folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Bu İdaanamaeden Ceza Alırmıyım (Resimli)

Bu İdaanamaeden Ceza Alırmıyım (Resimli)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yaw şuan sadece soruşturma var. Daha mahkemeye gideceksin. Mahkemede konuşmasını bilirsen ve müştekinin delili de yoksa sen ceza falan yemezsin.

-Kötü ihtimal: Ceza yedin diyelim... -Bu ceza para cezasına dönüştürülebilir. Ve ayrıca karar senin aleyhine çıkarsa kararı temyize de gidebilirsin....

Benim öngördüğüm şey şu:

Senet halen sende ise senedi işleme koyan avukatınla beraber mahkemeye gitmeni tavsiye ederim. O gerekli herşeyi hakime söyler. Ayrıca sana söz hakkı verildiğinde sende konuşmasını bileceksin. Hatta hayatta yaptığın en büyük hatanın senet karşılığı mal satmak olduğunu söyle. Bu arada satmış olduğun mal ile ilgili faturan vardır umarım...

[EDIT]

Bu arada adam yada avukatı seni suçladığı için ilgili suçlama sana okunacak. O zaman hakime sor bakalım: -Mademki borcunu ödedi senedi neden almadı ? -Ben bugüne kadar ne zaman illegal iş yaptım ki 3 kuruş için şuanda illegal iş yapayım ? de... Bu arada senedin tutarı ne kadar ?

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

tam olarak durumun şundan ibaret 

Bedelsiz senedi kullanma

MADDE 156. - (1) Bedelsiz kalmış bir senedi kullanan kimseye, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası verilir.

ve destekleyici olarak ta tck 53'ü eklemiş savcı :-)

Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma

MADDE 53. - (1) Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;

a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,

b) Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan,

c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,

d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,

e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten,

Yoksun bırakılır.

(2) Kişi, işlemiş bulunduğu suç dolayısıyla mahkûm olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar bu hakları kullanamaz.

(3) Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen veya koşullu salıverilen hükümlünün kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanmaz. Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen hükümlü hakkında birinci fıkranın (e) bendinde söz konusu edilen hak yoksunluğunun uygulanmamasına karar verilebilir.

(4) Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz.

(5) Birinci fıkrada sayılan hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla hapis cezasına mahkûmiyet hâlinde, ayrıca, cezanın infazından sonra işlemek üzere, hükmolunan cezanın yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir. Bu hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla sadece adlî para cezasına mahkûmiyet hâlinde, hükümde belirtilen gün sayısının yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir. Hükmün kesinleşmesiyle icraya konan yasaklama ile ilgili süre, adlî para cezasının tamamen infazından itibaren işlemeye başlar.

(6) Belli bir meslek veya sanatın ya da trafik düzeninin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla işlenen taksirli suçtan mahkûmiyet hâlinde, üç aydan az ve üç yıldan fazla olmamak üzere, bu meslek veya sanatın icrasının yasaklanmasına ya da sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilebilir. Yasaklama ve geri alma hükmün kesinleşmesiyle yürürlüğe girer ve süre, cezanın tümüyle infazından itibaren işlemeye başlar.

demiş olduğum gibi mahkemeye gitsin baksın avukatın deliller hangi yönde :-) umarım parayı 2 kez tahsil etmeye kalkmadın :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snooper
    snooper's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

Merhaba arkadaşlar yavşağın birinden alacağım vardı son senetini ödemedi ödemeyince bende icraya verdim geçen aylarda savcıya ifade vermeye gittim bu yavşak ben borcu ödedim bu parayı benden ekstradan istiyor demiş şimdide böyle bir kağıt geldi 1 nci ayda mahkemeye çıkmak lazım diye bu davaya bakan avukatım tatilde gelince detaylıca konuşurum ama o gelinceye kadar merak ediyorum bu durumdan bir şey çıkarmı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa menmun olurum,

http://hizliresimyukle.com/showoriginal-124270/tarama0001.jpg

-----------------------------

geçen aylarda savcıya bunun için gittin galiba orada ne söylediysen savcı delil olarak aleyhinize kullanmış :D

sana çirkin dediler düşmanı oldum güzelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

her ne kadar somut olayı bilmesekte ola ki ceza alacaksın hakim sana soracak hükmün açıklanmasının geri bırakılması diye birşey var sana uygulanmasını istiyormusun diye sende evet diyeceksin ceza alsan bile 5 yıl tehir edilecek ve sende o süre içinde birşey yapmayacaksın. onun dışında henüz iddianame aşamasında iddianamenin kabulünden sonra dava gününü öğrenir gidersin tek duruşmada bitmeyebilir. birşey çıkacağını pek zannetmiyorum.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

sanırım sana tek senet verildi.sende taksitle ödemeyi aldın. ama son taksiti odemeyince tek senedi icraya verdin.karşı taraftda sana ödeme yaptıgına dair makbuz veya bir belge var.sen icraya verirken senettte yazanı degilde alacagın parayı yazman gerekirdi. ..burda hata yapmışsın.

http://online-hukuk.org/makale/bedelsiz-kalan-senedi-kullanma-sucununu-vasiflari.html

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

adama sattıgın ürün yada hizmet karşılıgında faturan varmı satış sözleşmen varmı senette kefil varmı adamın elinde borcunu ödedigine karşın bi makbuz yada alındı belgesi varmı...

sen hiç korkma senetten bi bok olmaz ceza falan almazsın.

yunusozturk.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Adamdan sıralı senet aldım ben 7 tane idi bazısını ödedi bazısını ödemedi protesto olan da oldu bende son senetini avukata verdim alacaklı avukat gibi işleme koydu seneti buda ben o seneti ödedim ödediğim seneti avukata satmış diye suç duyurusunda bulunuyor olaylar oradan geliyor,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MezrealiM
    MezrealiM's avatar
    Erkek

hacı hiç birşey olmaz sened sendemi tamam sadece dava açılmış hakim sendende soracak nedir diye aslı.sende gerekenleri orda söylersin zannedersem hakim davacıyı kovacaktır

Zikir_Fikir_Şükür
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cappuccino
    cappuccino's avatar
    Erkek

rahat ol bir bok olmaz.

demir alsam dünyadan bana karışan mı var ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

resim açılmıyor.

enjoy i'm vaccinated
Toplam Hit: 8137 Toplam Mesaj: 45