Bu Matematik Sorusunu Kaçınız Çözebilir?
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------
8 mi cvp diyelimki y=0 z=0 ozaman x=8 olur kök(8+1) + kök(0+4) + kök(0+9) ahanda buradan 8 çıkıyor
-----------------------------kök(x kare+1), yanlış olmuş o, kök(x+1) değil (:
-
wking bunu yazdı:
-----------------------------Soru: Bu Matematik Sorusunu Kaçınız Çözebilir?
Cevap: Beşimiz Çözebiliriz.
-
üçgenler benzer değil diye birşey yok. dik üçgende a^2+b^2=c^2 sadece bununla çözülebiliyor.
-
Fikret bunu yazdı:
üçgenler benzer değil diye birşey yok. dik üçgende a^2+b^2=c^2 sadece bununla çözülebiliyor.
-----------------------------:)
Bu kadar programlama ya da seo öğrendiğin yeter, git biraz da matematik öğren. İlerde işine yarar.
-
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------Abi nasıl benzerlik yok. Küçük üçgenlerin hipotenüslerinin bir doğru teşkil etmesi lazım ki büyük bir üçgen olabilsin.
Küçük üçgenlerin hipotenüslerinin doğru oluşturabilmesi için de eğimlerinin aynı olması lazım yani aşağıdaki açı aynı olmalı hepsinde.
Soru bu şekilde bir benzerliğin var olduğu düşünülerek çözülmüş. Biz de diyoruz ki bu benzerliğin var olduğunu neye dayanarak buldunuz?
-
hocam bunu ben sormustum hatta resmide ben yaptım=)
http://www.tahribat.com/Forum-Meraklisina-Orijinal-Matematik-Sorusu-113995/ -
wert bunu yazdı:
8 mi cvp diyelimki y=0 z=0 ozaman x=8 olur kök(8+1) + kök(0+4) + kök(0+9) ahanda buradan 8 çıkıyor
-----------------------------Ya hocam azcık dikkatli ol :|
kök(8+1) demişsin, kök(64+1) olması lazım ;)
-
izzmarit bunu yazdı:
Hocam topoloji ya da dengi dersleri alıyor musunuz bilmiyorum ama şu şekilde anlatayım.. Dersleri ingilizce gördüğümüz için türkçe terimler garip olabilir ama anlaşılır sanırım.
√(x²+a²) +√ (y²+b²) + √(z²+c²) şeklindeki bir ifade üç boyutta yüzey tanımlamak için kullanılır, bu bir yüzey ailesi ifadesidir. Normalde bu ifade 4 boyutta bir uzay gösterir, yani üç bağımsıza bağlı bir dördüncü değer vardır, x y ve z bağımsız ve sonuç da bu üç bağımsıza bağlı bir değerdir. Bu yüzden burdaki bağımsızlardan birini diğerlerine bağlayıp çözmek gerekir. Yani yapacağımız şey çözüm uzaylarından tanımlı yüzeyleri çekmektir. Örneğin bir karpuz düşün ve her farklı değer kombinasyonları için karpuzun yüzeyinin farklı bir kısmını kestiğimizi. Yani karpuzun tamamı yanıtken biz önkoşul vererek karpuzun birazını seçeceğiz.
Bu da şu demek oluyor, dediğim gibi verilebilecek her x,y,z üçlüsü için farklı bir değer elde edilebilir. Bunu şu şekilde çözüyoruz:
√(x²+a²) +√ (y²+b²) + √(z²+c²)=k diyoruz, k olası bütün sonuçlar için gözlenebilen spesifik parametre. Dediğim gibi, k'nın bir tek çözümü yok, unique bir değer atayabilmek için x,y,z'nin tek değeri ya da sayılı değer atayabilmek için x,y,z'nin sayılı değeri olması gerek. Bir de zaten x,y,z'nin tamsayı olması durumunda bu bir fonksiyon olmuyor.
Bundan sonra Lagrange Multipliers adlı bir constrain yöntemi var, tamı tamına bu çeşit sorunların çözümü için var olan. Geri kalan kısım çok fazla işlem ve yazmaya çok üşendiğim onyüzbin adet simge içerdiği için buraya yazmıyorum, kağıt üzerinde yaptım, ilgilenirsen fotoğrafını çekip göndereyim.
Bunun dışında bahsettiğim önkoşulları assumptionlarla daraltırsan üçgen çözümü de sonuç verir. Lakin çözüm dünyasından o önkoşulları sağlayan sadece bir adet değer bulmuş olursun. Bu da yanıttır fakat yanıtların sadece bir tanesi.
-----------------------------aynen yani sonucta olabılecek bı tane sonucu buluyosunuz ve bunun bir cok sonucu olabılır.
cevap 10 demek dogru olmaz cevaplardan biri 10 dur daha mantıklı
-
Cevap 45
-
-6 :)