Bu Hafta Çıkan Karikatürlerden Seçmeler
-
Şimdi osman pamukoğlunun konusunu okuyordum. orda da akpyı savunduğunu sanan biri arabadan falan bahsetmış
Araba bir refah düzeyı göstergesimidir.
Hadi öyle diyelım bu arabaların tamamı kredıyle alınıyor. Ticaret mahkemelerı Tüketici mahkemeleri icraa davalarıyla uğrasıyor. Geçen seneden beri kredı borcunu odemeyen arkadasıma 2. ayda dava acıldı mahkeme 12. ayda yapılacak
Arbalar coğaldı ama hepsi başkasının .ikıyle geredeğe giriyor
-
Araba her hangi bir nesnedir. Ama senin üretmediğin nesne.
Bunu yabancı ülkeler üretir. Yabancı ülkelerin ekonomisi kötüleşince bu nesneyi sana satmak için elinden geleni yapar. Sende nesneyi eski fiyatından daha ucuza alırsın. Bu da senin kârınadır.
Nitekim THY bu ihaleyi 1 sene önce alsaydı 10 milyar dolar zarar edecekti: http://www.ntvmsnbc.com/news/462350.asp
Bu da dünyadaki krizden en az etkilenen ülkelerden olduğumuzun göstergesidir. Görmek istemeyenlere duyrulur... : ) Gerçi biz kaç kişiyizlerle tartışmam artık
-
Ben Türkiyeyi otomomotiv ihraç eden bir ülke olarak biliyorum hatta zaman zaman ihracatta lider ola bi sektör diye biliyorum ama neyse
Eğer benım bildiğim doğruysa senın söyledığın tam tersı oluyor Yani bizim ekonomımız kötü durumda ve araba fıyatları bu yuzden ucuzlamış olur
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
IroN-EaGLe bunu yazdı:
-----------------------------DoLarın 1.700 Euro'nun 2.100 oLduğu Bir üLke HaLa Ayakta DeğiL mi ?
HakLısın
Durmak Yok YoLa Devam !
Hocam kriz geldi mi? Aksine araba fiyatları düşüyor. Dolar yükseliyo araba fiyatı düşüyor :) Millet borsasını kapatıyor.(rusya japonya...) İflas bayrağını çekiyor ülkeler. Türkiyenin gün boyu açık.Türk Hava Yolları Bi dünya uçak satın alıyor. Hemde bundan türkiye kazançlı çıkıyor. Krizden türkiye kazançlı çıkıyor var mı tarihte böyle bişey. Sen dolar yükseldi diye kriz geldi diyorsun. Oysa krizin ne demek olduğunu bilmiyorsun.
Biz kaç kişiyiz xD Sen bunu bilirsin xD
Rave memur internet alabiliyorsa evine ki sen almışsın. Ette alabilir rahat ol :)
krizin ne olduğunu öğren ondan sonra millete öğret.
doların düşmesi de çıkması da ülkenin zararınadır. bunu dengeleyemediğin sürece zarardasındır.türban konusuna gelirsek benimde annem,anneannem,babaannem vs takıyo ama ben bu karikatürleri görünce senin gibi tepki vermiyorum.
burdaki türban cizimi takanlara değil bunu siyasete alet edenler içindir.tamam gelsinler üniversiteye türbanla girsinler ben itiraz etmiyorum.ta ki siyasi simge olarak kullanmadıkları sürece.
türbanı siyasi bi simge olarak kullanmaya basladıkları an tepki alırlar ki daha serbest olmadan buna basladılar cok sukur ki yasa kabul edilmedi.
geçen televizyon izliyoruz yanımda akp'yi seven (tayyip istese vercek o derece) bi lauk oturuyo.haberde icki sattıgı icin dayak yiyen adam var.
fikrini alalım diyoruz tabi döverler satmasın haram diyo.lan anten sana giren cıkan ne ? adam almıs iznini satıyo.işte yobazlık diye biz buna diyoruz. senin kelime anlamını bile bilmeden millete söylemene benzemez.
tüm ülkenin ekonomisini senin dondurucunla tespit ediceksek geçmiş olsun.ülke güllük gülistanlık.
