Bu Budist, Oruç Tutuyor, Namaz Kılıyor!(Gel Mümin Ol)
-

Müslüman olmadığı halde, tıpkı Müslümanlar gibi hem namaz kılıyor hem de oruç tutuyor. Söz konusu kişi, semavi herhangi bir dine mensup değil. Japonyalı bir Budist'ten bahsediyoruz.
Adı Şingo Yamaşita… Tokyo Üniversitesi'nde Yüksek Lisans öğrencisi… Osmanlı tarihi üzerine araştırmalar için yılda 2 kez Türkiye'ye geliyor. Şingo'nun 3'ncü gelişi, Ramazan ayına denk geldi.
Hıristiyan ve Yahudiler de oruç tutarlar ama onların ki farklı… Biz Müslümanlar gibi Ramazan ayında oruç tutan bir Budist duyunca ister istemez iletişim kurma gereği duyuyor insan. Üstelik namaz da kılıyorsa… İlk duyduğumda, "herhalde Müslüman olmuştur" diye iç geçiyorum. Ama değil… Ruh halini anlamak için girişimlerim olumlu sonuç veriyor. Röportaj teklifime; "şimdi benle röportajı yapıp onu Müslüman yaptım diye yazacaksın değil mi" diye tepkisini ortaya koyuyor.
İftar davetimize icabet ediyor Şingo… İftarın başlamasına kısa bir süre kala, kapıdan buyur ediyorum Bay Şingo'yu. İftar yaparken, dikkatle izliyorum kendisini. Oruçlu bir Müslüman nasıl iftar açıyorsa, Şingo'da herhangi bir fark göremiyorum. Dua ediyor. Konuşurken "İnşallah, maşallah" gibi İslami kavramları kullanmaya özen gösteriyor.
"Birileri mi zorladı seni oruç tutmak ve namaz kılmak için" diye soracak oluyorum ama sorumu bitirmeme fırsat vermeden cevaplıyor Bay Şingo: "Hayır, kimse beni zorlamadı. Kendim isteyerek oruç tutuyor ve namaz kılıyorum. Bu beni mutlu ediyor."
Önce namaza başladın herhalde, şeklinde yönelttiğin soruya gülümseyerek cevap veriyor Şingo; "Biraz zoraki oldu ama ilk kıldığım namazı unutmam mümkün değil. Cuma namazını abdestsiz bir şekilde kıldım."
"Nasıl yani, 'zoraki oldu' diyorsun, 'namaz kıl'man için birileri mi seni zorladı" diye soruyorum şaşkınlıkla.
Japonlara has gülüşüyle yanıtlıyor sorumu: "Hayır, öyle değil, kimse beni namaz kıl diye zorlamadı. Kendim isteyerek kıldım. Zoraki dediğim, Cuma günü inceleme yapmak üzere Süleymaniye Camii'ne girdim. Meğer Cuma vaktinde girmişim. Baktım gittikçe kalabalık arttı. Dışarı çıkacak vakit ve yer bulamayınca mecburen içerde kaldım. İçerdeyken insanların topluca namaz kılışına tanıklık ettim. Nasıl olur da bunca insan aynı anda ve aynı istikamete yönelerek Yaratıcıya iletişim kuruyorlar. Neden ben de yapmıyorum. Mutlaka denemeliyim dedim kendi kendime. Abdestim olmadığı halde oradaki Müslümanlarla birlikte namaz kıldım. Oysa bir Budist olarak şimdiye kadar bu kadar huzurlu ve mutlu hissetmemiştim kendimi.
Cuma çıkışında arkadaşlara sorduğumda 'abdest almadan kılınan namaz kabul değil' dediler. Ben de sonraki namaz vakitlerinde abdest almaya başladım."
Abdest alırken ya da namaz kılarken, ne hissediyorsun diye farklı bir soru yöneltiyorum.
Daha önceleri hiç farkında olmadığım bir mutluluk duyuyorum. Abdest alırken, bedenen olduğu gibi ruhen de temizlenmiş hissediyorum. Kalbim mutlu oluyor. Anlatamayacağım bir ferahlık duyuyorum. Gerginlik falan kalmıyor üzerimde. Böyle bir rahatlığı önceden hiç duymamıştım. Yaratıcıya çok yaklaştığımı fark ediyorum."
İlk tuttuğu oruç ve ilk iftarı anlatmasını istiyorum Şingo'dan… Başlıyor anlatmaya:
"Aslında uzun zamandır oruç tutmayı istiyordum ama bir türlü olmadı. Gerçekçi olmalıyım, akşamları yemeğe otururken herkesin sofrada ezan sesini veya top sesini beklemesi beni mutlu ediyordu. Herkes, güzellikleri paylaşıyor. Ayrıca onca açlıktan sonra iftar için hazırlanan yemekler de çok güzel. Bu güzelliklerden neden kendimi mahrum bırakmalıyım dedim kendi kendime. Oruçlu geçirdiğim ilk gün çok zor geçti. Neredeyse saat 15'de oruç tutmaktan vazgeçecektim. Sonra, kendi kendime dayanmam gerektiğini söyledim. Çünkü bütün Müslümanlar oruçluyken yemeden içmeden akşam birlikte iftar açıyorlardı. Ben ise, Müslüman arkadaşlarımla birlikte oruçsuz şekilde sofraya oturamazdım. Onlara saygısızlık olurdu. Ben de öyle yaptım. Sonraki günler çok daha kolay gelmeye başladı.
