Boy Uzatma Ve Genotropin Tedavisi Hakkında
-
Bu hormonu türkiyede nerde bulabiliyoruz ve fiyat konusunda bişi söyliyebilecek var mı ?
-
en iyisi boy uzatan ayakkabı. istanbula gidince almayı düşünüyorum bende..
-
ben bu yaşta tam 1,55 ti basket oynadıktan sonra 6 ayda 1,70 den fazla oldum kimse inanamadı sınıfın en kısa boylusu olmak maskot olmak cok zordu
-
Yok mu kullanan bu hormonu ya ?
-
easy4me bunu yazdı:
-----------------------------Yok mu kullanan bu hormonu ya ?
-----------------------------Aslan parcasi sen bu hormunu kafana gore kullanamassin,doktora gidecen once o sana gerekli ise verecek onu tabi dozuna gore./sen kendin illegal yollardan bulup kullanirsan kalp krizi dahil bircok tehlikeli durumla karsilasa bilirsin,uzun vadede ise cok kotu sonuclari vardir bilincsiz kullanmanin.
Burnun yamula bilir hidayet gibi,kilyumagina done bilirsin,
ic organlarin buyuye bilir,obez olabilirsin daha nelerr neler,Doktor hormonu verirken yanindada efektlerini en aza indirmesi icinde anti ilaclar da verir...
YAni analayacagin doktora got haci doktora..........
-
mclaren bunu yazdı:
-----------------------------
easy4me bunu yazdı:
-----------------------------Yok mu kullanan bu hormonu ya ?
-----------------------------Aslan parcasi sen bu hormunu kafana gore kullanamassin,doktora gidecen once o sana gerekli ise verecek onu tabi dozuna gore./sen kendin illegal yollardan bulup kullanirsan kalp krizi dahil bircok tehlikeli durumla karsilasa bilirsin,uzun vadede ise cok kotu sonuclari vardir bilincsiz kullanmanin.
Burnun yamula bilir hidayet gibi,kilyumagina done bilirsin,
ic organlarin buyuye bilir,obez olabilirsin daha nelerr neler,Doktor hormonu verirken yanindada efektlerini en aza indirmesi icinde anti ilaclar da verir...
YAni analayacagin doktora got haci doktora..........
-----------------------------Evet o yan etkileri hakkında çokça bahsediliyor. Peki Türkiye'de hangi hastahanelerde onun testi vs. yapılabiliyor bi gidip kontrol ettirim kendimi ? Teşekkürler bu arada.
-
Gençlik..
Bunları yazarken canımın oldukça sıkkın olduğunu bilmenizi istiyorum. Evet kimisine göre önemsiz bişey. Özellikle boyu zaten uzun olanlar eğer ki şu anda bu yazımı okuyorsa
suratlarında anlamsız ve sinir bozucu bir gülümseme belirdiğini tahmin edebiliyorum. Ve evet bu gerçekten sinirimi bozuyor. Neredeyse benden uzun olan insanlardan nefret
edebilecek duruma geldim :) Şaka tabii.. Asıl canımı sıkan konuya gelirsek. Geçen gün Üniversiteye bağlı bir hastanenin Endokronoloji bölümüne gittim. Doç. Dr ve Onun hocası Prof.
