folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Bu İdaanamaeden Ceza Alırmıyım (Resimli)

Bu İdaanamaeden Ceza Alırmıyım (Resimli)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam şöyle..

Aranızda alışveriş yapmış ve çek/senet ile ödeme yoluna gitmişsiniz.

Adam sana gelip 30 Aralık 2009 tarihli senedin parasını ödemiş.

Sen sonra bu adam bana parasını ödemedi diye şikayette bulunmuşsun, o senetle ilgili para talep etmişsin.

Adamın ödediği anlaşılmış ve senin adına Bedelsiz Senet Kullanma suçlamasıyla dava açılmış.

Görünen o ki adam elden vermemiş parayı, banka havalesi vs gibi bir yolla yatırmış ki ödediğini ispat edebilmiş.

Paranı almış görünüyorsun, burda hata varsa paranı almadıysan devam et, davaya da katıl, para falan yok ortada diye durumu anlat.

Ama eğer paranı aldıysan gerçekten, "Adam parasını verdikten sonra senedi yırtıp atsaydı o zaman, buyrun senet elimde" gibi bir savunmaya gidemezsin çünkü bu senin de sorumluluğun. Eğer durum buysa git adamdan özür falan dile davayı düşürsün..

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam şöyle..

Aranızda alışveriş yapmış ve çek/senet ile ödeme yoluna gitmişsiniz.

Adam sana gelip 30 Aralık 2009 tarihli senedin parasını ödemiş.

Sen sonra bu adam bana parasını ödemedi diye şikayette bulunmuşsun, o senetle ilgili para talep etmişsin.

Adamın ödediği anlaşılmış ve senin adına Bedelsiz Senet Kullanma suçlamasıyla dava açılmış.

Görünen o ki adam elden vermemiş parayı, banka havalesi vs gibi bir yolla yatırmış ki ödediğini ispat edebilmiş.

Paranı almış görünüyorsun, burda hata varsa paranı almadıysan devam et, davaya da katıl, para falan yok ortada diye durumu anlat.

Ama eğer paranı aldıysan gerçekten, "Adam parasını verdikten sonra senedi yırtıp atsaydı o zaman, buyrun senet elimde" gibi bir savunmaya gidemezsin çünkü bu senin de sorumluluğun. Eğer durum buysa git adamdan özür falan dile davayı düşürsün..

Adamdan toplamda 7 senet aldım bunun neredeyse 5 tanesinin parasını gününü 1 yıl geçirerek ödedi ben bunu sıkıştırdıkca beni sıkıştırma ne yaparsan yap dedi bende sinirlendim avukata verdim icra gidince bunun evine buda, kalkıyor beni şikayet ediyor ben bu senetleri ödedim benden yeniden tahsil etmek istiyor diye ama senetleri ben icraya koymadım avukatım kendi adı ile koydu bu durumda şikayetci oluyor, ayrıca bu işin sonunda ki asla olmazda ben suçlu dahi bulunsam ceza dahi alacak olsam tükürdüğümü genede yalmamam şu an bi kaç tane arsası var üzerine onları tespit ettirdim yakın zamanda değerlerini çıkarttırıp en değerli yeri hangisi ise onu mahkeme yolu ile satışa çıkarıp sattıracağım elmi yaban mış beymi yabanmış görsün yavşak, ama kanun sisteminin tuaf işlemesinden ötürü böyle bir dava ile yüz yüze kaldım adam borcuna itiraz etmiyor icraya itiraz etmiyor icrayı başkasına koyunca o zoruna gidiyor ona itiraz ediyor sayın savcıda bu durumu bildiği halde inatla bana dava açıyor,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hiç bir şey çıkmaz. Boşuna endişe etme.

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Az önce avukat aradı abi dava düştü beraat ettiniz dedi, ama davayı açan yavşak, davayı yargıtaya götürme hakkı varmış. Puşt kesin orayada gönderir davayı, şimdi www.turkiye.gov.tr adresinden dava sonuçu baktım orada Duruşma Devam Ediyor diyor,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

Az önce avukat aradı abi dava düştü beraat ettiniz dedi, ama davayı açan yavşak, davayı yargıtaya götürme hakkı varmış. Puşt kesin orayada gönderir davayı, şimdi www.turkiye.gov.tr adresinden dava sonuçu baktım orada Duruşma Devam Ediyor diyor,

Sen haklı olan tarafsın bu davada yargıtaya değil ab'ye görütse bi cacık olmaz rahat ol.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

o bi süre daha orda devam ediyor diye gözükebilir. benm de hala dava sürüyo diye gösteriyo biteli 6 ay oldu :)

aynen müritin dediği gibi ab ye de götürse sen rahat ol usta.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Sonuç:Duruşma Yapıldı,

Dosya DurumuNihayi Karar Kaydedildi, :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

Herkes hukukçu kesilmiş bakıyorum da.Bırakında hukukçular cevap yazsın.Kafadan atmayın insanları yanlış yönlendirmeyin ciddi işler bunlar.Sadece bu konu için söylemiyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

flassy bunu yazdı:

Herkes hukukçu kesilmiş bakıyorum da.Bırakında hukukçular cevap yazsın.Kafadan atmayın insanları yanlış yönlendirmeyin ciddi işler bunlar.Sadece bu konu için söylemiyorum.

yalan yanlış bilgi istemeyende olayla ilgili olarak hukuk forumlarına gıtsın en mantıklısı ise direkt avukatla konuşmak olacaktır. 
    Hıc bı avukatta buyuk cogunlugu bedavaya danışmanlık yapmaz :)
    dktorlar ücretsiz muayene eder mi ?

öğretmen bedavaya ücretsiz ders verirmi  vsvs ...   

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

O.Ç. Davayı temyize götürmüş, :) götleğin 3-5 tane temiz arsası vardı oraya ben haciz koyduracaktım, benden önce ziraat bankası koydurmuş, hayır o değil bu yavşağın ifadesini alan savcı, hakim demiyormu ulan karar verilmiş daha ne konuşuyorsun, madem sen bu kadar temizsin iyi niyetlisin hani ödediğin senetler hani ödediğin evrakların makbuzları, yürü git yalan beyandan ben ceza açarım demiyor davayı temyiz ettiriyor,

http://c1208.hizliresim.com/10/g/bvgs1.jpg

Toplam Hit: 8140 Toplam Mesaj: 45