Bu Kuşun Olayı Nedir?
-
Cayan bunu yazdıu235 bunu yazdı
Bu boyda nasıl yavru bu. Neyse su koydum pencereye. İnşallah hastalık falan bulaştırmaz.
Hocam kuş gribi olursun ölürsün kovala su falan da verme kuşlar çok tehlikeli hayvanlardır ak-47 ile gezeni mi dersin, virüs üretip dünyayı yok etme girişimleri olanı mı dersin ne ararsan var bu itnelerde.
Ajan da olabilir ?
https://www.aksam.com.tr/dunya/bin-ladinin-yerini-kargalar-buldu/haber-750084
Bu sıralar, kuşgiller çok deşifre oluyor.
-
HoLyCat bunu yazdıCayan bunu yazdıu235 bunu yazdı
Bu boyda nasıl yavru bu. Neyse su koydum pencereye. İnşallah hastalık falan bulaştırmaz.
Hocam kuş gribi olursun ölürsün kovala su falan da verme kuşlar çok tehlikeli hayvanlardır ak-47 ile gezeni mi dersin, virüs üretip dünyayı yok etme girişimleri olanı mı dersin ne ararsan var bu itnelerde.
Ajan da olabilir ?
akıl dolu espriler geliyor ha-ha
Hacılar burda sağda solda güvercinler hep ölüyor nedense bilmiyorum. Bu hayvan benim penceremin önünde pisleyecek,tüy dökecek vs tabi ki bir hastalığı varsa banada bulaştırabilir. Sizin mantığınıza kalsa "sinekden ne olacak küçücük sinek" ama sıtma yapıp yüzbinlerce insan öldürdü dünyada.
-
u235 bunu yazdıHoLyCat bunu yazdıCayan bunu yazdıu235 bunu yazdı
Ajan da olabilir ?
akıl dolu espriler geliyor ha-ha
Hacılar burda sağda solda güvercinler hep ölüyor nedense bilmiyorum. Bu hayvan benim penceremin önünde pisleyecek,tüy dökecek vs tabi ki bir hastalığı varsa banada bulaştırabilir. Sizin mantığınıza kalsa "sinekden ne olacak küçücük sinek" ama sıtma yapıp yüzbinlerce insan öldürdü dünyada.
Ukrayna da yaşayıp hiv olmadıysan bu ufaklığın sana zarar verme olasılığı ab girmemizle aynı oranda 😀
-
Yine de hafife almayin
Bir akrabanın pencere önüne yuva ypmistiy bir güvercin. Sonra evi pire basti.
Ayrıca inanması zor ama bu hayvanlarda kene bile olabiliyor, bir tane güvercinde kendim gördüm
-
Mikroorganizmalar icin kusun kondugu kisimda ve kendi tarafinda %70lik etil alkol kullanabilirsin, bunu yuzey nemli kalip kendisi buharlasacak sekilde spreyle uygulayabilirsin. Ellerini de bununla dezenfekte edebilirsin, ikinize de bir zarari yok. %70lik izopropil alkol de olur.
Pencerenin onun kondugu tarafina ve kendi kismina perde ve cam da dahil olmak uzere permethrinli bir ilac (orn. Chrysamed) sikarak sinek bocek gibi zararlilarin barinmasina engel olabilirsin. Kusa ya da sana bir zarari yok, gayet guvenli bir ilac.
Bu sekilde yapmaya karar verirsen alkolle dezenfeksiyona gunluk devam edersin, ilaci ise bir kere siksan bir ay rahat goturur. Ideal uygulamada 3 aya yakin goturuyor.
Simdi bunun icin para mi harcayacagim dersen de kondugu kisimda bekletip durulamak ve diger kisimlarda suyla karistirip silmek seklinde camasir suyu kullanabilirsin ama haliyle ikiniz icin de pek guvenli bir sey degil iyi durulanmadiginda. Haserelere de etkisi yok.
-
1 avuç bulgur 1 tas su gereken tek şey bunlardan ibaret..
o hayvan öttüğünü de hiç duymadım erkeği kur yaparken gruur falan gibi bi ses çıkartır o kadar :)
hastalık falan da bulaşmaz.. sıcaktan hayvan bunalmış.
-
Bu yavru güvercin. Mıklıf denir bu yaştaki güvercinlere. Muhtemelen yuvasından uzaklaştı ve bulamıyor. Aç olduğu için yiyecek arıyor olabilir.
Ayrıca sağlıklı bir kuşa benziyor , ur da göremedim göz Veya burnunda. Kanat altlarında parazit daha açığı bit oluyor bazen o da insana bulaşmıyor zaten.
Senelerce güvercin besledim sapa sağlamım.
-
Hacı yanlıs anlama ama pimapen camındaki tozların seni hasta etme ihtimali kuşun etme ihtimalinden daha yüksek bence kıyma hayvana. Hayvanlar farklı bi boyut sınanıyorsun unutma o kuşun bakan gözleri ile görüyor yaradan belki seni.
-
DeepInside bunu yazdı
Hacı yanlıs anlama ama pimapen camındaki tozların seni hasta etme ihtimali kuşun etme ihtimalinden daha yüksek bence kıyma hayvana. Hayvanlar farklı bi boyut sınanıyorsun unutma o kuşun bakan gözleri ile görüyor yaradan belki seni.
Hay dişlerini ısırayım hocam ya. Yok kene olur yok teke olur. Ulan kendi götüyle kendini zehirleyen bizler tertemiz hayvanlardan götüm götüm kaçıyoruz. Bizden ala virüs mü var sanki? Kuşa bir şey olmaz umarım.
-
Kovma hayvancağızı, o benden ve senden daha temizdir inan.. Ona merhamet edersen evrendeki meleklerde senin yolunu açık tutarlar... merhamet ruhları temizleyen bir duygudur..
Keşke benim pencereme konsaydı.. çok severim güvercinleri.