medya satılmış,vatanın bi bölümü satılmış kalanı satılmaya devam ediyo,amerikanın köpeği gibi muamele yaptığı bi ülkeyiz,amerika yalakasıyız,üretim durdu + pirinci bile yurtdısından alır olduk.gelir olarakta yasla gitsin vatandasa.yaklasık 4 veya 5 ay (yalan olmasın) önce gelen 8 yeni vergimiz daha var. hayırlı ugurlu olsun.
sikile sikile uyancaz tabi sende haklısın sana kızmakta istemiyorum bu yüzden.ama bugüne kadar tanıdıgım kaç akp yandaşı varsa hepsinin yardım aldıgını gördüm. kendi teyzem akp kadın kollarında bilmemne bilmemnesi. şehirdışı geziler mi dersin,yardım kolileri mi dersin,aylık para mı dersin :) tabi yandaşı olcak.
illa türban istiyorum diyosan siktir git iran'da yaşa. orda tam tersine acarsan ceza alıyosun. bak ne güzel tam senlik :)
-
Hocam üretenler yabancılardır.
İhraç ediyorsak super bir durum :) Daha karlı birşey ama, %90 otomobil ithal edilir de burdan tartışılmaz bunlar. Sen im at msn'den tartışalım.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Araba her hangi bir nesnedir. Ama senin üretmediğin nesne.
Bunu yabancı ülkeler üretir. Yabancı ülkelerin ekonomisi kötüleşince bu nesneyi sana satmak için elinden geleni yapar. Sende nesneyi eski fiyatından daha ucuza alırsın. Bu da senin kârınadır.
Nitekim THY bu ihaleyi 1 sene önce alsaydı 10 milyar dolar zarar edecekti: http://www.ntvmsnbc.com/news/462350.asp
Bu da dünyadaki krizden en az etkilenen ülkelerden olduğumuzun göstergesidir. Görmek istemeyenlere duyrulur... Tartışmak isteyen im atsın : )
-----------------------------Yazmayacaktım Ama Dayanamadım Yaf. Neden Konuyu Saptırıp Duruyorsun. DoLarın artmasıyLa Bişi oLmuyor Demek ?
DoLar borcu oLan Adam Ne Yapacak ? DoLara BağLı YükseLmeLerde HaLka Hiç Mi Bişi oLmuyor ? Bu Hükümetin GeLişinden Yana DoğaLgaza,PetroLe BiLmem Neye GeLen ZamLarı Bir göz Önüne aL.
Ha Pardon Senin Evinde Etin Var !
Hacım Senin Kömürün De Var Onu Da anLayabiLiyorum. Ama Gerçekten Tayyip Gibi Birini Savunmanı anLayamıyorum.
Bundan da %66 gibi bi oranla kar etmedi mi THY Diyorsun KonuşmaLarından Da anLaŞıldığı Gibi Sen THY iLe uçuyorsun Bana MiLLEtin eLine Geçen Bişi SöyLe. Ha Araba UcuzLadı Diyorsun E Adam Ay Başını Getiremiyor Hangi Arabadan Bahsediyorsun.
Arabayı Geçtik Yaf. Uçak Diyorsun .
Yorumu Sana Bırakıyorum.
Hea Pardon Senin Evinde Etin Var di mi ?
E bi Zahmet KomşuLarına Da YoLLa bi Tabak.
-
Aha bunlar türkiyede yaşanmıyor; bunlar bile ekonomilerini sizin kadar eleştirmiyorlar. Tartışmak istiyorsanız hepinize cevap verebilirim msn'e gelin diyorum. Kaldı ki aşağıdakiler Amerikan-İngiltere-Rusya ekonomileri. Bizim ki yanlarında küçücük kalacak bir hacme sahip. Bunuda hatırlatayım.
Araba fiyatları düşüyor. Sanırım dolar'la borç alan insan sayımız az. Çünkü bankalar borçları türk parası üzerinden veriyorlardı. Eskiden böyle borçta verilmezdi ama türk parasına duyulan güven sayesnde böyle borçlar verilmeye başlandı (türk parası üzerinden).
