folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu (Aklıma Takılanlar)

Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu (Aklıma Takılanlar)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Malum resi-i cumhur seçimleri gündemi epeyce meşgul eden bir hadise. Aklıma takılan bazı şeyler var. Sizede açayım dedim. Yine belki 500. tekrarımdır, partici değilim, takım tutar gibi parti tutmam, son dönemde siyasi tartışmalardan epey uzak durmaya çabalamış birisi olarak gözünüüzden kaçmamıştır, kimseyi bu tip konular yüzünden kırmak istemem. Niyetimi baştan söylüyorum sadece ve sadece aklıma takılanları paylaşıyorum.

Sol cephe her fırsatta "demokrasi" dersi vermeye kalkışır. Milletin oyuyla oraya gelenlerin millet iradesini kenara çekip seçim olayını mahkemeye taşıması hatta daha da ileri gidip "ordu göreve" demesi kabul edilebilirmi? Zira bahsi geçen saflarda bayrak açanlar hep "darbeci" "cuntacı" yönetimleri yerden yere vurmuştur. Özgürlükten ve halkın iradesinden bahsetmiştir. Bu durumda "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" durumu doğmazmı?

Geçmiş dönemde seçilen veya darbeyle başa gelmiş cumhurbaşkanlarımızın neredeyse tamamı asker kökenlidir. İlk defa "halk iradesi" (turgut özaldan sonra) oraya bir cumhurbaşkanı getirecekti. Halk iradesinden bahsedenlerin bu demokratik girişimin önüne taş koyması onların misyonunu "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" yorumuyla karşı karşıya getirmezmi?

Yine "halkın egemenliği" ve "halkın iradesinden" bahseden sol cephe çıkarmadık yaygara ve tantana bırakmadıktan sonra hükümetin "tamam, erken seçime gidelim, cumhurbaşkanınıda halk seçsin" demesine neden yan çiziyor? Madem ki halk iradesidir, halk seçsin kardeşim? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtmezmi adama?

81 ilden otobüs kaldırıp teşkilatta çay içenleri amcaoğullarını, işsiz güçsüz delikanlıları toplamak ve sayının 1.5 milyonu vurduğunu söylemek 70 küsur milyonluk türkiyenin bire bir aynı görüşte olduğunun ispatımıdır? (merakımdan soruyorum çünkü o miting bana göre boş bir işti, nitekim herşey olaağına varır belirleyici bir etken olamayız biz türkiyede böyle gelmiş böyle gidiyor durumu hasıl olmuştur)

Şehit cenazesinde komutanın eğilip elini öptüğü başörtülü şehit anası irtica tehlikesi barındırır mı? Eğer öyleyse o komutanın orada bulunması doğrumudur? Yada orada el öpen komutan, o anaların doğurduğu evletların süngüsü altında beklenen vatanda rahat uyuyanlar  her başörtülü bir kadın gördüğünde çorbasında sinek görmüş gibi olur? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur?

Aklıma takıldı. Daha çok perhizlik turşuluk soru ve sorun var kafamda ama hangi birini yazayım ki?

ülkede attğı taş bir arpa boyu ileriye düşmemiş,taş atmaya ya eli uzanmamış yada o taşı attırmamış, üstüne üstlük halka rağmen halkçılık (!) yapan muhalifler yada hükümetler olduğu sürece üstünüzden ha greyder geçmiş, ha tank. Ne farkeder her ikisinde de olan vatandaşa oluyor, her seferinde yırtılan deli bekirin yakası oluyor.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Kimin Cumhurbaşkanı? http://img408.imageshack.us/img408/8708/abdullahgulgercegibr1.jpg bu açıklamayı yapmış bir insan mı Türkiyeyi temsil edecek. Zor eder o kafa yapısında bir insan...
    Ayrıca 81 ilden bindirilmiş kıtalar benzetmesini değişerek yazmış olmanı kınıyorum. Kaldıki bizler Laik Türkiye Cumhuriyetinin savunucuları olarak bu tür Mitinglerle güzelce Tarih sahnesinde eşi benzeri görülmemiş mahşeri kalabalık yarattık. Bir sonuç vermedi mi ? Öyle san :) Halk uyandı ;) Neyse seçimlerde bu sonucu hep beraber görürüz turşuyu lahanayı sirkeyi :)

