zinciri içerisinde büyük bir özveri ile yerine getirme azim ve kararındadır.

Özel kuv.k.lığı; eğitimlerini, alacağı göreve uygun olarak türkiye'deki uygun bölge ve tabiat şartlarında yapmaktadır.

Ayrıca kara, deniz, hava kuvvetleri, j.gn.k.lığı ve sahil güvenlik komutanlığı ile de müşterek eğitim ve tatbikatlar icra etmektedir.

Anlıyacağın çok zor iş...

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Birinci şart,her konuyu Genel'e açmamaktır diye tahmin ediyorum ama yanılıyor da olabilirim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

hoca olay tamamen sana bağlı. tek esas var gönüllülük. eğer gönüllüysen olursun.

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

başka hangi yolalr var bilmiyorum ama bordo bereli olmayan bir arkadaşımın izlediği yolu analtayım;

Assubay okuluna yazıldı (havacı) belli bir süre sonra bunlara gelmişler böyle böyle sınav yapıyoz hacılar bordo bereli olmak isteyen varsa gelsin demişler buda gitmiş baya kasıntı şeyler bekliyormuş sınavda hiçte öyle efsanevi şeyler yaptırmamışlar söylediğine göre en zor şey su dolu bir bidona bunu kapadıklarında bidona demir gibi bieyşe vurup suyun içinde o sese karşı 2 saat dayanıp sakin kalmaya çalışması olmuş.Hepsinden sonra bordo bereli olmak istiyor musun diye sormuşlar arkadaşa hayır demiş be yarram neden o zaman elemelere girdin diye sordum elemelerde olanlar sadece işin başıymış bordo bereli olursam olacak olanları anlattılar sosyah hayat,güvenlik,sürekli spor vs.. o anda heves olduğunu anladım yada tırstım bilemiyorum vazgeçtim dedi.. işte böyle..

Troubles'll come & they'll pass
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---ALPER---
    ---ALPER---'s avatar
    Erkek

babuş anan babam sağ mı ?

ilerde evlenmek istiyomusun ?

kardeşin varmı ?

psikolojik yönden ne kadar yeterli buluyosun şimdi kendini ?

hayalet gibi olmak istermisin ?

bunları yapabilirim dersen amenna... bordo bereli aslan olmak her babayiğidin harcı değildir daha neler neler var.Kimliğin herzaman farklı olur.Evlenme korkusu yaşarsın

ama bunun yanında da en güzel yanı BU VATANIN EN SAĞLAM ASLANLARI ARASINDA OLURSUN....

bu yazdıklarımı kimse yanlış anlamasın benim bildiğim bunlar bu konu üstüne bir kaç kişi az çok tanıyorum onlar vasıtasıyla edindiğim bilgiler....

Nerde şekil şukul varsa,hepsi toplanmış...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

adamları eğittikten sonra yüksek bi dağın tepesine helikopterle bırakıp az ekipman verip inmesini istiyorlardı okumuştum bi yerde :|

Avukat/Hukukçu
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

tm saolun

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

her 16-20 yaş arası ergenin hayalidir bordo bereli olmak, kurtlar vadisi, bilmemne gibi dizilerle yogurulmuş jenerasyonun gelecek hedefidir.

Lise bitip össye girip üniversteye kapak atıldımı, vizeler finaller önüne dayandımı, 1.8i nasıl tuttururum yaz okulunda versem olurmu, okul uzarmı gibi dertler bindimi, son senede alestir kpss dir önüne dayandımı unutur gidersin, sonrda geçim derdi telaşı başlar.

Amphetamine Logic.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

ben onlardan deyilim kafan rahat olsun

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

SeyhSamil bunu yazdı:
    -----------------------------