İNGİLİZ STERLİNİ 5 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE
Bu arada İngiliz sterlini 1,5889 dolara inerek dolar karşısında son 5 yılın en düşük seviyesine düştü.
Londra Borsası'nda FTSE 100 Endeksi yüzde 8 den fazla değer kaybetti.
İngiltere Başbakanı Gordon Brown ve Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, bu hafta başında ülkenin durgunluğa gittiğine inandıklarını açıklamıştı.
"HEDGE FONLARIN YÜZDE 30'A KADARI KAPANABİLİR"
Avrupa'nın en büyük hedge fonlarından GLG Partners'ın CEO'su Emmanuel Roman, global olarak hedge fonların yüzde 30'a kadarının "Darwinci bir süreçte" ortadan kalkabileceğini söyledi.
İngiliz basınında çıkan haberlerde Roman'ın birçok hedge fonun ya iflas edeceği ya da hedge fonların varlıklarını gereksiz kılacak kadar küçük kârlar açıklayacağını söylediği belirtildi.
YÜZYILIN EN BÜYÜK FİYASKOLARINDAN BİRİ
Gazetelerde çıkan haberlerde Roman "Bu yaşadıklarımız bankacılıkta yüzyılın en büyük fiyaskolarından biri olarak tarih kitaplarında yerini alacak ... Günah keçilerinin bulunması, düzenleyici kurumlar bu kişilerin peşlerine düşecekler. Uzun vadede iyi olacak" dedi.
Roman "Darwinci bir süreçte birçok hedge fon ortadan kalkacak" dedi.
ABD konut piyasasındaki balonun patlayacağı konusunda ilk uyarılardan birini yapan New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nouriel Roubini de yüzlerce hedge fonun batacağı ve düzenleyici kurumların panik dalgasından korunmak için piyasaları kapatmak zorunda kalabileceğini söylemişti.RUS BORSASINDA DA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
Dünya genelindeki küresel kriz konusundaki belirsizliğin artarak sürmesi ve Asya piyasalarındaki düşüş, Rusya'daki borsayı da olumsuz etkileyerek düşmeye devam etmesine neden oldu.
MICEX endeksi sabah işleme başladıktan sonra yarım saat içinde yüzde 5,5, RTS endeksi de yüzde 2 oranında değer kaybetti.
Ekonomistler, MICEX endeksinin düşüşündeki en büyük etkenin Norilsk Nickel şirketinin yüzde 9,6, Rusya'nın en büyük kredi veren bankası olan Sberbank'ın da yüzde 8,1 oranında değer kaybetmesinin neden olduğunu açıkladılar.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's da Rusya'nın uzun vadeli kredi notunu istikrarlı dan olumsuz a düşürdü.
Rus borsası mayıs ayından beri yüzde 70 oranında değer kaybetti.* ASYA'DA SONY DEPREMİ
* GREENSPAN: SERBEST PİYASA MODELİNDENDE YANLIŞLIK VAR
*DÜNYA BORSALARINDAN KARELER... -
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Aha bunlar türkiyede yaşanmıyor; bunlar bile ekonomilerini sizin kadar eleştirmiyorlar. Tartışmak istiyorsanız hepinize cevap verebilirim msn'e gelin diyorum.
İNGİLİZ STERLİNİ 5 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE
Bu arada İngiliz sterlini 1,5889 dolara inerek dolar karşısında son 5 yılın en düşük seviyesine düştü.
Londra Borsası'nda FTSE 100 Endeksi yüzde 8 den fazla değer kaybetti.
İngiltere Başbakanı Gordon Brown ve Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, bu hafta başında ülkenin durgunluğa gittiğine inandıklarını açıklamıştı.
"HEDGE FONLARIN YÜZDE 30'A KADARI KAPANABİLİR"
Avrupa'nın en büyük hedge fonlarından GLG Partners'ın CEO'su Emmanuel Roman, global olarak hedge fonların yüzde 30'a kadarının "Darwinci bir süreçte" ortadan kalkabileceğini söyledi.