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek

ilk önce bazı noktalara açıklık getirelim. 5 yıl önce %34 oy alarak (dikkat edin geride %66 gibi bir çoğunluk var) iktidarı ele geçiren ve 5. yıl sonunda cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, seçimle bile değil atama yöntemiyle "benim istediğim kişi cumhurbaşkanı olur" mantığıyla hareket etmenin neresinde halk iradesi var açıklar mısın? halk iradesini bu %34 lük kesim mi temsil ediyor? o da 5 yıl önceki durum. halk iradesi tayyip erdoğan ile bülent arınç arasında mı paylaşılıyor bana açıklar mısın? aylar öncesinden adayı açıklamak yerine bir oldu bitti yapmak mı halk iradesiymiş?

madem bu kadar meraklısınız halk iradesine de o zaman niye köşeye sıkışıncaya kadar seçimden kaçan iktidarı hiç eleştirmiyosunuz? seçimden kaçmak halk iradesinden kaçmak değil midir? bu halk bu iktidarı 5 yıllığına seçti. 5+7 değil, bunu kafanıza yazın. taraf tutmam , halk iradesinden yanayım diyosun, son ana kadar seçime gitmeyen iktidara  toz kondurmuyosun.

halk iradesini göstermek için bekliyor işte, ama birilerinin TRAMVAY dan inmeye şimdilik niyeti yok galiba!! 

boş tenekeden çok ses çıkar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

81 ilden otobüs kaldırıp teşkilatta çay içenleri amcaoğullarını, işsiz güçsüz delikanlıları toplamak ve sayının 1.5 milyonu vurduğunu söylemek 70 küsur milyonluk türkiyenin bire bir aynı görüşte olduğunun ispatımıdır? (merakımdan soruyorum çünkü o miting bana göre boş bir işti, nitekim herşey olaağına varır belirleyici bir etken olamayız biz türkiyede böyle gelmiş böyle gidiyor durumu hasıl olmuştur)

-----------------

öncelikle sunu söyliym ben izmirde üni öğrencisiyim sizin dediginiz cay icen işsiz gücsüz amcaoglu vs diye iddaa ettiginiz kesim için için izmirden basta dokuz eylül ve ege üni. olarak 80i gecik tıklım tıklım otobü kalktı

tekrar söylüyorum ''üniversite öğrencisi'' yabi bu ülkenin gelecegi,bilincli gencler.kaldıki bu sadece izmir den kalkan üni öğrencileri bunun daha istanbulu antalyası bursası eskişehiri sürüyle üniversitesi var.bu durumca cay içen işsiz güçsüz demenin talihsizlik oldugu kanısındayım

tek katıldıgım nokta ise bu eylemin sol görüşlü partiler tarafından kullanılması

diger bir noktayıda underzero hocam örnekleriyle cok güzel izah etmiş

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=37618 

Amphetamine Logic.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek

Tuğrul baba olay aslında dogru ama nitekim  şuvardırki askeriye disiplini ile halk disiplini'ni bir görmem. Çünkü  Askeriye otoriterdir sözünün eridir nitekim halk ise tam tersi sözünü sadece oraya ulaşana kadar verir.

ayrıca baş örtüsü demisşinki  şöle bi  arkamıza dönüp bakalım  ananelerimize , babanelermizi hiç mi takan yok ailesinde baş örtüsü takan yok mu ? mutlaka wardır. Şimdiorda olayı öyle düşünmemek lazım askeriye baş örtüsüne karşı değildir! sadece cağdaş medeniyet seviyesinde  işleri yürüsün ister. Bugün  Dünyada Kaç tane baş örtülü merci vardır?  Önemli olan Türkiyeyi Gerektiği yerde gerektiği şekilde anlatıcak insani Bunu  çıkarları için değil kendi millet için savunacak insan gerekir  başımıza ,ben böyle düşünüyorum.

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

fenerist:

o paragrafta kastımın ne olduğunu anladığın halde çarpıtıyorsun, o mitinge katılan insanların çoğunluğu partiye kayıtlı insanlardan oluşmaktadır. Gün gibi ortadaki bir gerçektir. Bunu geçelim hadi partici olmayanlarda var arasıda 2 milyonluk topluluk 70 milyonun görüşünü birebir yansıtıyormu? Halkın iradesi böyle istiyor demek doğrumudur? Bunun cevabını ver.

