folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Böyle Patrona Ne Yapmalı Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

Böyle Patrona Ne Yapmalı Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Elinde deliller varsa mahkemeye ver derim, geç de olsa sonuçlanır. Ama kendine başka iş bulman gerekir diye düşünüyorum.

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

şikayet edersen başka iş bulman gerekecek.

orda çalışan arkadaşların da işten atılmamak için şahitlik yapmayacak.

midyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olacaksın.

dinle aranda bağlantı yoksa ürünleri cebi indirip sahibinden.com da sat eğer dükkanda bolca kamera yoksa.

bizim orda göte göt derler ...

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek
    tutum bunu yazdı

Elinde deliller varsa mahkemeye ver derim, geç de olsa sonuçlanır. Ama kendine başka iş bulman gerekir diye düşünüyorum.

arıyorum hocam zaten bi bulsam ahhh ahhh

kızgın mermi namluda, azgın pipi donda durmazmış.derviş dervişe sırayla binermiş.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    MbK bunu yazdı

şikayet edersen başka iş bulman gerekecek.

orda çalışan arkadaşların da işten atılmamak için şahitlik yapmayacak.

midyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olacaksın.

dinle aranda bağlantı yoksa ürünleri cebi indirip sahibinden.com da sat eğer dükkanda bolca kamera yoksa.

bizim orda göte göt derler ...

obur tarafta da gote cehennem kazıgı gırer.
    Oyle olmaz bu ısler. Once kanıtları toplucaksın sonra notere gıdıp ıhtarname cekıceksın, sahıtlere guvenme, gızlı cekım yasak polısıye ıslerde oyle bılıyorum ama senın durumunda delıl teskıl eder mı bılmem. Noterden ıhtarnameyı yıyen ısveren yusuflayıp orta yol bulmaya calısır. Alacaklarının hepsını alıp cıkarsın. Olan bu. Sen cıkmak ıstemezsen de o atarsa , ıse ıade davası acarsın. Calısmadıgın ayların parasını alıp donersın, yınede ıstemezse tazmınat verıp gonderır.
    Sonuc olarak en ıyısı ıhtarnameyı cakıp , gozunu korkutup hakkın olanı alıp ordan cıkmak. Oyle mal calıp satmak bıze yakısmaz bırde sony tassaklı fırmadır. Suan kı calıstıgn yerın musterıye yamugu varsa patronu senı sony turkıye ye sıkayet ederım dıye de tehdıt edebılırsın. Sonucta yapmadıgı bır seyı yapmıs gıbı gostermedıgın ıcın dınen bır sakıncası yok :p yapman gereken adamın acıklarını bulup sıkıstırmak ve bunu resmı yollardan yapmak. Sony e sıkayet etme konusunda ıse ıyı dusunmen lazım. Varsa yamugu bayılıkten bıle olabılır. Liquid tarafından 01/Eyl/13 22:55 tarihinde düzenlenmiştir

İmzalamazsam ne olcak?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Hocam başkabir subeye geçmen mümkün değil mi yada sony'nin yönetim kurulu gibi bişey denetleme mekanizması yok mu koskoca sony 

طדṮ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

ihtarname çekersen alacağını alıp çıkarsın. ya anlaşarak yada dava açarak.

-- eksik bildirilen günler, eksik yatırılan primlerin yatırılması aksi halde sigortalılığın tescili davası açacağımı, 

--eksik ödenen ücret+yemek+prim+ikramiye+mesai ücretlerinin 5 gün içinde ödenmesini aksi halde davaaçacağımı

-- şu şu tarihler arasındaki tazminatımın hesaplanarak tarafıma 5 gün içinde ödenmesini a.h.dava açacağmı

ihtar ederim. vs.

bunu gören işveren yukarıda yaptığı yanlışları, haksızlıkları saydğın için seninle anlaşma yoluna gitmeye çalışır, çünkü 

sgk her ay için * 3 asgari ücret ceza kesyor, eksik primlere ceza+faizle tahsil ediyor. 

bu davalar için bir şahite ihtiyacın var, bu olaylar olurken orada çalışıyor olmalı (şu an çıkmış olabilir) 

davayı büyük ihtimal kazanırsın, genelde işçi kazanır, işçi yararına yorum ilkesi vardır ama iş mahkemelerinde dosya yoğunluğundan davan 

2 yıl sürer ortalama.

