folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Böyle Patrona Ne Yapmalı Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

Böyle Patrona Ne Yapmalı Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek

hocalar merhaba,

bizim bi patronumuz var adamın dini imanı para.

maaşı 1000 tl anlaştık sigortaya asgari ücret+mesai gösteriyor.

60 saat çalışıyoruz haftada. çalışma planlarım var elimde ki mail olarak da var

primlerimizi haketmemize ragmen vermiyo bir iki geldi elden aldık videoları var elimde.

senem dolmasına ragmen maaşıma zam yapmadı.

senelik izinlerimi onaylamıyor çıkamıyorum izne.

bayramlarda mesai yapıyoruz ama ücretini ödemiyo: 1000+asgari geçim indirimi 75 tl yatıracağına 1000 tl yatırıyo 75 tl mi kesiyor bayram olan aylarda yatırıyo mesai yatırmış gibi. benim paramla bana artislik yapıyo.

bu patrona neler yapabilirim? 170 e şikayet etsem sonuç ne olur ? yada nasıl farklı bir yol izleyebilirim.

kızgın mermi namluda, azgın pipi donda durmazmış.derviş dervişe sırayla binermiş.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

genelde kimse uğraşmaz ama şikayet edersen alnından öperim.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

hocam sektor nedır ne ıs yapıor patronun ?

. Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı

genelde kimse uğraşmaz ama şikayet edersen alnından öperim.

edicem zaten de nasıl bir yol izleyebilirim yaptırım olarak bu itneye.

bugun bardagı taşıran son damlayı yaptı.

yemek paramızı multinet firması üzerinden yapıyo. ay başı yapılmamış ödeme aradım dedim yatmamış yemek parası. dedi ki muhasebeye sorun ben bilmem. aradım sordum patron ödeme emri vermedi yatıramadım dedi muhasebeci kız. bende mesaimin bitmesine 5 saat varken çıktım işten geldim evime yemeğimi yedim şimdi yerden yazıyorum. elimde kozlar var, nasıl terse yatırabilirim 

kızgın mermi namluda, azgın pipi donda durmazmış.derviş dervişe sırayla binermiş.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bamboocha bunu yazdı

hocalar merhaba,

primlerimizi haketmemize ragmen vermiyo bir iki geldi elden aldık videoları var elimde.

bayramlarda mesai yapıyoruz ama ücretini ödemiyo: 1000+asgari geçim indirimi 75 tl yatıracağına 1000 tl yatırıyo 75 tl mi kesiyor bayram olan aylarda yatırıyo mesai yatırmış gibi. benim paramla bana artislik yapıyo.

bu patrona neler yapabilirim? 170 e şikayet etsem sonuç ne olur ? yada nasıl farklı bir yol izleyebilirim.

şikayet etsen  sgk dan incelemeyegelirler , gelen kişiler patronla anlaşırsa olan sana olur , ama sen sgk dan gelen kişilerin tuttuğu tutanaktan bir nüsha alırsan , ve de çalıştığın sürwleri , mesaileri şahit göstererek te ispat edebilirsen  , o gelen kişilerin de parronla anlaşma ihtimali kalkr,

sonuçta davalık olursunuz , en az 3 sene dava sürer....

bu arada patronun seni işten çıkarır ,

Not .Yaşanmış bir örnek olduğu için sgk dan gelenlerin patronla anlaşma ihtimalini yazdım , dava da en az 3 sene sürüyor malesef...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek
    BrighStar bunu yazdı

hocam sektor nedır ne ıs yapıor patronun ?

hocam sektör elektronik. sony mağazasında çalışıyorum. şu kadar satış yapın bu kadar prim diyo. sonra inkar ediyo. öyle bişi demedim vs bilmem ne falan. kazandığım primlerimi ya vermiyo yada alakasız prim veriyo itne. küfür edemiyorum doluyum forum kuralları :/

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek
    student bunu yazdı
    bamboocha bunu yazdı

hocalar merhaba,

şikayet etsen  sgk dan incelemeyegelirler , gelen kişiler patronla anlaşırsa olan sana olur , ama sen sgk dan gelen kişilerin tuttuğu tutanaktan bir nüsha alırsan , ve de çalıştığın sürwleri , mesaileri şahit göstererek te ispat edebilirsen  , o gelen kişilerin de parronla anlaşma ihtimali kalkr,

sonuçta davalık olursunuz , en az 3 sene dava sürer....

bu arada patronun seni işten çıkarır ,

Not .Yaşanmış bir örnek olduğu için sgk dan gelenlerin patronla anlaşma ihtimalini yazdım , dava da en az 3 sene sürüyor malesef...

