folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Bu Mesafeden Çekecek Wifi Adaptor Arıyorum

Bu Mesafeden Çekecek Wifi Adaptor Arıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

50tl sana koymaz yeni bi hat çektir .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bygeneral
    bygeneral's avatar
    Erkek

Şöyle bir cihazında işini göreceğini düşünüyorum.

http://atahanbilgisayar.com/cevre-birimleri/adsl-internet-urunleri/277-cenx-ca-1071-54mbps-usb-20-db-dis-mekan-yuksek-cekim-kuvveti-kablosuz-adaptor.html

Kimsenin kaprisini çekemem, donu falan gözükür.. :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    1) tp-link5210G alacağına 10-15tl fazla ver 7210N, 30tl ver 7510 al zira 5210g 54mb hızında çalışırken 7210n veya 7510 cihazı 150 mb hızında çalışır ve 5210 noktadan noktaya haberleşmede wep destekler, wpa yı desteklemez. 7210n 2,4ghz 7510 5ghz çalışır. Senin projende 7510 u tavsiye ederim.
    2) Verdiğin mesefe bu tür cihazlar için çerezdir. Dili olsa bunun içinmi beni aldın der. :-) şehir içinde ilave anten kullanmadan noktadan noktaya yani senin projende olması gerektiği gibi projelerde en az 5km de iletim sağlar. ilave antenle bu mesafe teorik olarak 52,4 km dir. Pratikte 10-15km dir. Mesafeyi kafana takma.
    3) noktadan noktaya kablosuz bağlantılarda en çok zorlanılan şey antenlerin (antenden kasıt bu cihazlar yani 7510, 7210 veya 5210 cihazlardır) birbirini görmesi gerekliliğidir. Bu cihazlar sinyali yönlü gönderir ve arada bina, cam, ağaç,baca,gozzila,gemi,araba,insan, kurumaya asılmış çamaşır vb. olmamalıdır. Bunu sağlamanın en kolay yoluda çatıya koyup kullanmaktır. Arada hiçbirşey olmaması şartını en kolay çatıda, direk tepelerinde vb. sağlandığından harici tiptir. Dışarda ayaz bile olsa (ki bazı markalar -30, -40 hatta -50 derecede) çalışır.Hatalı bilmiyorsam 7510 -30..+50 aralığında çalışıyor. Kar yağmur,tipi vb.de bağlantı hızı bir miktar düşsede cihazlar zarar görmeden çalışmaya devam eder. Dikkat et direk güneşin altında olmasın zira sana +30 derece olan sıcaklık güneşin altında +50 yi geçebilir. üzerine metal olmayan bir güneşlik yapman gerekebilir.
    4) senin projen için 2 adet almalısın. farklı çalışma modalarıda kullanılabilsede ben sana en basitini anlatacağım. Bu cihazlardan birtanesi ap modda çalışacak ve internet kaynağı olan modemine bağlı olacak. Diğeri ise cilient mod da ayarlı interneti taşımak istediğin yerde olacak. Birden fazla bilgisayar, yazıcı, kamera vb. varsa internetin taşınacağı yerde switch'e bağlı olacak, ag bağlantısı istenilen cihazlara switch den kablo çekilecek. Her iki cihaz cat5 yada cat6 kablo ile çalışır. Sana tavsiyem harici çalışabilen, tüm damarları bakır olan,23 awg kesitli kaliteli cat6 kablo kullanmandır.Aynı kablodan hem ağ bağlantısı hemde çalışmaları içln gerekli elektriği alırlar. Sıradan Cat5 yada cat6 kabloda 20, kaliteli cat5 kabloda 60, kaliteli cat6 kabloda 80 metreyi geçme. Zor bulunan 22 awg cat7 de 140 mt de çalışabilir.Kutularından adaptör ve cat5/cat6 kablodan enerji taşımanı sağlayacak adaptör çıkar.
    5) tp-link sitesinde 7210 klavuzlarını indir ve incele. Hiçbirşey bilmesende çok şey öğreneceksin. Temelde 5210, 7210, 7510 kurulumu aynıdır. Herhangi birinin klavuzunu inceleyebilirsin.
    6) Nasıl olduğunu anlamasamda genelde en uygun fiyatlı webdenal.com yada hızlıal.com sitesinde oluyor. Hepsiburada.com, vatabilgisayar.com vb.de de satılır.
    7) alternatif marka dersen birazdaha kaliteli ubiquit markası var.
    8) hız herşeydir para no problema dersen 1,3gb hızında, 24ghz frekansında çalışan benzeri cihazlar tanesi 3000$ fiyatla bulabilirsin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ankistizm
    ankistizm's avatar
    Erkek