strudll:

cehepe, anap,dyp nin siyasi kaypaklığından sonra o bahsettiğin oy oranları fırlad bunun farkındamısın. Ben kişilerden söz etmedim, durumdan ve demokrasiden söz ettim. Her fırsatta demokrasi bekçiliğine soyunan halk halk çığırtkanlığı yapan ama halka rağmen halkın iradesine karşı gelen yine yukarıda bahsettiğim partilerdir.  En başta değindiğim şeyi yine söylüyorum. Partici değilim doğru neyse onu konuşurum. Abdullah gül cumhurreisi olsun mu olmasınmı yaygarası yapmıyorum, bu onun demokratik hakkıdır neden buna karşı geliniyor diyorum. Ada gibi sende çıkar adayını ver oyunu geç git neden hem demokrasiden bahsedersin hemde antidemokratik eylemler yaparsın? Bunun cevabını arıyoruz biz.

decameron:

"Bir sonuç vermedi mi ? Öyle san :) Halk uyandı ;) Neyse seçimlerde bu sonucu hep beraber görürüz turşuyu lahanayı sirkeyi :)"

demişsin. Karşıma kim geldiyse inadına bu adama oy verecem diyor. Dypli anaplı hp li bir çok belediye başkanı belde başkanı il yönetiminden kişiler partilerinin kaypak davranışından ötürü istifa etti. Halk uyandımı, uyuyormu yada iş inada mı bindi onu görelim biz. Turşumu lahanamı sirekmi beraberce tadına bakarız.

son söz: başta dediğimi okumamışsınız. Parti davası gütmüyorum dememe rağmen kınıyorumlar, yukardan bakıp alçak görmeler...Tekrar edeyim anlamayan kafalar için :

isim vermedim, partici değilim, uzunca zamandır siyasi konulardan sırf kimseyle bozuşmayım kimsenin kalbi kırılmasın diye uzak duruyorum. Sadece aklıma takılanları paylaştım. Beraber cevap arayalım diye. Yoksa beni kınamışsınız aşağılamışsınız farketmez, tenekeyi parlatınca çeyrek altın etmiyor, altın çöpe düşünce değerini kaybetmiyor..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gladiator
    Gladiator's avatar
    Erkek
    DecaMeroN bunu yazdı:
    -----------------------------

yarattık. Bir sonuç vermedi mi ? Öyle san :) Halk uyandı ;) Neyse seçimlerde bu sonucu hep beraber görürüz turşuyu lahanayı sirkeyi :)

deca bunu bir kenara yaz kanka secimlerden sonra ak parti tavan yaparsa bakalım ne diyeceksiniz

not: partizan değilimm..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

başta dediğimi okumayanlar için: Parti davası gütmüyorum, partici değilim, uzunca zamandır siyasi konulardan sırf kimseyle bozuşmayım kimsenin kalbi kırılmasın diye uzak duruyorum. Sadece aklıma takılanları paylaştım. Beraber cevap arayalım diye. Yoksa beni kınamışsınız aşağılamışsınız farketmez, tenekeyi parlatınca çeyrek altın etmiyor, altın çöpe düşünce değerini kaybetmiyor..

dediğim şey basit; beni yerden yere vurmanız bu ülkenin geçeklerini değiştirmez. Bana kin kusmanız, kötülemeniz bir şey değiştirmez. Keza ben sadece ortada dönenleri dile getiriyorum. Bunlar gerçekleşen şeyler. Hiçbiriniz kalkıp yalan söylüyorsun diyemezsiniz.

Bu ülke vatandaşı sol hükümetlerin elinde yunandan çekmediğini çekti be! cehepenin camileri ahır yaptığı, kuranı kerimi toplattırıp yaktırdığı bir ülkede, başörtüsü irticadır, irticaya geçit yok diye bas bas bağırdığı bir ülkede sol partinin kalkıp "halkın iradesi biziz" demeye getirmesi olayları komiktir. Hatta koskomiktir.

Ben akp ye toz kondurmuyorum diye bir şey yok ortada, chp nin yaptığı yanlıştır diyorum. Demokrasi savunucusu isen "ordu göreve" diye cıyak cıyak bağırmak kendinle çelişmendir. Ben bunu diyorum yoksa akp gelmiş, chp gitmiş hiç sikimde değil..Yukarıda akp iyidir hoştur niye böyle yapıonuz ayıp değilmi demedim, hp yi eleştirdim, sadece. Çünkü "demokrasinin yılmaz savunucusu chp" imajı seçim olayında buharlaşmıştır.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek

herkes ezberlemiş afadersiniz ama bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlıyorsunuz. akp seçimlerde tavan yapacakmış!! bakın bu adamlar boş durmazlar. sürekli anketti, taban taramasıydı şuydu buydu diyerek oy oranlarını kontrol eder ona göre siyaset yaparlar. eğer akp sandığınız gibi öyle tavan yapacak bir durumda olsa hiç tereddüt etmez direk seçime gider sandalye sayısını katlar ardındanda yeni meclisle istediği kişiyi cumhurbaşkanı seçer herkesin de çenesi kapardı.