şahitlerim var elimde deliller de var. buna ragmen 3 sene sürer mi ? yada benle uzlaşırmı inceden tehdit etsemmi? elimde kayıtların vs lerin var gibilerinden? şu kadar para ver mahkemelik olmayalım diye

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

aslinda bu arkadasa duzgun yardim edilirse, yol yordam gosterilirse, verilen bilgileri kullanabilir geriye kalan herkes...

bu adilik her sektorde her yerde yapiliyor insanlarin haklari yeniyor bu cok adice. 

onun disinda bu durumun yarattigi cok daha buyuk bir sorun var toplumda, genel gorus olarak kolelesiyoruz.

yani kolelik normalmis gibi gosteriliyor.

avrupada bir insan haftada 40 saatten fazla calistirildigini kanitlasin, bunun karsiligini (maasina  + olarak) almadigini kanitlasin, helekide bunu organize yaptigi kanitlansin, o isletmenin amina koyarlar.

arkadaslar bunun vergi kacirmaktan farki yokki. calisanlari soymaktan cok devleti soyuyorlar gercek maaslarini gostermeyim yada vermeyip.

bunu anlamali artik turkiye. 

dipnot: sonucta "muhtesem yuzyil" dizisinde yasananlarda ayni, meryem uzerli kadin alman, diyorki siz bu adamlari okuz gibi calistirip dizi cekiyorsunuz 2-3 saat suruyor ve insanlara normal dizi parasi veriyorsunuz (normal diziler 45 dakka -1 saat yabanci dizi izleyenler bilir), ya adam gibi maas verin calistigi saatin karsiligini verin yada gidiyorum deyip gitmis kadin. ama halkimiz bunu alkislayacagina kadina tembel damgasi vurdular... bu alisilmislik tum genclerin amina kor ben diyim size.

garga tarafından 01/Eyl/13 17:48 tarihinde düzenlenmiştir

anca gidersin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek
    garga bunu yazdı

aslinda bu arkadasa duzgun yardim edilirse, yol yordam gosterilirse, verilen bilgileri kullanabilir geriye kalan herkes...

bu adilik her sektorde her yerde yapiliyor insanlarin haklari yeniyor bu cok adice. 

onun disinda bu durumun yarattigi cok daha buyuk bir sorun var toplumda, genel gorus olarak kolelesiyoruz.

yani kolelik normalmis gibi gosteriliyor.

avrupada bir insan haftada 40 saatten fazla calistirildigini kanitlasin, bunun karsiligini (maasina  + olarak) almadigini kanitlasin, helekide bunu organize yaptigi kanitlansin, o isletmenin amina koyarlar.

arkadaslar bunun vergi kacirmaktan farki yokki. calisanlari soymaktan cok devleti soyuyorlar gercek maaslarini gostermeyim yada vermeyip.

bunu anlamali artik turkiye. 

dipnot: sonucta "muhtesem yuzyil" dizisinde yasananlarda ayni, meryem uzerli kadin alman, diyorki siz bu adamlari okuz gibi calistirip dizi cekiyorsunuz 2-3 saat suruyor ve insanlara normal dizi parasi veriyorsunuz (normal diziler 45 dakka -1 saat yabanci dizi izleyenler bilir), ya adam gibi maas verin calistigi saatin karsiligini verin yada gidiyorum deyip gitmis kadin. ama halkimiz bunu alkislayacagina kadina tembel damgasi vurdular... bu alisilmislik tum genclerin amina kor ben diyim size.

işte primleri elden vererek de vergiyi kaçırmış oluyo vergilendirilmemiş kazanç sonuçta. işte ne yapabilirim -_-

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

black implies white, self implies other, life implies death.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Erkek

Bende geçen yıl çalıştığım iş yerini mahkemeye gideceğim de bu işler nasıl oluyor hiç bir bilgimiz yok adamdan altı aylık maaş alacağım var

"Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
Toplam Hit: 3589 Toplam Mesaj: 28