folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Boşa Mı Okuyoz ?



Boşa Mı Okuyoz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    Hocam özür dileyerek sen ne okumuşsun da boşa gitsin okuduğun bişey yokki. Lisede enson hatırladığım mat kümeler demişsin. E verilen eğitimi almadan neyin ne işe yaramasını bekliyorsun?


    iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Çevremde ne kadar bilgisayar programcılığı okumuş insan varsa hepsi alakasız işlerde çalışıyor. Ya dükkan yürütüyorlar ya da başka bölümler için şanslarını tekrar deniyorlar. Meslek lisesi çıkışlı olduğu için genelde bunların temeli yok. Çünkü sayısal zeka yeterince gelişkin değil. Kendi imkanlarınla mı kazandın yoksa geçiş hakkını kullanıp mı yerleştin bilmiyorum bu sebeple sana bir yorum yapmak istemem. 

    Bilg. programcılığı okuyanların çok büyük çoğunluğu diploma olsun diye okuyor. Kalan az kesim ise işin kurdu olmuş, üniversite sınavıyla uğraşmadan bir yerlere yerleşme niyetiyle dgs vs. uğraşında olup ona odaklananlardan oluşuyor. Bu adamlar işi bildiği için genellikle okul birincisi ya da ona yakın mezun oluyorlar dgs'de de bir şekilde yerleşip yollarına devam ediyorlar. Bunların arasında birinci kesimdesin gibi görünüyor, kusura bakma.

    Bilgisayar başında vakit geçirmeyi sevipte 1-2 numarayla gönlünü kaptırıp bilgisayar okuyayım demiş gibisin. Böyle düşünen on binlerce öğrenci var. Ben de bir ara öyle düşünmüştüm. Ama iş öyle yürümüyor. O okul zaten sana bir şeyler katmayacak. Sen kendini belli kıvama getirdin getirdin, getirmedin elinde 2 yıllık diplomayla kapı kapı ben yazılımcıyım iş verin diye gezinirsin. Ama pek çok yerde iş bulamazsın. Çünkü adam diplomaya değil bilgiye bakar. Özelde kuvvetle muhtemel o diplomayla sırf okulun bilgisiyle bir yere giremez, çalışamazsın. Alaylı denen dışarıdan kendini eğitmiş, sertifikayla vs. bilgiyi ilan etmiş adamları alırlar yine de seni almazlar. Bilirler ki o alaylı denen adam işi biliyor, işten heyecanlanıyor bu sebeple bu işe uygun derler. 

    Umudunu kaybetme denir ama sende pek umut ya da heves belirtisi görünmüyor.

    http://www.alpgulec.com/hakkimda

    Bu forumun da daimi kullanıcısı FireX'in kariyer yolu bu. Hoş, bu adam ortaokuldan itibaren şu anda pek çok mühendisin yazmaya üşendiği şeyleri yapmaya girişen, hevesli bir insan. Olmaz  diye bir şey söz konusu değil ama biraz yapılandırma ve düşünmeye ihtiyacın var. İşi akışına ve okulun gidişatına bırakacak lükste değilsin. Bu işler öğrenilecekse sağlam eğitim veren bir okulda öğrenilir, öğretilir. Bunun dışında ne varsa sende, ne öğreneceksen sen öğreneceksin. Hevesli olacaksın. Akış şu anda seni okyanusta kaybettirir. Birinci sınıfsın, eğer bu işin sana göre olmayacağını düşünüyorsan yol yakınken başka yola sap. Bu yolda devam edeceksen de notların neredeyse hatasıza yakın olmalı ve oldukça yüksek notlarla mezun olup okuldaki dersleri tamamen yalayıp yutarak dgs ile mühendisliğe yerleşeceksin. Öyle 2.20, 2.10 ya da okulundaki not limiti neyse onunla mezun olupta dgs girersen mühendislikte tokadı yersin. Matematiğini çok iyi yapmaya çalış. YGS, LYS çalışır gibi matematik çalış. Matematiğin mantığını anlayan adam yazılımı da anlamaya başlar bunu unutma.

