Boyut Atlama (2. Boyuttan 3. Boyuta "3 Ana Adim")
-
Arkadaslar, Uzerinde calistigim projeyi biliyorsunuz, Sabaha dogru bitirdim herseyi ;) birtek upload etmesi kalmisti onu da simdi bitirdim ;)
Oncelikle Bu islemi yaparken takip ettigim 3 ana adimi gostermek istiyorum.
1. Resim Secme;
Resim secmek yapilacak olan Projeksiyon haritasi icin cok onemlidir. Bir resmi 3D ye basarili bir sekilde aktrabilmek icin Resmin icindeki objeleri modelleyebilecek seviyede olmamiz gerekir ve cok karmasik resimlerden kacinilmalidir.

2. Photo Match (Resim - Model uyumu)
;Sectigimiz resmi referasn olarak 3D edit programimiza attiktan sonra resim uzerinde kabataslak modelleme yapariz. gercekcilik icin bu modelleri daha sonra resimdekiyle bire bir detaylandiririz.

3. Projeksiyon ve Kamera Uyumu
;Modelimizi resmimizin uzerine Composit ettikten sonra da Resmimizin uzerine gelecek olan katmani projeksiyon edebilecek bir kamera olustururuz, bu kamerayi "Camera Mapping" ozelligine sahip bir projeksiyon cihazina ceviririz. Daha sonra da Compozisyon ayarlariya oynayarak istedigimiz duzeltmeyi yapabiliriz...
Video: http://www.youtube.com/watch?v=1K_Q-tWfwwc
Not:
Bu ayarlar sadece ustteki proje icin gecerlidir. Her sahne icin farkli ayarlar uygulanir.... -
Çok hoş hocam eline sağlık
-
usta delisin yaa eline sağlık vala çok güzel yapıyosn inş. ileride bu konuyla ilgili sendende bi "avatar" görürüz :)
-
çaktım mevzuyu bak :)
aslında program resmi sadece düz bi alan olarak görüyor
bizse resme baktığımızda taşların yol olduğunu objenin kayık olduğunu ve bina olduğunu programa söylüyoruz
o da artık o gözle bakıyo :)
yani sen programa gördüğünü anlatıyosun bi nevi
sağol üstad eline sağlık :)
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------
bizse resme baktığımızda taşların yol olduğunu objenin kayık olduğunu ve bina olduğunu programa söylüyoruz
-----------------------------:D eyvallah hocam da ben bunu hep soyluyorum yha :D
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------:D eyvallah hocam da ben bunu hep soyluyorum yha :D
-----------------------------itiraf et şimdi ne zaman benim az önce anlattığım kadar güzel anlattın :P
-
Profesyonel olarak ilgilendiğin için çizim tabletin vardır büyük ihtimal. Yoksa fare ile çok uğraştırıcı bir işlem gibi gözüküyor.
-
BiUyeOlamadim bunu yazdı:
Profesyonel olarak ilgilendiğin için çizim tabletin vardır büyük ihtimal. Yoksa fare ile çok uğraştırıcı bir işlem gibi gözüküyor.
-----------------------------hocam grafik tableti almak isterdim ama bir arkadasta denedim pek beceremedim :P mouse la alismisim oyle gidiyom :D
-
manzara vidyosu daha hoş idi ama eline saglık hocam.takipçinim
-
CellyM bunu yazdı:
usta delisin yaa eline sağlık vala çok güzel yapıyosn inş. ileride bu konuyla ilgili sendende bi "avatar" görürüz :)
-----------------------------Tesekur ederim hocam :) insallah :D
-
Alternatif Link: http://vimeo.com/10830500