İngiliz basınında çıkan haberlerde Roman'ın birçok hedge fonun ya iflas edeceği ya da hedge fonların varlıklarını gereksiz kılacak kadar küçük kârlar açıklayacağını söylediği belirtildi.
YÜZYILIN EN BÜYÜK FİYASKOLARINDAN BİRİ
Gazetelerde çıkan haberlerde Roman "Bu yaşadıklarımız bankacılıkta yüzyılın en büyük fiyaskolarından biri olarak tarih kitaplarında yerini alacak ... Günah keçilerinin bulunması, düzenleyici kurumlar bu kişilerin peşlerine düşecekler. Uzun vadede iyi olacak" dedi.
Roman "Darwinci bir süreçte birçok hedge fon ortadan kalkacak" dedi.
ABD konut piyasasındaki balonun patlayacağı konusunda ilk uyarılardan birini yapan New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nouriel Roubini de yüzlerce hedge fonun batacağı ve düzenleyici kurumların panik dalgasından korunmak için piyasaları kapatmak zorunda kalabileceğini söylemişti.RUS BORSASINDA DA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
Dünya genelindeki küresel kriz konusundaki belirsizliğin artarak sürmesi ve Asya piyasalarındaki düşüş, Rusya'daki borsayı da olumsuz etkileyerek düşmeye devam etmesine neden oldu.
MICEX endeksi sabah işleme başladıktan sonra yarım saat içinde yüzde 5,5, RTS endeksi de yüzde 2 oranında değer kaybetti.
Ekonomistler, MICEX endeksinin düşüşündeki en büyük etkenin Norilsk Nickel şirketinin yüzde 9,6, Rusya'nın en büyük kredi veren bankası olan Sberbank'ın da yüzde 8,1 oranında değer kaybetmesinin neden olduğunu açıkladılar.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's da Rusya'nın uzun vadeli kredi notunu istikrarlı dan olumsuz a düşürdü.
Rus borsası mayıs ayından beri yüzde 70 oranında değer kaybetti.* ASYA'DA SONY DEPREMİ
* GREENSPAN: SERBEST PİYASA MODELİNDENDE YANLIŞLIK VAR
*DÜNYA BORSALARINDAN KARELER...
-----------------------------lehmen brothers battı dimi ?
evet.
peki sebebi neydi ?
dünyanın en büyük bankası batarken türkiye'deki bankalara niye bişey olmuyo ?
ben cevabını cok iyi biliyorum.hatta yanıtlayamazsan sana da yazarım.ama sen bu olayı nasıl akpnin iyiliğine(!) bağlayacaksın merak ettim.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Hocam üretenler yabancılardır.
İhraç ediyorsak super bir durum :) Daha karlı birşey ama, %90 otomobil ithal edilir de burdan tartışılmaz bunlar. Sen im at msn'den tartışalım.
-----------------------------Sahiplerinin yabancı olması bişeyı değiştirmez Sonuçta Türkiye ihraç ediyor . Ama sen bi öncekı mesajınla ters düştün şimdi :)
-
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------lehmen brothers battı dimi ?
evet.
peki sebebi neydi ?
dünyanın en büyük bankası batarken türkiye'deki bankalara niye bişey olmuyo ?
ben cevabını cok iyi biliyorum.hatta yanıtlayamazsan sana da yazarım.ama sen bu olayı nasıl akpnin iyiliğine(!) bağlayacaksın merak ettim.
-----------------------------Senin vereceğin cevabı adım gibi biliyorum : ) Türkiye satılıyor! Satılan paralarda bu açıklar kapatılıyor xD
Ama ben buna inanmıyorum. Bence 5-6 yıllık emeğimizin karşılığını alıyoruz bu krizde; diğerlerinden daha sağlam kalarak.
///Holygan orada türkiyedeki otomobillerin %90 ının ithal edildiğiniz yazdım. Sokağa çık her sokak başı bmw mercedes. Sen mi üretiyosun bunları? Otomobil sektörünede takılma sadece bu bir arkadaşım bahsetti diye otomobil konusunu açtım. THY uçak aldı aynı şey orada da geçerli.