folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Bu Konu Hiçbir Şekilde Klavyeye Dokunulmadan Yazılmıştır.

Bu Konu Hiçbir Şekilde Klavyeye Dokunulmadan Yazılmıştır.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

Hocam bu kadar gelistigini bilmiyordum. Agzim acik kaldi yemin ediyorum 1 dakikada ataturkun genclige hitabesini yazdim :D 

Vay amk

aynen hocam geçen hafta öyle telefonu kurcalarken google arama kısmını sesli kullanayım dedim. 3-5 kelime söyledim baktım yazıyor.

sonra dayadım uzun cümleleri tık demiyor şok oldum google sessiz sedasız bu özelliği iyi oturtmuş. 

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

Bu konuya hiçbir şekilde klavyeye dokunulmadan cevap verilmiştir. böyle de aşırı komik şakalarım var :D makale için iyi olabilir gerçekten

slanger tarafından 20/Haz/15 01:57 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

Ah bir de şu translateyi böle geliştitseler on numara olacak :D

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heisenberg
    heisenberg's avatar
    Erkek
    maserati bunu yazdı

Ah bir de şu translateyi böle geliştitseler on numara olacak :D

android lerdeki "google çeviri" şuan çok iyi durumda zaten.

Aynı şekilde mikrofona basıp ister ingilizce ister türkçe uzun uzun konuş anlıyor, çevirisini yapıp saniyesinde karşına çıkarıyor.

Ya da karsında bi metin var ; çeviri programına gir fotografını çek yine çevirisini yapıp versin .

Google translatein çevirileri eskiden gerçekten anlaşılmaz derecede kötüydü şimdi daha optimize edilmiş şekilde doğruluk seviyesi yüksek

Hatalar olsa bile en azından size kelimenin karşılığını veriyor; dil bilginizle kendiniz düzeltebilirsiniz

Gerçekten hayat kolaylastırıcı bir program tavsiye ederim.

Basit yaşayacaksın basit. Sanki yaşamın bir gün sona erecekmiş gibi basit.. cay, simit ve peynirle...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Google dokuman uygulamasi word oluşturmak için gerekli anladığım kadarıyla.

Bi iki hafta önce gelen güncelleme ile TR desteği de gelmişti (iyilestirilmisti) okul bitmeseydi cok işime yarardi not tutmak için. 

Yazdığım yazıları defterden elle pc ye yazmak yerine kullanabilirim ama 😊 

Çevrim dışı mod için mevcut dillere baktim 17 - 18 mb bir sey dosyalari daha fazla beklemiştim TR ye en kısa sürede gelir umarım.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    heza bunu yazdı

Google dokuman uygulamasi word oluşturmak için gerekli anladığım kadarıyla.

Google word ile yazarsan telefondan okuduğunu senkronize olarak bilgisayardan da görebilirsin ve konuşurken gerekli düzeltmeleri bilgisayardan yapabilirsin. Güzelliği burada.

Yoksa istersen başka bir alanda konuş oradan kopyala :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Çok kullanmasamda bildiğim bir özellikti ama baya gelişmiş, noktalama işaretlerinin kullanımını bir ara denemek gerek.

Hocam ben de farklı bir konuda ekleme yapayım. Videodan gördüğüm kadarıyla telefonunuzdaki klavyede Türkçe karakterler açık değil. Açmak için klavyeyi açıp mikrofonu seçtiğiniz menüden klavye ayarlarına ulaşıp giriş dilleri kısmında "Türkçe" seçili olan satırda "Qwerty Klavye" yerine "Türkçe Qwerty Klavye"yi seçerseniz ğ,i,ş,ç,ö harfleri çıkacaktır. Yazarken bu karakterleri kullanabilmek için ilgili tuşlara basılı tutmak zorunluluğundan kurtulursunuz.

Note serisi telefonların ekranı geniş olduğundan ek harflerin kullanım zorluğu pek yaşanmıyor. Ama ben miniler hariç diğer modellerde de kullanışlı buluyorum. Alışmak biraz zaman alabilir ama hızlandırdığı kesin.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek

birader bu adamlar uçuyor uçuyor bunlarla rekabet imkansız amk.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

Chrome mobilde yeni guncelleme ile kelimeye yikladigin anda altta arama sorgusu olusturuyor ister yukari surukleyip bakip tekrar sayfaya donebiliyorsunuz.

Birde artik mesaj yazarken yada faceye filan yazarken otomatik olarak alti cizgili oluyor eger hatali kelime ise. Uzerine tiklarsan otomatik secenekler sunuyor (normalde oneriler kapali ki daha once boyle bisi yoktu telefona guncellemede almadim)

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

mesajlaşırken ben de kullanıyorum,karşı taraf çok boş muhabbet yapınca.

Buradan mesajımı gören olursa sevgiler :) 

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
Toplam Hit: 3518 Toplam Mesaj: 28
konuşarak yazı yazmak