Böyle Patrona Ne Yapmalı Nasıl Bir Yol İzlenmeli?
-
bamboocha bunu yazdıstudent bunu yazdıbamboocha bunu yazdı
hocalar merhaba,
bizim bi patronumuz var adamın dini imanı para.
maaşı 1000 tl anlaştık sigortaya asgari ücret+mesai gösteriyor.
60 saat çalışıyoruz haftada. çalışma planlarım var elimde ki mail olarak da var
primlerimizi haketmemize ragmen vermiyo bir iki geldi elden aldık videoları var elimde.
senem dolmasına ragmen maaşıma zam yapmadı.
senelik izinlerimi onaylamıyor çıkamıyorum izne.
bayramlarda mesai yapıyoruz ama ücretini ödemiyo: 1000+asgari geçim indirimi 75 tl yatıracağına 1000 tl yatırıyo 75 tl mi kesiyor bayram olan aylarda yatırıyo mesai yatırmış gibi. benim paramla bana artislik yapıyo.
bu patrona neler yapabilirim? 170 e şikayet etsem sonuç ne olur ? yada nasıl farklı bir yol izleyebilirim.
şikayet etsen sgk dan incelemeyegelirler , gelen kişiler patronla anlaşırsa olan sana olur , ama sen sgk dan gelen kişilerin tuttuğu tutanaktan bir nüsha alırsan , ve de çalıştığın sürwleri , mesaileri şahit göstererek te ispat edebilirsen , o gelen kişilerin de parronla anlaşma ihtimali kalkr,
sonuçta davalık olursunuz , en az 3 sene dava sürer....
bu arada patronun seni işten çıkarır ,
Not .Yaşanmış bir örnek olduğu için sgk dan gelenlerin patronla anlaşma ihtimalini yazdım , dava da en az 3 sene sürüyor malesef...
şahitlerim var elimde deliller de var. buna ragmen 3 sene sürer mi ? yada benle uzlaşırmı inceden tehdit etsemmi? elimde kayıtların vs lerin var gibilerinden? şu kadar para ver mahkemelik olmayalım diye
arkadaşın da dediğim gibi noterden ihtarname çekersen daha ciddi olur , patron tırsarsa paranı alırsın yok tırsmazsa mahkemeye verirsin o da en az 3 sene sürer , malesef mahkemenin şahitleri getir demesi 2 sene sürüyor...
-
Hah aklima bir fikir geldi :)
Ama mudur isinden olabilir... Bu da ne kdr dogrudur bilmiyorum...
Yokmu medyada bir dostun hocam. Tanidigin. Yakin bir TV kanali.
Git de boyle boyle bir bassinlar gorurum ben o muduru. Hak yeme ama hakkini da yedirme
-
dhmm bunu yazdı
Hah aklima bir fikir geldi :)
Ama mudur isinden olabilir... Bu da ne kdr dogrudur bilmiyorum...
Yokmu medyada bir dostun hocam. Tanidigin. Yakin bir TV kanali.
Git de boyle boyle bir bassinlar gorurum ben o muduru. Hak yeme ama hakkini da yedirme
mudurde sıkıntı yok patron yavşagı sıkıntılı
-
işi bırakma o seni kovsun, sonra işe iade davası aç dava sonuçlanana kadar geçen sürede hakedeceğin parayıda al faiziyle katmer katmer alırsın
-
Ne diyecegimi sasirdim bana böyle bi olay olsa ne yapardim bilemiyorum :D
-
hacım toplu olarak sony ye yazsak ? japonlar iş ahlakına çok önem veren insanlar
tahribatta japonca bilen 1-2 mürid vardı onlar çevirir japoncaya hepimiz ayrı ayrı mailleriz ?
-
yolbulucu bunu yazdı
hacım toplu olarak sony ye yazsak ? japonlar iş ahlakına çok önem veren insanlar
tahribatta japonca bilen 1-2 mürid vardı onlar çevirir japoncaya hepimiz ayrı ayrı mailleriz ?
fena olur hacı :)