(ikisininde adını hatırlamıyorum şu anda) 'a derdimi anlattım. 1994 doğumluyum , boyum 1.64 nası uzayabilirim hormon tedavisini duydum bla bla bla. Prof. olan bana bu boydayken
hormon tedavisini devletin karşılamıyacağını ve tutarının aylık yaklaşık 3 bin Tl olduğundan vs bahsetti. Velhasıl yinede aday olduğumu söyledim. Arından tiroid hormonu testi ve
3 tane röntgen istedi ( sağ diz , sağ ve sol el ). Bana eğer eklemlerdeki kıkırdak doku henüz kapanmadıysa hormon tedavisinin uygulanabileceği ve hiç bir yan etkisinin olmayacağını
ancak eğerki kapandıysa hormon alırsam ellerimin ayaklarımın burnumun ve kafa tasımın büyüyeceğini boyuma etki etmiyeceğinden bahsetti ( baya alien olcam yani ). Neyse gittik
testleri yaptırdık vs. ertesi gün oldu sonuçlarla birlikte doktora tekrar gittim ve yine hocasıda yanındaydı. Röntgenime vs baktılar. Bana kıkırdak dokunun henüz tam kapanmadığını
ama kapanmaya yüz tuttuğunu ve şu aşamada hormon veremeyeceklerini söylediler. Ve evet o an elimdeki kağıtları ve bilgisayarının monitörünü suratına geçiresim geldi. Annemin
babamın boyunu sordu topladı üstüne 6.5 ekledi ve 2'ye böldü ve bana olsa olsa 1.73 civarı olabileceğimi söyledi. Bende bir arkadaşımın annesinin ve babasının boyu hatta bi çok
yakın akrabasının boyunun 1.75 i geçmemesine rağmen kendinin 1.92 olduğundan bahsettim. Eğerki yaş ortalaması o şekilde alınıyorsa bu tip insanların nasıl uzadığını sordum.
Yok genin ağırlığıyla ilgili fln diyip geçiştirdi (her halinden belliydi geçiştirdiği). Peki bu kıkırdak dokunun kapanmasını önlemek için kısaca boyumu 1.80 civarına çekebilmek için
yapılabilecek hiç mi bir şey yok dedim ? Spor yapmanın ve kalsiyumun buraları yumşattığından büyümeyi devam ettirdiğinden ama çok fark etmeyeceğinden bahsetti. Açıkcası
daha fazla konuşmak istemiyordum ve teşekkürlerimi iletip hemen ayrıldım ordan. Yürümeye başladım güzel bir tur attım. Sonra bizimkilerden telefon geldi nası geçti sonuç nedir
diye bende anlattım böyle böyle oldu diye. O akşam güzel bi restoranda aile yemeği varmış gelmem gerekiyormuş şansıma ailenin büyük bi kısmı ordaydı. Açıkcası hastahaneden
çıktıktan sonra aklımdaki tek şey boy meselesiydi ne yapsam kafamı dağıtamıyodum. Nitekim akşam yemektede henüz aklımdan çıkmamıştı. Velhasıl akşam oldu yemek yendi
sohbetler edilirken. Ben direk ailenin büyüklerinin yanına sıvıştım ve tek tek boy uzamasıyla ilgili tavsiyelerini dinledim kıkırdak için bildiğiniz bi koca karı ilacı varmı diye bile sordum
-evet o derece yanii. -.- . Ardından bütün aile resmen sohbetime katılmıştı herkes bildiklerini söylüyordu. Spor yap süt fln iç. Her gün 1 lt süt içtiğimi balık yağı hapı aldığımı it gibi
basket oynadığımdan bahsettim, çoğunun verecek tavsiyesi kalmamıştı bunları söyledikten sonra. Ardından hastahanede sonucun tam olarak ne çıktığını sordular. Herşeyi anlatınca
birden konu değişti. Bi çoğunun yakınları lise 3 ün sonlarından sonra bile 10 cm e yakın boy attığını. Kimisininki üniversiteden sonra attığını. Hatta kıkırdakları kapalı çıktığı halde bile
2-3 yaz üstü üste 1 ay düzenli yüzünce lise 3 ün başından itibaren 1.65 ten 1.80'e kadar uzayan yakınları olduğundan ve prof.'un varsayımının sadece 'varsayım' olduğundan
