Boynuma Yaptıracağım Dövme Ve İş Hayatı
-
Merhaba müritler.
Dün ilk dövmemi yaptırdım. Tabi bugün ofiste çalışma arkadaşlarıyla falan konusu geçti.
Yakın bir abime bir kaç hafta sonra yaptıracağım dövmeyi gösterdim. Tabi boynumun görünen bir bölgesine yaptırmayı düşünüyorum bunu.
İş hayatında zorluk yaşayacağımı söyledi. Boyunda olunca görüneceği için büyük, kurumsal firmalara giremeyeceğimden falan bahsetti.
Sizce durum ne olur. Yazılım sektöründe çalışıyorum tabi bahsettiğimiz firmalar koç sistem, aknet gibi kurumsal firmalar.
Ona göre önümüzdeki haftalar karar vermem gerekiyor.
Tabi öyle yerlere de girmek şu anda hayal benim için sadece
-
Genelde şirketten şirkete değişiklik göstersede
Bankalar özellikle en tepede ki bankalar saç sakala bile karışıyor.
Holdingler yapılarına göre değişiklik göstersede genelde kılık kıyafete çok takılmıyor ama bokunuda çıkartmanı istemiyorlar(mesela ben bugün ofise kapşonlu sweatshirt altımda kot ve harley botlarla geldim) ama dövmeli birini görmedim
Koç sistem,aktek,prolink,netaş gibi firmalarsa yine rahat olmakla beraber yinede boyunda dövmeye çok sıcak bakmayabilirler.
PS: Kolda sırtta şurada burada dövmeye çok takmıyorlar. İşin ucunda gömleği giyip müşteriyle görüştün mü kimsenin bir yerinde olmuyor.
Ben yazılımcıyım müşteriyle işim olmaz diye düşünme genelde temel bir kural oluyor ve her insan buna uyuyor.
sandman tarafından 28/Eki/14 11:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Yaptırma çok pişman olursun aynı şekilde boynunun soluna dövme yaptıran bir arkadaşım var sırf bu dövme yüzünden hayatının rengi değişti doğru dürüst iş bulamıyor.
-
Bence de doğru söylemiş.
Kim ne derse desin dış görünüş çok önemlidir iş hayatında.
Gereksiz bir macera olur diye düşünüyorum boyuna dövme olayı..
-
Yaptırma koca.. İnsanların dövmeli insanlara ister istemez bakışları değişiyor.
-
benim sırtımda var o bile sorun oluyor, boyna yüze ellere dövme yaptırmak toplumca pek hoş karşılanmıyor.
-
hayatının hatasını yaparsın demedi deme
-
Ben olsam yaptırmazdım,
bizim orda kız bile vermek istemezler. Kız vermek isteyebiliyor o ayrı tabi.
-
illa boyunda olmasının sebebi ne peki
gerçi hepsine karşıyımda merak ettim nasıl bir resim. modelini koyarmısın.
dövmeyi aslında dindarlıktan değilde dövmeli kişilerin uç noktalarda insanlar olduğu düşüncesi var ondan aslında
şöyle bir tip çok güven vermiyor insana
konu geldiği için sormak istiyorum. sorunu baltalamak gibi olmasın merak ediyorum
dövme yaptıtıken nasıl bir amaçla yapıyorsunuz. mesela
dövme bir daha silinmeyeceğine göre ömür boyu aynı şeye bakmak sıkıcı gelmiyormu.
futurist tarafından 28/Eki/14 11:38 tarihinde düzenlenmiştir -
bi arkadaşımda yaptırmıştı boynuna, sonra pişman oldu tabi kpss ile bi yer kazanmıştı. Gidip estetik ameliyat ile kapattırdı.
-
dövme bekaret gibidir bi gittimi hep istersin derler
sana tavsiyem boynuna yaptırma kaç yaşındasın bilmiyorum ama ilerde sorun yaşarsın devlet dairesine filan girersen sıkıntı çıkabiliyor.