    Austen tarafından 13/Şub/15 10:04 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kilit11
    kilit11's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Nisan/2013
    Erkek

    Derslerde telefonunu bırakııp hocalarını dinlemekle işe başlayabilirsin.(Kendisi benim öğrencilerimden biridir.Derslerine ben pek girmedim.) Eğitim sistemi veya öğretmenler iyi olmayabilir, yapılan çoğu eleştiriye katılıyorum.Fakat insan bir yaştan sonra öğrenmeyi öğrenmelidir.Sende yetenek , zeka , ilgi var fakat çalışmayı sevmiyorsun.Çalışmayı sevmeye çalış işin ucundan tut ve yarıda bırakma.

    Bunların 2 alt sınıfına programlama temelleri dersine giriyordum.Öğrencilere extra olarak Java temellerini anlatıyordum.Sene sonunda 20 kişilik sınıfa kaç kişinin bilgisayarında eclipse yüklü diye sorduğumda 2 kişi parmak kaldırmıştı.


    21 mayıs 1864
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2005
    Erkek

    Barkod okuyucunun barkodu okuması için ayrı program yazıldığını zanneden ve a4 kagıdına kod yazdıran hoca biliyorum tabii böyle hocaların okuttuğu öğrencilerin en iyisi (bölüm birincisi) oracle mı kullanıyorsunuz dediğimde o ne diye cevaplamıştı seviyoruz tabii kendisinide.

    Yukarıda yazdıklarımdan sonucu sen çıkar kardeşim yani okuluna bağlı olarak hocalarından birşeyler de öğrenebilirsin öğrenemeyebilirsinde ancak olay tabii ki sende bitiyor.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2009
    Erkek

    hea,

    neden mi ?

    okuyosun, bişiy olmuyor burda olduğu gibi

    okuyorsun, istediğin bölümü okuyamıyorsun.

    senin yerine kpss'de bu adam, o hep okumak istediğin hayalini kuduğun bölümden bi sik bilmeden mezun oluyor vs işe başlıyor ( kızma sakın )

    okuyosun, dayılar geliyor. yine acıkta kalıyosun.

    sadece elinde kuru bi diploma kalıyor.

     

    benden tavsiye, okumaya bir sekilde devam edin evet belge belgedir abi.

    pratik yapın, kendinizi alanınızda geliştirin bilgisayarı sadece programlamadan ibaret görmeyin. ya da programlamadan, reklamlardan vs vs sacma sapan şeylerden iyi paralar kazanacağım demeyin yanlıs yapmıs olursunuz.. tabii ki hepsinden biraz tuzunuz olsun.

    ben 4 sene java ile ugrastımda ne oldu,  bi s1k olmadı. ( benim tamamen mallıgım tek bi alana yonelmek )

     

    o yüzden gelişmeye, geliştirmeye insan içinde görülmeye hazırlık yapın. sonrası yavas yavas geliyor.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Boşa değil, eksik okuyorsun. Ben meslek lisesi makina mezunuyum. Üniversitem hala bitmedi, uzatıyorum. 12 yaşından bu yana bilgisayar ve teknolojiye ilgi duyuyorum. Oturdum kendim öğrendim herşeyi. Ekmeğimi okuduğum alandan değil, kendimi geliştirdiğim alandan kazanıyorum. Classic asp konusunda çok iyiyimdir, web sitesi, mobil site, bilgisayar tamiri, masaüstü programlama gibi her alandan bir tutam yeteri kadar bilgim var. Programlama mantığını ve elektronik aletlerin işleyiş mantığını öğrendikten sonra biraz çabayla ve altındaki internetle öğreniliyor bir şeyler. Tahribat ve diğer teknoloji/yardımlaşma siteleri zaten bunun için var. Takıldığın yerde soracaksın, püf noktalarını öğreneceksin zamanla deneyim kazanarak da gelişeceksin vs.