bahsettiler. Tabii insanlar bazı şeyleri abartır, bunu bildiğim için hepsinin hangi yakınından bahsettiğini mümkünse telefonunu aldığım oldu. Ve neredeyse hepsiyle tek tek görüştüm
yaklaşık 8 kişiyi bulabildim. Her ne kadar kulağa saçma gelse bile uzaktan akrabalarıma kendimi tanıttım durumdan bahsettim ve sorular sordum. Ve bahsedilen hikayelerin hepsinin
-en azından benim ulaşabildiğim 8 kişininkinin- doğru olduğunu gördüm, hatta biriyle yüz yüze görüştüm ve boyunun uzunluğuna şahit oldum :) Ve açıkcası bu bana büyük bir
umut doğurdu. Eve gelir gelmez her zaman olduğu kimi kendimi dünyadan soyutladım ( kendime geldiğimde top atılalı 1 saat olmuştu ve ben oruçtum) ve delicesine araştırmaya
başladım. Neredeyse önüme gelen bütün makaleleri gerekli gerekmez demeden okudum. Zaten önceki araştırma birikimlerimde vardı ama bu sefer daha çok o kıkırdak dokusu
üzerinde araştırma yaptım. Herkesin bildiği üzere balığın boy uzamasına yardımı çoktur. Nitekim İbrahım Saraçoğlunun haftada 3 gün (Torik,kefal,uskumru,palamut) bu balık
çeşitlerinden yemenin özellikle 15-21 yaş aralığında çok işe yaradığını. Her ne kadar tam güvenilir olmasada Jmexy diye bir ürünün eklemlerin belli bölgelerine düzenli olarak
sürüldüğünde ( baya krem sürüyomuş gibi işte) kıkırdak dokuyu ciddi manada yumşattığını ve kullanılan her ay 1 cm uzama söz konusu olduğunu ( ki bir yılda 12 cm kulağa çok hoş
geliyor açıkcası) öğrendim. Zaten kimi denen bir boy uzatma tabını var ayakkabımda. Önceden beri uyguladığım boy uzama egzersizimi genişlettim hareketleri vs
(hareketlerin amacı kemiklerin arasını açmak). Yüzme takımına 1 yıllık kaydoldum. (ki zaten yüzmeyi gerçekten çok severim küçüklükten beri). Evdekilerle haftada 3 gün önüme balık
koyacakları ve yemezsemde zorlayacakları konusunda anlaştım. Açıkcası şu anda oldukça umutluyum. 20 li yaşlarıma geldiğimde en az 1.75-1.80 boyum olmasını umut ediyorum. Şu
anda tek eksik Jmexy denen krem , onuda yakın zamanda temin edicem zaten. Bunların hepsinide işimi şansa bırakmamak için yaptım ve istikrarlı biriyimdir özellikle kafama
taktığım şey konusunda.. Bunu yazmamın sebebine gelirsek;
- Eğer benim gibi boy meseleniz varsa ki bunu okuduğunuza göre olduğunu farz ediyorum. Herşeyden önce yinede bir gidip doktora görünün ki kendiniz hakkında daha çok şey bilesiniz.
- Asla vazgeçmeyin derim, kısa yada uzun farketmez, diğer insanların sizi yıldırmasına izin vermeyin.
- En önemlisi önce kendinizi uzayabileceğinize inandırmak zorundasınız.
- Bide eğerki bu işe benim gibi başlıyacaksanız. Herşeyi düzenli ve sabırla yapmak zorundasınız aksi takdirde hiç bişeyin anlamı kalmıyor.
Okuduğunuz için teşekkürler. Yorumlarınızı yada varsa sorularınız esirgemeyin elimden geldiğince cevaplarım. Uzun boylular, size diyorum evet. Orda havalar nasıl ? :D
Bir de lütfen bunun altına -kafana takma boy önemli değil o kadar- türevi mesajlar yazmayın karnım tok böyle şeylere açıkcası :)
Öptüm hepinizi..
-
Yorum güzel araştırmışsın çabalamışsın ama kendini o kadar çok kaptırmışsın ki
Yaptığın bütün hamlelere rağmen boyun uzamazsa öleceksin sanki neyse
T-max ve
biotall
bu ürünleri de duydum bende almayı düşünüyorum bir de pilates spor hareketleriyle 4-5 cm hedefim var :)
Şu yukarıdaki ürünleri kullanan varsa yorum yaparlarsa çok iyi olur kullanmak isteyenler açısından