Bu Kuşun Olayı Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

Camın önünde ölür bitlenirse o zaman çok hoş şeyler yaşamayabilirsin. 

ftw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

sevap, cennet, zekat, yaradan, garanti, ahiret, melek, fitre ... .. .. . . için hayvanı besleyebilirsin. 
    ya da sadece ihtiyacı var diye de su ekmek buğday vs verebilirsin hocam :) konu islami taglere doymuş :)

Hocam Allah, Tanrı kavramlarından her bahseden İslami değildir, zaten Tanrı İslamın tekelinde bir şey değildir, o herkesin Tanrısıdır. :) 

Evrensel çekim yasaları iyilikte ve kötülükte işler.. yaptıkları icraatler kişiye geri yansıtılır, bu daima böyle olmuştur.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    tagext bunu yazdı

Camın önünde ölür bitlenirse o zaman çok hoş şeyler yaşamayabilirsin. 

zaten camın önünde ölürse alır gömerim bahçeye camın önünde bırakmam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Bu güvercinlere bizim orada (ŞanlıUrfa da ) çöl derler. Yarı yabanidir bunlar. Genelde büyük çatılarda vs toplu halde yaşarlar.    Bünyeleri çok güçlüdür , kolay kolay ölmez veya hasta olmazlar.

Ayrıca yavrularına da o kadar iyi bakarlar ki aynı yaştaki diğer yavrulardan çok daha iri ve canlı olur yavrular.  Bundan dolayı hamal olarak kullanılır. Hamal dedikleri olay , çöl güvercin çiftli olarak temin edilir ve kanatları makasla kesilerek çifte bırakılır. Aynı zamanda değeri yüksek başka güvercinleri de başka ortamda çifte bırakırlar.  Aynı hafta iki çiftte (çöl güvercinler ve diğer değerli çift güvercinler) yumurtlar. Çöl güvercinin yumurtası kırılır ve değerli güvercinlerin yumurtası onnların yerine konulur. Çöl güvercinler kendi yavrusu gibi onların alır büyütür. 

Güvercin beslemek hastalık gibi birşeydir. Çok konuşmayı sevmeyen ben bile güvercin konusu açıldımı çenem düşer. Hatta annemin dediğine göre güvercin görüne gözlerimin içi gülüyormuş , nasıl oluyorsa artık :D

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Son durum nedir? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam eğer yeme düşmemişse yani annesinden ayrı beslenmeye alışmamışsa ne koyarsan koy yiyemez. Tutup gagasını açıp ağzına doldurmak gerekir. Youtube yavru güvercin nasıl beslenir tarzında aramalar yaparsan güzel bir video bulabilirsin

www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Pikacu bunu yazdı

Son durum nedir? 

son durum güvercinler başıma iş açtı. Bir taneydi bi kaç tane oldular. Su falan gelip içiyorlar. Geçen cama pat pat vuruyorlar noluyo lan dedim bir baktım su bitmiş. Heralde ondan vuruyorlar dedim cam tabağa su koydum. Tabakda nasıl düştüyse aşağı düşmüş alt komşunun penceresinin yanında küçük bir taş çıkıntı var oraya düşmüş, kırılmış adam yanıma geldi sen yukardan tabak atıyon falan filan diyor. Dedim ne tabağı amk ne anlatıyorsun. Adama öyle bişey yok dedim sonra adam heralde 3.katdan attılar falan dedi.

Sonra pencereyi açtım bir baktım benim tabak yok kenarda. Alt kata baktım parça camlar duruyor tabağın : D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    Pikacu bunu yazdı

Son durum nedir? 

son durum güvercinler başıma iş açtı. Bir taneydi bi kaç tane oldular. Su falan gelip içiyorlar. Geçen cama pat pat vuruyorlar noluyo lan dedim bir baktım su bitmiş. Heralde ondan vuruyorlar dedim cam tabağa su koydum. Tabakda nasıl düştüyse aşağı düşmüş alt komşunun penceresinin yanında küçük bir taş çıkıntı var oraya düşmüş, kırılmış adam yanıma geldi sen yukardan tabak atıyon falan filan diyor. Dedim ne tabağı amk ne anlatıyorsun. Adama öyle bişey yok dedim sonra adam heralde 3.katdan attılar falan dedi.

Sonra pencereyi açtım bir baktım benim tabak yok kenarda. Alt kata baktım parça camlar duruyor tabağın : D

Cam tabak sorun olabilir düşerse :D sen küçük su pet şişelerinden al bir tane çift taraflı bantla yapıştır koyaçağın yere düşsede sorun olmaz.

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Kuşlar yuvadan uctu mu?

Toplam Hit: 5888 Toplam Mesaj: 40
güvercin