Böyle Bi Meslek Varmı?
-
Robotlar fln yada kullandığımız elektrik şeylerin yazılımlarını kimler yapar?Mesela ben bişeylere kendi yazılımımı yapıp yeni yeni şeyler geliştirmek içn ne seçmem lazım?Varmıdır böyle bi meslek?Yazılım yada çip bilmemley mühendisliğinden mezunlar bu işimi yapar?
-
Elektronik mühendisi..
-
Ya yanılmıyorsam mekatronik bölümü bitirenler bunu yapıyorlar.
-
Makine elektrik elektronik bilgisayar yazılım...Sorun kendini bu konularda geliştirmen
-
byhacktr bunu yazdı:
-----------------------------
Ya yanılmıyorsam mekatronik bölümü bitirenler bunu yapıyorlar.
-----------------------------
Evet robot dersen mekatronik devre falan dersen elektronik -
hoca aslında mekatronik. ama türkiye de bu bölüm fazla gelişmiş değil. sen makine mühendisliğini seçip robotik bölümünden mezun olursan makine tasarlamayı da bilirsin yazılımını yapmayı da. ama yok ben sadece yazılımını yapmak ama çok iyi yapmak istiyorum diyorsan elektrik eletronik müh daha iyi :D selametle..
-
hajı mekatronik makine ile elektronik aletlerin karışımından oluşan bi bölüm yani makinelerin programlanması gibi bi şe sanırım bi tek bizim okulda (kocaeli üniv.) var
ama senin dediğin işleri daha ziyade elektronik müh. leri yapıyo arkadaşın abisi elektronik müh. o öle robot filan yapıyodu.
Elektrik mühendisleri de öle işlerle uğraşabilir ama daha ziyade elektronik müh. tasarlıyor öle şeyleri.
-
oRJiNaL bunu yazdı:
-----------------------------hajı mekatronik makine ile elektronik aletlerin karışımından oluşan bi bölüm yani makinelerin programlanması gibi bi şe sanırım bi tek bizim okulda (kocaeli üniv.) var
ama senin dediğin işleri daha ziyade elektronik müh. leri yapıyo arkadaşın abisi elektronik müh. o öle robot filan yapıyodu.
Elektrik mühendisleri de öle işlerle uğraşabilir ama daha ziyade elektronik müh. tasarlıyor öle şeyleri.
-----------------------------o eskidendi şimdi zikini sallsan değiyor.
ben otomasyon okuyorum (mekatroniğin 2 yıllığı ) ordan biliom.
-
Anladım da direkman bu işlere yönelten bişey yokmu ??? bizim dersanenin şeysine baktım yazılım mühendisliğinde robot,makine yazılımılar fln yazıodu:<
-
orjinal nerdesin sen hoca?elohab 1-1 beklerim 308 e...
pic plc gördüğün alanlarda o robot olayına girebilirsin...
elektronik mekatronik işini görür, yalnız mekatronik pek istikrarlı deil Japonyada cok iyi bu meslek ama Türkiyede bazen sorun cıkabilior...elektronik tercih etmeni tavsiye ederim illa robot robot die yanıp tutuşuorsan:)
2 yıllıkları bilmiorum pek
-
308 ne abü:|
Ben orjinal antepliyim, 2 yıllık düşünmüyorum 4 yıllık ykoo robot değilde yapay zeka olan bbişeyler yazmak istiyorum bir nevi hayal belki gerçekleşmesi imkansız ama ben çabalamak istiyorum ne seçmem lazım ama onu bilmiyorum