ama iş öyle sandığınız gibi değil. akp de çok güçlü olan ve etkili tabana sahip üç isim bülent arınç, abdüllatif şener ve abdülkadir aksu. bu üç ismin tabanın çoğunluğunun akp ye oymu vereceğini sanıyorsunuz. daha ikibuçuk yıl önce abdülkadir aksu 50 milletvekiliyle toplu halde istifa etmiyormuydu. bunun sonucunda 2004 sonbaharınde erken seçim sözkonusu olmamaışmıydı. geçen sene abdüllatif şener ile başbakan sivas il başkanlığı seçiminde resmen karşı karşıya gelmediler mi, o seçimde iki taraf arasında kavga çıkmadı mı? ve bu sene bülent arınç resi-i cumhur olamadığı için ortalığı altüst etmedimi (başbakan bile zaptedemiyor kendisini anlaşılan). 

sanki akp de herşey güllük gülüstanlık bütün ibreler akp yi gösteriyo!

hepiniz birbirinizden duyduğunuz şeyleri tekrar edip duruyorsunuz. akp nin öyle tavan yapacağı tek başına sandıktan çıkacığı artık sadece bir fantazi, gerçeklerle konuşalım.

boş tenekeden çok ses çıkar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    şimdi oncelikle demokrasi sizin lehinize karar verince cok yaşa alehinize karar verince yok demokrasiye kursun sıkılmıstır yok limon sıkılmıstır yok bilmemne olmustur. chp nin orduyu goreve cagırmasındaki demokrasi karsıtlıgını bir acıklasanıza? anayasada askerin yonetime el koyma hakkı varmıdır vardır! ozaman daha bos laflara gerek yoktur. bu cumhuriyeti asker kurmustur gerektiginde asker koruyacaktır. bu hakkı ona anayasa vermemiş olsa idi bile gerektigi sekilde korurdu. askerden suphemiz yok cok sukur. gelelim halk iradesine. hangi halk iradesi? %30 oy alıp halkın %60ını temsil ettigin irademi yoksa bu? 40milyon oy kullanılmıs bunların 10kusur milyonu bos atmıs. geriye kalanında %bilmemkacını alıpta mecliste bu ulkenin %60 ını temsil ediyorsan bu halk iradesi falan degil demokrasi katliamıdır. kiminle karsılassam inadına verecem diyo demişsin tugrulbaba, işte bizim ulkemizin en buyuk sorununuda istemeden deginmişsin, Cehalet...

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

DkN_JaN bunu yazdı:
    şimdi oncelikle demokrasi sizin lehinize karar verince cok yaşa alehinize karar verince yok demokrasiye kursun sıkılmıstır yok limon sıkılmıstır yok bilmemne olmustur. chp nin orduyu goreve cagırmasındaki demokrasi karsıtlıgını bir acıklasanıza? anayasada askerin yonetime el koyma hakkı varmıdır vardır! ozaman daha bos laflara gerek yoktur. bu cumhuriyeti asker kurmustur gerektiginde asker koruyacaktır. bu hakkı ona anayasa vermemiş olsa idi bile gerektigi sekilde korurdu. askerden suphemiz yok cok sukur. gelelim halk iradesine. hangi halk iradesi? %30 oy alıp halkın %60ını temsil ettigin irademi yoksa bu? 40milyon oy kullanılmıs bunların 10kusur milyonu bos atmıs. geriye kalanında %bilmemkacını alıpta mecliste bu ulkenin %60 ını temsil ediyorsan bu halk iradesi falan degil demokrasi katliamıdır. kiminle karsılassam inadına verecem diyo demişsin tugrulbaba, işte bizim ulkemizin en buyuk sorununuda istemeden deginmişsin, Cehalet...

Hocam anayasada askerin yönetime el koyma hakkı nerede vardır?Benim bildiğim yok

Çekil,Önümden Çekil...
Toplam Hit: 4869 Toplam Mesaj: 30