---- eksik gösterdiği ücret için (eksik gelirvergisi ödüyor), kesmediği fatura varsa, resmi dışı muhasebe tutuyorsa vs. yani kaçak vergileri için ispatlamak suretiyle (pc kayıtları , ajanda defter vs tutuyorsa gibi) vergi denetim kuruluna , gelir idaresi başkanlığına bir dilekçeyle ismini gizlemeden şikayet edersen, kesilen cezanın + vergi toplamının %10 unu ihbarcı olarak devletten alabilirsin. yazdığın bilgiler doğru olmalı, ismin de şikayet edilene açıklanmaz. 

baron_27 tarafından 01/Eyl/13 23:17 tarihinde düzenlenmiştir

///______________
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

170 değil ilk bimere ediceksin sonra 170

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

Hocam başkabir subeye geçmen mümkün değil mi yada sony'nin yönetim kurulu gibi bişey denetleme mekanizması yok mu koskoca sony 

Baska sube derken baska frenchise larla gorustum hocam sonulerin tamamı frenchise haber bekliyorum bakalım. Merkezde calısan koordinatorler falan geliyo adamlar aldığı paralara bakıyolar umurlarında degil bnde 8 bin maaş alsam ziklemem merkezdekilere ayrı bi ayarım sadece eil biliyolar diye dünyanın maaşını kucaklıyo itneler -_-

kızgın mermi namluda, azgın pipi donda durmazmış.derviş dervişe sırayla binermiş.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Benim çevremde de bu tip yavşaklar var, çalışanının parasına minnet ediyorlar, onun üzerinden hesap edenler var, benim anlaşıyıma göre çalışanın teri kurumadan parası ödenmeli çalışandan, o zaman her türlü daha fazla verim alırsın, abartmıyorum benim çalışanlarım para konusunda bir kere dahi yüzüme gelmediler. Param yok desem abartmıyorum sesini çıakrmadan çalışırlar. Sayısız altın para eşya teslim edim kendi malları gibi çalışırlar korurlar. Birde şu konuya bak ne kadar büyük kayıpta sözde o iş verenin üstat, imkanın varsa yeni bir iş bul iş yerinden ayrılmaya bak,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    garga bunu yazdı

aslinda bu arkadasa duzgun yardim edilirse, yol yordam gosterilirse, verilen bilgileri kullanabilir geriye kalan herkes...

bu adilik her sektorde her yerde yapiliyor insanlarin haklari yeniyor bu cok adice. 

onun disinda bu durumun yarattigi cok daha buyuk bir sorun var toplumda, genel gorus olarak kolelesiyoruz.

yani kolelik normalmis gibi gosteriliyor.

avrupada bir insan haftada 40 saatten fazla calistirildigini kanitlasin, bunun karsiligini (maasina  + olarak) almadigini kanitlasin, helekide bunu organize yaptigi kanitlansin, o isletmenin amina koyarlar.

arkadaslar bunun vergi kacirmaktan farki yokki. calisanlari soymaktan cok devleti soyuyorlar gercek maaslarini gostermeyim yada vermeyip.

bunu anlamali artik turkiye. 

dipnot: sonucta "muhtesem yuzyil" dizisinde yasananlarda ayni, meryem uzerli kadin alman, diyorki siz bu adamlari okuz gibi calistirip dizi cekiyorsunuz 2-3 saat suruyor ve insanlara normal dizi parasi veriyorsunuz (normal diziler 45 dakka -1 saat yabanci dizi izleyenler bilir), ya adam gibi maas verin calistigi saatin karsiligini verin yada gidiyorum deyip gitmis kadin. ama halkimiz bunu alkislayacagina kadina tembel damgasi vurdular... bu alisilmislik tum genclerin amina kor ben diyim size.

Avrupa...

Hocam burada sendikanin sekreterini mudur isten cikardi. Bir dava. 2 ayda geri aldilar.

Hele birde bu dedigini yapsinlar yenedigini yer. Sen 8 saat gunde anlasmissin. Su kdr odeyecen arkadas.

Ha 8 saat 45 + 1 dk kaldi 7 euro  saatine odeyecek. Kanitlarsan otelerler.

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
Toplam Hit: 3588 Toplam Mesaj: 28