Böyle Bi Meslek Varmı?
-
Abi şimdi misal götünü elleyen araba yapacam misal ben bunu yapmak yada daha gelişmiş bişeyler için mekatronik mi seçecem?
Edit:yalnız ben elektroik kısmına karışmak istemiyorum sadece yazılım kısmıyla ilgilenmek istiyorum
-
kocaeli mekatronik olayını acıklayayım hemen
sınıftaki en iyi ilk 7 yi alıolar...birde almanca sınavına giriorsun ve iyi bir puan almaya calısıorsun...bu şartları yerine getirirsen almanyanın bochum üniversitesine yolluolar ya 1 senelik yada 1 donemlik tam hatırlamıorum sanırım 1 senelikti
mekatronik senın alanını daha cok karşılıorda bak bakalım bir insan kaynakları sitelerine nekadar mekatronik bulabilirsin nekadar elektronik bulabilirsin yanı senın dahiyane fikirlerin dahi olsa fakat paran olmassa o robotları yapıcak yalan olursun...
ha ben piskopat idealist herifin tekiyim Türkiyede tek olacam bu konuda dersen senı mekatronige alalım cıkış yolu bulursun
yok ben hem hobi olarak ilgilenicem hemde paramı kazanayım biras daha dersen elektronige alalım...
elektroniğide kücümseme ha:)bir pic ögrendinmi ne harika şeyler yapabiliorsun görürsün...
heves olmadıgından emın olana kadar karar verme bence...bir heves olarak gordum ben sende...araştır araştır hobby olarakda yapabilirsin rahatlıkla...yok millet yapsın dışını ben yazılımını yapayım dersen olmas cünkü adam tüm sistemi ögrenmiş hangi eleman ne işe yarar gbisinden nie senınle paylaşssın o projeyi yanı bu konularda gözü olmayan arkadaşlar edinebilirsen olur tabide...sen yinede elektronik bişiler bil cok işine yarıycak...
soruna daha acık cevap vericek olursak efet mekatronik seciceksin...ama gelecekte neler yapabileceğinin...Türkiyede oldugunun...ve kapasitenin nereye kadar dayanabileceğini de düşün oyle sec bolumu...cok güzel bölümdür aslında...harbi uğrasırsın kafa yorarsın...bilgisayarlar ugrasmak ne kadar zevkliyse o mikroişlemcilere hangi kodu yazarsam ne yapar die bidi bidi uğraşmakta okadar zevklidir:)
-
Frosttear bunu yazdı:
-----------------------------orjinal nerdesin sen hoca?elohab 1-1 beklerim 308 e...
pic plc gördüğün alanlarda o robot olayına girebilirsin...
elektronik mekatronik işini görür, yalnız mekatronik pek istikrarlı deil Japonyada cok iyi bu meslek ama Türkiyede bazen sorun cıkabilior...elektronik tercih etmeni tavsiye ederim illa robot robot die yanıp tutuşuorsan:)
2 yıllıkları bilmiorum pek
-----------------------------hajı ben umuttepedeyim yaa ulus. arası iliş. okuyorum :)
-
nakamura2 bunu yazdı:
-----------------------------Anladım olayı peki hangi bölümü seçiym?Kocaelinde mi var tek:| istanbul istiyodum neyse kocaeli yazarız:)
anladım derken şekillendi adımlar birazcık,benim hayalim höbülü höbülü bilgisayar başında bişeyler yazmaktı dememki işler böle yürümüo:D
-----------------------------nakamura gebze meslek yüksekokulunda mekatronik bölümü var benim 3. seneye uzadı yardım ederiz gelirsen diğer başlıkta yazmıştım ne olduğunu nasıl olduğunu eğer 4 yıl düşünürsen umuttepeye git 2 yıllık olarak gebze var ama berbat gelme diycemde sen bilirsin pisliken alası
birisi yazmış matematik mühendisimi matematik mühendisi değil Bilgisayar Elektrik Elektronik Makine vs hidrolik pnomatik vs plc pic,mikroişlemciler çizim olarak otocad programlamavisual basic C c++ vs bunları öğretiyorlar eğer bana kolay dersen gel ama a.q enverin dersinden kaldı bütün okul gündüzlerden mezun olanlar varmış 2. öğretimden 2 kişi belki oda bütten geçerlerse yoksa tek ders sınavına DİYCEĞİM zor ZOR bir bölüm