Bu Konu Hiçbir Şekilde Klavyeye Dokunulmadan Yazılmıştır.
-
Evet başlıkta da görüğünüz gibi bu konuyu klavyeye dokunmadan sadece konuşarak yazma seçeneğini kullanarak yazdım.
Tek yaptığım ise google dökümanlardan kopyalayıp buraya yapıştırmak oldu.
Çoğu kişinin bildiğinden eminim bunu fakat bilmeyenler için küçük bir özet geçmek isterim. Çok uzun zamandır kullandığım bir özelliktir. Fakat son güncellemelerle beraber hata payı yok denecek kadar indirgenmiş durumda gerçekten. Özellikle dikkatinizi çekmek istediğim şey bu işlemi yaparken telefonunuz da wifi aracılığı ile bağlı olmalı. Yoksa google yanıt vermiyor gibi hatalar alabilirsiniz. Wifi ile bağlı iseniz yağ gibi akıyor süreç..
Ne lazım ? Android telefonunuz olması yeterli.
Android telefonlardan bulunan sesli komut özelliği ile google dökümanları birleştirdiğimiz zaman sizin konuşmanız gayet yeterli oluyor. Google sizin yerinize konuştuklarınızı yazıya döküyor.
Google dökümanları google play aracılığı ile indiriyorsunuz, daha sonra bir word belgesi açıp klavyedeki mikrofon tuşuna basmanız yeterli..
Hemde bunu telefon ve bilgisayar ile aynı anda senkronize bir şekilde yapmanız da mümkün. Yani telefonda konuşurken hem telefon ekranında hem de bilgisayar ekranında yazdıklarınızı görebilirsiniz..
Tam bununla ilgili video çekecektim ki bi abimizin hali hazırda çekmiş olduğunu gördüm ve onu buraya ekliyorum.
Bu işlem ile kendinize günlük yazılı notlar mı alırsınız, bloglarınızı mı coşturursunuz orası size kalmış.
Bu yazıyı konuşarak yazdırırken : Bağlantı kopmasından dolayı 7 kelime düzeltmesi yapıldı birde manuel olarak youtube linki eklendi.
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı
Videoyu izlerken gözüm bozuldu lan
-
Harika bir noktalama işaretlemesi var hocam (konuda)
Otomatik mi manuel mi?
by_Tet tarafından 19/Haz/15 15:34 tarihinde düzenlenmiştir -
by_Tet bunu yazdı
Otomatik mi manuel mi?
aslında pek harika denemez, noktaları doğru yerlere koymuş ama mesela ":" koyması çok alakasız olmuş veya . ya da ... yerine ..(2 nokta) kullanması da yanlış olmuş, o konu da geliştirilmesi gerekli.
Ama gerçekten güzel ve başarılı
-
Lightsaber bunu yazdıby_Tet bunu yazdı
Otomatik mi manuel mi?
aslında pek harika denemez, noktaları doğru yerlere koymuş ama mesela ":" koyması çok alakasız olmuş veya . ya da ... yerine ..(2 nokta) kullanması da yanlış olmuş, o konu da geliştirilmesi gerekli.
Ama gerçekten güzel ve başarılı
Bence kendi koymuştur hocam..
-
Hemen söyleyeyim. Bundan 2 güncelleme öncesinde nokta dediğiniz zaman nokta (.) işareti koyuyordu. Fakat son 3 gün önce yapılan güncelleme itibarı ile nokta dediğiniz zaman bunlarıda yazı ile yazıyor.
Ama şöyle de bir özellik getirilmiş. Biraz önce bir makale yazıyordum ki Emre Dayıoğlu'nun diye başlayan bir cümlede özel ismi tanıyıp eki kendi ayırdı. Fiil ile bitmeyen bir kaç cümleyide aynı şekilde kendi tanıyıp 3 nokta koydu.
-
güzel anlatım yapmışsın hocam teşekkürler :) ben de bir kaç şey ekleyeyi müsadenle..
kullandığın şeyin arkasında google speech api var ve ücretsiz olarak hizmet veriyor. Meraklı arkadaşlar varsa basit bir uygulama yapabilirler, önce bu uygulama ile sesi kaydedeceksiniz sonra google speech api için upload edeceksiniz size yazıyı gönderecek..
https://googlespeechtotext.codeplex.com/
burada c# ile yapılmış örnek var, ama büyük ihtimal client id falan almanız gerekecek
-
telefondan ayarların derinliklerine kadar inince konuşma dili seçeneklerinden çevrimdışı olarak ingilizce almanca ispanyolca vs seçilip telefona indirilebiliyor ve çevrimdışıyken de konuşma ile yazı yazılabiliryor fakat nedense Türkçeyi böyle yapmamışlar, illa nete bağlı olunacak. Türkçeyi neden indirilebilir paket yapmıyor pezevenkler?
bi yandan da Türkçenin zor bir dil olduğu ve kelimelerin ekler ile değiştiği için yazılıma bunu öğretmenin zor olduğundan olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle de konuşurken internetten benzer kelimelerin bulunarak yazıldığını düşünüyorum.
sizin var mı tahmininiz? zorluktan mı ibnelikten mi?
-
antivir-US bunu yazdı
telefondan ayarların derinliklerine kadar inince konuşma dili seçeneklerinden çevrimdışı olarak ingilizce almanca ispanyolca vs seçilip telefona indirilebiliyor ve çevrimdışıyken de konuşma ile yazı yazılabiliryor fakat nedense Türkçeyi böyle yapmamışlar, illa nete bağlı olunacak. Türkçeyi neden indirilebilir paket yapmıyor pezevenkler?
bi yandan da Türkçenin zor bir dil olduğu ve kelimelerin ekler ile değiştiği için yazılıma bunu öğretmenin zor olduğundan olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle de konuşurken internetten benzer kelimelerin bulunarak yazıldığını düşünüyorum.
sizin var mı tahmininiz? zorluktan mı ibnelikten mi?
Yanlış anlama hocam merak herzaman iyidir fakat müdahale edilemeyecek bir konuda fikir yürütmekte boşa zaman kaybı olur.
Türkçe kaç ülkede yaygın olarak kullanılıyor ki ingilizce almanca rusça vs.. yaygın diller varken google bunlarla uğraşmak varken önceliği türkçe'ye versin..
Zamanla Türkçe de olacaktır ama öncelikle en yaygın diller ilk sırayı kazanır. Kısacası zaman..
-
Hocam bu kadar gelistigini bilmiyordum. Agzim acik kaldi yemin ediyorum 1 dakikada ataturkun genclige hitabesini yazdim :D
Vay amk
-
cidden baya iyi olmuş, "bi"yi neden "bir" olarak yazmamış onu merak ettim, orda bağlantı mı koptu acep? "bi abimizin"