    Bunun okulunu okusaydım hiç bir şey öğrenemezdim buna eminim çünkü okulda öğrenilen yetmiyor ve ben de okulda öğrenilenle yetinmeye çalışan biriydim. Öğretileni anlamak ve kavramak için pratik yapmak gerekiyor. Hem okulda öğrendiklerin hem de kendi kendini eğitmenle bir şeyler ortaya çıkabilir.

    Küçük bir örnek vereyim; bir öğretmen öğrencisine oturun şu şu işlevleri yerine getiren programı yazın diye ödev veriyor. Öğrenci öğretmeni suçluyor "bize bunu öğretmedi" diyerek. Öğretmen de öğrenciye ben size bunu öğrettim diyor oysaki öğretmen sadece konuya giriş yapmış, önemli noktalarına değinip konuyu kapatmış ve öğrencinin araştırıp deneyerek eksiğini tamamlamasını bekliyor çünkü öğretebilmek için ne zaman yeterli, ne ortam yeterli. Sonucunda öğrenci önünde uzun bir zaman varken kolaya kaçarak ödevini başkasına yaptırtmaya çalışıyor. Geliyor bu eleman bana sen bilgisayardan anlarsın, web sitesi yapıyorsun bu ödevimi yap diyor. Ben de bir bakalım diyerek hiç bilgim olmamasına rağmen bir kaç saat araştırmayla, tahribattan da yardım alarak oturuyorum 3 ayda tamamlanması gereken ödevi 2 günde yapıp elemana veriyorum üstüne oturup neyi neden yaptığımın mantığını anlatıyorum.  O eleman yapamaz mıydı benim yaptığımı? istese yapardı ancak yapmamayı seçti ve bu eleman ilerde bir şekilde mezun olup diplomasını eline alınca benden daha değerli olacak diploması olduğu için o da ayrı mesele. 

    İşin özeti şu; çok istedim bilgisayar bölümünü ailevi meseleler yüzünden geç kayıt olduğum için kontenjana takıldım. Bugün benim yapabildiklerimi sen o bölümü okuyabildiğin halde beceremiyorsan problem sendedir. Eğitim sistemi evet problemli ancak bunu bilmeyen yok. Bunu bile bile de kendini geliştirmiyorsan suçu başkasında arama. Yaşın daha genç, ilerde hiç bir şekilde zaman bulamayacaksın, üşeneceksin, bu saatten sonra ne işime yarar diyeceksin bildiklerini bile unutacaksın. Bu nedenle okuldan bağımsız olarak kendine bir plan yaparak kendini geliştirmeye bir yerden başla. Çabalamana rağmen olmuyorsa başka alanlara yönel illaki kabiliyetin bilgisayar üzerine olacak değil ya.


    :|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    batuhanboran95
    batuhanboran95's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Aralık/2013
    Erkek

    bende başlıcam bi yerden dediğiniz gibi okuldan bağımsız uğraşıcam tavsiyeleriniz eleştirilerinizi goz onunde bulundurucam ve ugrasicam. zaman ayırıp okuduğunuz için sağolun. 


    Her Şeyden Önce Korkmayı Bırakıp Bir Gün Öleceğini Kabullenmelisin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    bu ulkede evet


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iMPaLa
    iMPaLa's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2006
    Erkek

    Boşa mı okuyoruz ?

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2013
    Erkek

    70 yil sonrasini dusunuyosan olucez gidicez 70 yil sonradan itibaren gecen zamanda biz olmiycaz ve bosa okumus olucaz, mark ,bill bosa zengin olmus olucak amma lakin ki oyle degildir cunku bbu 70 yilini iyi gecirmek icin okumaman getekiyo bak bille bak marka bak sıtiv e. Tabi herkesin isine herkes garisamaz eyyollamam bu kadar haydi hayirli islee

Toplam Hit: 8840 Toplam Mesaj: 71