ikiisininde catısına birer ubnt nanostation yada daha kralı bullet + 26 dbi grid çifter. ilk etapta 500 lira masrafin olur ama 10 ayda kardasın buarada ofisede bir access point lazım ama airties bile iş görür. bunun dışında kuracagın hangi ucuz sistem olursa olsun sinir hastası olursun okadar basit değil 150 metre direk görüşle 20 mbit hız alamıyorum 26 dbi gridle 2 kilometreden baglantı kuran arkadaslar sadece baglantı var oluyor sağlıklı calısmıyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Ubiquiti loco m5 2 adet alıyorsun. Keyfine bakıyorsun. Ama en az(toplam) 380TL bayılıyorsun.

Yok benim o kadar bütçem diyorsan?

TP-Link 7210n den 2 adet alıyorsun (toplam) yaklaşık 290 TL ödüyorsun ve keyfine bakıyorsun.

Ubiquiti önerdiğim cihaz fazla parazit yapmaz.Stabildir. TP link önerdiğim cihaz fiyat performans ürünü ama parazitlerden etkilenebilir.

TP-link 5210g hiç birşekilde almıyorsun. Stabil değil, desteği yok, Bazı yerlerde sadece WEP şifreleme desteği veriyor.

Bunlarıda yapamıyorsan 2 adet wn7200nd usb adaptör alıyorsun iki taraftanda cama yakın bir noktadan metal kevgirin ortasından anteni geçirerek directional anten yapıyorsun ve çekerse kullanıyorsun çekmezse yapacak birşey yok diyorsun ve atıyorsun (75-100TL arası yaklaşıl mâliyetin olur ama risklidir ve uğraş veridirtir. USB cihazlar olduğu için bilgisayarlar kapalı olursa interneti dağıtamazsın)

O kadar parada veremem ki ben diyorsan? Belediyeye sana bakması için başvuruyorsun. Kolay gelsin.

DrKill tarafından 01/Kas/14 15:42 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ankistizm
    ankistizm's avatar
    Erkek

bende tplink 5210 g kullanıyorum ama bes para etmez neden derseniz soyle acıklayım basit bişey 5210un yazılımını nanostation2 inin airOS unu yukledim yani room değiştirdim aletin permansı iki katına cıktı. daha sonra bullet aldım 28 gün up time mı olur reset atmayı unuttum -20 derece 50 derece her kosulda calısıyo sinyalin olması önemli değil ne kadar kaliteli sinyal var histerisi ne kadar cihazın bunlar önemli -94 sinyalle 5 mbit baglantı veren cihaz var bu wireless işi cin malıyla olmuyor kişisel tecrübelerimden soyluyorum tplink fiyatından dolayı alınmıs alınmıskende savunulan bir cihaz piyasası olabilir ama bu kaliteli oldugu anlamına gelmez ben o yüzden 20 30 lira için değmez ubnt alın derim 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Yazmayı unuttum. Tarif ettiğim şekilde sistem kurarsan interneti taşımanın ötesinde ilginç şeylerde yapabilirsin. Mesela...
    -ıp güvenlik kameran iş yerinde, kayıt cihazı evde olarak çalışabiir. işyerinde sistem odası yoksa kayıt cihazını duvar tipi kabine koymak zorundasındır ve hırsızlar gittikçe akıllanıyorlar kayıt cihazınıda çalıyor. çok sayıda ıp kameran varsa bağlantı hızı yetmeyebilir ama 1-2 kamerada sorun olacağını sanmam.
    - 2 den fazla noktayıda birbirine bağlayabilirsin. Ap modda çalışan 1 adet, client modda çalışan 2 adet cihaz olabilir, bu üç nokta birbirleriyle bağlantı sağlayabillr. Görüş alanında ve görüş açısında olsun yeter. Kablosuz bağlantı hızı 150 mb e kadar çıksada rj45 ağ girişleri 100mb dir, normalde 100mb den hızlı bir ağın olmaz. Manyakmı bunlar o zaman neden 150mb kablosuz bağlantı var diye satıyorlar diye doşünebilirsin bunun nedeni 2 den fazla noktayıda bağlayabilmendir.
    -özellikle oyunlarda ping hızın sorun olabillr. Bu sorun marka modelden bağımsızdır ve özel olarak ping hızı düşünülerek tasarlananlar hariç tüm kablosuz cihazlarında ping hızı kablo çekmeye göre yavaştır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    ankistizm bunu yazdı

