folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Böyle Bi Meslek Varmı?

Böyle Bi Meslek Varmı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

orjinal nickli mürid: "bizim üniv(kocaeli üni.)" die yazdıda...bende kocaeli üni.deyim oyuzden söylemiştim ona...sınıfım 308 elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum die bildirdim sadece...

hocam şimdi sana bir başlangıç olsun PIC nedir PLC nedir diye bir bak...

bir ara biri konu acmıştı robotlara yazılım olayı die cok yakın bir süre zarfı önce...ordada bişiler paylaşıldı oraya bir bak

oistanbuldaysan yada gelebilirsen 12-13 mayıs ta bogaziçi robot şenliği var...tam senlik böyle şeylerle ilgilileniorsan...ben gidicem video fotoğraf fln cekicem istersen paylaşırım

muhtemelen microsoft robotics studio ile karşılacaşacaksın meraktan hemen bulaşma...e projedir şudur budur elektronik sitelerinde basit oyuncak arabalar var onnar ile başlarsın...sonra üstüne sensor eklersin yok fotosel eklersin hayal gücünü zorlarsın...ama ilk once ne ne işe yarar biras ögren...kondansatör nedir ac gerilimmi verilir dc mi verilir? verilirse ne olur?yok bobinle ne yapılır?dinamo ne işe yarar vs...devre elemanlarını bir tanı once...ciddi manada uğrasacagın zaman baskı devreli kompleks devrelere geciceksin...pic entegre ediceksin ve bu pic yi programlamak zorunda kalıcaksın...pic en iyi assembly ile kodlanır fakat c ve basic diliylede kodlayabilirsin...(beelki başka dillerlede kodlanıordur fakat ben bilmiorum en babası asm dir c yide genel olarak cogu kimse bildiği için 3-5 şey yapabilmektedir.)bu pic içim kodları yazdıktan sonra pic kard okuyucu alıcan yada baskı devreyle kendin yapıcan (10 ytl bişimiş alırsan) kodları aktarıcan pic ye sonra devrene monte edicen...

vs vs vs die gidior şimdilik bişiler oluşmuştur kafanda daha cok yardım istersen dilim dondugunce annatırım,sitede sağlam elektronikciler mevcut ciddi manada sorun olursa yardım edebilirler sanıorum...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

Anladım olayı peki hangi bölümü seçiym?Kocaelinde mi var tek:| istanbul istiyodum neyse kocaeli yazarız:)

anladım derken şekillendi adımlar birazcık,benim hayalim höbülü höbülü bilgisayar başında bişeyler yazmaktı dememki işler böle yürümüo:D

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

abi mekatroniğin gelecek cok parlak dior bazı kimseler ama ben burda kendi gözlerimle görüorum pekde cazip değil...elektronik ve haberleşme mühendisliği tutturursan mükemmel bir alan...ister networkcu ol...ister haberleşme alanında uzmanlaş...istersen elektronik alanında geliş...ama baştan söyliyeyim biz sınıfca lise 1ncileri yada en parlak adamlar olarak geldik fakat sürünüorz...Türkiyenin 3ncü en zor bölümü secilmiş yakın zamanda...ki gördüğüm kadarıyla harbidende öyle...oyle cayır cımende yatayım ortam yapayım olayını unut...he birde kocaeli üni yazıcaksan okul namına yada gezilecek tozulacak yer namına sakın ama sakın istanbulla karşılaştırma...marina/merkez/fethiye/belsa bukadar gidilecek mekanlar ki merkez de hepsi fethiye belsa dediğime bakma:)istanbulda okursan senın ıcın cok cok daha iyi olur kocaeli ne geliceksende sadece elektronik ve hab. için gel derim başka bişi icin yazarsan sorumluluk kabul etmem:)gelecegin 10 mesleğinden biri diolar bilemem ben bunu ama gir bir kariyer.net e jobula nete sırf telekomınıkasyon icin ayrı alan olması dikkatini ceker sanıorum...ki kasarsan kendini cok sağlam işlerde başarabilirsin ama dediğim gbi yatmak die bir şey yok...ayrıca okulumuz prefabriktir müh fakültesi...1-2 seneye güzel binalara taşınıcaz fakat cok soguktur hasta olmayasın...nse üni hakkında daha cok bilgi istersen söylersin...elektronik okursan bu işlerle haşır neşir olabilecek kapasiteye gelebilirsin...ki sağlam bir ünide okursan deyme keyfine...

varmı istediğin başka bir bilgi hocam? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    bide pm ne bakarsan:D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    bildiğim kadarıyla bölümün adı robotics ama bu bölüm daha bizde yok abd de var

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    mekatronik yani ben bi profile baksan

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    belli bir meslek dalı yok. robotlara meraklı olman ve iyi derecede c/c++ bilmen yeterli sayılabilir. piyasada pek çok kitap var bu konuda. hepsi de amatör olarak ilgilenmeye başlamışlar ama adamlar şimdi ne robotlar yapıyorlar. adam robotu evinde kedisi köpeği gibi besliyormuş:) ama şunu da söyliyeyim donanımdan portlara nasıl erişeceğinden, çakışmalara nasıl engel olabileceğini, bu donanımların nasıl en iyi şekilde etkileşebileceğini öğrenmek gerek. sanırım bunun için en ideali elektronik okumak.

boş tenekeden çok ses çıkar
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek
    Matematik mühendisi bir abim Türkiyede bu işin en iyilerinden birisi imiş. Bilmediği bok yok hatta japonyaya gidip orada uretılen bır robotun yazılımını yaptı. Bizim  yazılımcıların aylarca ugrastıgı  programların yuzune bakmıyo programmıs dıye.

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

Matematik mühendisi mi:| OHaw

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    koceli/mekatronik 3.sene Almanyaya ihrac ediyo diye biliyorum ..ark ordaydı ..ama bi ihtimal yurt dışı için sınav neyüm isteyebilirler ..yada not ortalaması etc

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
Toplam Hit: 3010 Toplam Mesaj: 25