Sonra iftar çadırları var. İnsanlar kuyruk oluşturuyor. Zenginlerle yoksullar aynı yerde yemek kuyruğunda. Bu mutluluk verici bir şey... Hatta duyuyorum, Japon turistler de iftar çadırlarında yemek sırasına giriyorlar. Japonya'da insanları bu şekilde hiç görmemiştim. Bu hafta sonu ülkeme dönüyorum. Oruç ve namaza orada da devam etmek istiyorum."
Bay Şingo, oruç tutmaya başladığı anda arkadaşları tarafından biraz korkutulduğunu ekliyor sözlerine. Nasıl, neyle korkuttular diye soracak oluyorum ki, sormama fırsat vermeden devam ediyor sözlerine:
Cuma namazını 2 rekât şeklinde kıldık. Oruçluyken, akşam teravih namazı kılmamız gerektiği söylendi. Kaç rekat olduğunu sorduğumda "33 rekat" cevabını verdiler. Üstelik, "teravihe gitmesen tuttuğun oruç kabul değil" dediklerinde çok korktum. Akşama kadar aç kalmak zaten yorucu. Bir de iftardan sonra 33 rekat namaz kılmadan orucum kabul değilmiş. Bunu söylediklerinde "nasıl olur" diye sordum kendime. Bu kadar namazı kılmak, doğrusu nefsime ağır geldi. Meğer arkadaşlar, 'madem oruç tuttun, teravih namazı da kıl' amacındalar. -
Ne diyim inş. müslüman olur artık bu kadar yaptığına göre
-
helal olsun bi kelimeyi şahadet kalmış ondan sonra tamamen müslüman inşallah sünnet de olur tam bi müslüman olur keşke bizde onun kadar olabilsek
-
Vallahi ibadetlerini yerine getirmeye çalışan bir müsüman olarak adamın imanı beni mutlu etti bir yandanda onun gibi bir saf ianca tam olarak sahip olamadığım içinde utandırdı bu insanın ve müslümanların adına sevindim.
-
kafası güzeldir :|
-
Wallaha süper. Kardeşimizin adına çok mutLu oLdum. Bakarsak o bizden farkı çok daha iyi biLiyor. Farkı çok daha iyi hissediyor. O kadar oruç tuttukta çoğu zaman şikayetten başka ne yaptık? "Uff Açım.. Uff Susadım.." gibi ibarnameLerin yanında oruçLuyken sinirLenip baya düzgün kawgaLara şahit oLmamızda cabası. BiLmem.. AsLında buraLarda bir yerLerde bizim için büyük bir yanLış war ama.. :S Hadi hayırLısı..
-
Allah Kabul Etsin
-
Vay amk:) Kardeşim benim:( İmran abim saolasın:)
-
inş allah affeder
-
Athzai_Khaine bunu yazdı:
-----------------------------
kafası güzeldir :|
-----------------------------
Ne dion oLm sen?? Derdin ne senin? Ne karışıon ki Allah Allah. İnanmıyorsan inanmıyosun. Git yazma böyLe başLıkLara cevap yazma yorum yapma. Ortamın huzurunu bozuyosun. Milletin akLını karıştırıyosun ve Benide gerçektende çok sinirLendiriyosun :@ :@ :@
Birisi başka dinden diye biz bişy diyomuyuz? Bir başkasına karışıyomuyuz?
[Şimdi sen o küçük beyninLe; bizim adam gibi zorLama yapmadan, biLdiğimiz doğruyu anLatmaya çaLışımızı "Birşey demek" yada "Karışmak" oLarak değerLendiriceksin.]
Bu bizim görevimiz. Her Müslüman başka dinden birine kendi dinini anlatmak zorundadır. Kişi dinLemek istemiyorsa o kişiden yükümLüLük kaLkar. OLay bu kadar basittir. Hiç bir MüsLüman kimseyi din konusunda zorLamaz. Bizde afaroz fLn yok.[Neyse küfretmiyim] Tamam mı güzeL Tahribat Müridi insanoğLu? -

Bende müslüman olduğum halde, eve isa ve meryem ana bayrakları astım, paso istavroz cıkartıyom...
Yandaki odayada budanın heykelini koydum, gidip ritüel yapıyorum geceleri...
Pazar günleride kayserideki kiliselere gidip oradan nevşehirdeki eski budist tapınaklarına geçiyorum...
Konuşurkende , Oh My Good, İsa Aşkına, Buda Seni Korusun diye konuşuyorum...
Hristiyan ve Budist sitelerinde benden bahsedip millete gel mümin olun yazıolarmış.. :|