bende tplink 5210 g kullanıyorum ama bes para etmez neden derseniz soyle acıklayım basit bişey 5210un yazılımını nanostation2 inin airOS unu yukledim yani room değiştirdim aletin permansı iki katına cıktı. daha sonra bullet aldım 28 gün up time mı olur reset atmayı unuttum -20 derece 50 derece her kosulda calısıyo sinyalin olması önemli değil ne kadar kaliteli sinyal var histerisi ne kadar cihazın bunlar önemli -94 sinyalle 5 mbit baglantı veren cihaz var bu wireless işi cin malıyla olmuyor kişisel tecrübelerimden soyluyorum tplink fiyatından dolayı alınmıs alınmıskende savunulan bir cihaz piyasası olabilir ama bu kaliteli oldugu anlamına gelmez ben o yüzden 20 30 lira için değmez ubnt alın derim

5210 a ubn yazılımımı yükedin? Nasıl yaptın anlatırmısın? Süper olur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    ankistizm bunu yazdı

ikiisininde catısına birer ubnt nanostation yada daha kralı bullet + 26 dbi grid çifter. ilk etapta 500 lira masrafin olur ama 10 ayda kardasın buarada ofisede bir access point lazım ama airties bile iş görür. bunun dışında kuracagın hangi ucuz sistem olursa olsun sinir hastası olursun okadar basit değil 150 metre direk görüşle 20 mbit hız alamıyorum 26 dbi gridle 2 kilometreden baglantı kuran arkadaslar sadece baglantı var oluyor sağlıklı calısmıyor.

hoca abartmanın anlamı yok grid ne yav :) 10-15km bağlantımı kuracak

wifi sistemi değişkenlere bağlı olduğu için sistemin kurulacağı yerde önceden ön inceleme ölçüm yapmadan kurulması sistemden yeterince performans alınmaması yada performans fazlası olarak yaptığınız işe yansıyabilir

aradaki engeller işin suyunu çıkartır bazende ummadığınız derecede etki etmeyebilir

ben grid anten ile 25km iletişim kurup 1mb ile nete çıkbiliyordum ama iletişime geçtiğim arkadaşın ap ile birebir görüşüm vardı

mesafe uzadıkça hız düşer , arada engel oldukça resmen bağlantı zıçar

aynı sistemle 500m ötedeki otele bağlantıyı zor kurup nette ağır aksak dolanıyordum, oteldeki duvarlar falan engel oluyordu bağlantıya sinyale,bunda otelde kullanılan aplarında etkisi vardı,kısa mesfe için sadece otel içine yayın yapacak biçimde gücü ve konumu seçilmişti

ama genede grid antenin fazla geleceği kanısındayım 150m mesafe için

endenius tarafından 01/Kas/14 15:55 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ankistizm
    ankistizm's avatar
    Erkek

onda bişey yokk normal room atma seklinde ama bilginiz yoksa kurcalamayın temel olarak reset tusuna basarken cihaza elektrik verin power lan lambası sırayla flash yapana kadar bekleyin cihaz boot moda girmiştir. daha sonra tftp den image bastımı tamamdir. openwrt da denedim ama tadı yoktu. tftp komutuda assağı yukarı

tftp 192.168.1.20

bin

put airos_nanostation2.bin flash_update

gibidir. ama azcok bilgi lazım daha önce hic elinizde modem patladımı bilmem ama ben 100 kere ddwrt yuklemişimdir 101 incide bile korkarım bu sefer patlayacakmı diye ama cihazın bootuna kolay kolay bişey olmuyo birkeresinde elektriği kendim kestim yanlıslıkla genede boot geldi.

Toplam Hit: 3816 Toplam Mesaj: 31