Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu (Aklıma Takılanlar)
-
"chp nin orduyu goreve cagırmasındaki demokrasi karsıtlıgını bir acıklasanıza? anayasada askerin yonetime el koyma hakkı varmıdır vardır!"
demişsin.
chp ve benzeri türevdki parti mensupları, üyeleri, sempatizanları yada o görüşü destekleyen her türden insanın "cuntacılar" "darbeciler" diye atıp tuttuktan sonra "ordu göreve" demesi ironiktir. Ben bunu anlatıyorum. Demokrasiyi baltalayanlar halka rağmen iş çevirenler chp ve benzeri partilerdir.
Çağdaşlıktan, medeniyetten bahsedecekseksek chp nin yediği naneleri en az sizde benim kadar biliyorsunuz.
padişah türbelerine verilen hasarlar, osmanlı mirası eserlere gösterilenduyarsızlık, halkın inancı isla olmasına rağmen gavurun yaptığını yapmalar (camiyi ahır yapmak, kuranı yasaklamak vs.) bunlar mı çağdaşlık? Ben chp ye nasıl güvenip oy vereyim?
Darbeyi istemeyen halktır. Asker iradesine hayır diyen halktır. Yaşar büyükanıtın demokratik olmayan açıklamasına süleyman demirel olsa "şapkamı alır giderim" derdi. Şimdi kalkıp cvp veriliyor. Halk iradesi bunu böyle istiyor demek yanlışmıdır? Nedir bu hazımsızlık?
Solculuk herşeyin doğrusunu bilmekmidir? "susma sustukça sıra sana gelecek" sloganlarını üreten görüş kendilerine karşıt bir görüş belirtilince neden bir susturma yarışına girişir? Bunu söyleyin..
"şimdi oncelikle demokrasi sizin lehinize karar verince cok yaşa alehinize karar verince yok demokrasiye kursun sıkılmıstır yok limon sıkılmıstır yok bilmemne olmustur."
demişsin. Amerikaya teskere verilmedi. Demokratik zaferdi. Demokratik bir hak ve özgürlüğün önüne geçmek "hayır olamazsın.ordu bakarmısın canım hadi göreve bi darbe yapıver şöyle ortaya" medeniyetin halkın hakkın demokrasinin bekçiliğidir. Acaba?
-
Sene 1989 mecliste 450 vekil var.Yine ortalık curcuna.O zamanlar en güçlü aday şuanda anlata anlata bitiremediğimiz Rahmetli Tugut Özal.Şuanki 367 yerine o zamanlar 300 tartışmaları yaşanıyor.Çünkü meclisin üçte ikisinin kabulu gerekiyor buda 300 vekil demek.Sonuç 287.Kimilerine göre hacı kimilerine göre hoca kimilerine göre büyük başkan Necmettin Erbakan bir basın toplantısı düzenliyor ve meclisin içte ikisi olan 300 sayısı bulunmadıkça seçimin yapılmayacağını yapılması halinde Anayasa Mahkemesinin seçimi iptal edeceğini söylediğini...
Yapılan ilk iki turun geçersiz olduğunu savunduğunu...
VE
O zamanın muhalefet partileri olan DYP ve SHP'ye tuzağa düşmeyin çağrısı yaptığını...
biliyor musunuz?
Tarih tekerrürden mi ibarettir yoksa tekerrürler hep bize mi denk geliyor yoksa biz hala aynı yerde mi sayıyoruz.
Bu 367 tartışmasını bir sağ partinin çıkarması ne kadarda düşündürücü değil mi?
Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu.
-
Bundan önceki seçimlerde (2 veya daha önceki) Oy oranları nasıldı ? Diye düşündüm ve wikide
18 Nisan 1999 %22,19
gibi bi kayıda rasladım. O halde şimdi bu akpde olan durumda yaptığınız örneğe göre geriye kalan yüzde 77,81 aslında çoğunluktur ve gene azınlık hükümet olmuştur?Parti konusunda ben de tarafsızım(sanırım bunu başta söylemem gerekiyodu :D) ama bu akp üzerine yapılan anti şeyler her parti için yapılabilir gibi?
-
ben bunu anlatmaya çabaladım aslında niyetim sağ-sol ayrımı yaratmak değil ki.
Ortada dönen manidar gerçekleri tartışalım. Yoksa bana ne akepeden cehepeden mehepeden. Durum vatan millet olayı.
madem demokrasi, neden antidemokratik yollar tercih edilip hep mazlumun yanında olan türk milletinin görüşlerini değiştiriyorsunuz. ehalet cehalet dediğimiz bir hadise var. Üzerinde duruyoruz. Bu kadar ileri görüşlüyüz, akıllıyız çok bilmişiz madem vatandaşı çözemeyip bir basiretsizlik örneği ile "biz bu seçimi protesto ederiz" havasının vatandaşa "ha vay amına koduğum sen protesto edersen bende inadına akepeye veririm oyu" diyeceğini bilemiyormusunuz? Akepenin seçim vakitnde mazlumları oynayacağını akıl edemiyormusunuz?
Cehalet hangi pencereden baktığınızla ilgili oldukça göreceli bir kavram. Kim kime göre cahil? Senin 1 oyuna karşı akepenin 100 oyu olması gerçeğine kafanı yormuyormusun?
Bunu anlatıyorum ben. cehepe büyük yanlış yapmıştır. Adam gibi ya aday çıkaracaktı oraya yada ret oyunu verecekti milletide kızdırmayacaktı kendisine.
40 milyon seçmen varsa ülkede 1.5milyon oy cehepeye gittiğinde akepenin oy dağılımını varın siz hesap edin..
-
Dostlar gözünüze çarptı mı sizin,bugün erzincanda,Ülkü ocağına bir pankart asmışlardı,"AKP'den yana olduğumuz için değil,mazlumun yanında olduğumuz için Oylar Akp'ye" diye,sizin memleketlerde de var mı böyle birşey yoksa sadece münferit bir eylem mi?
-
TSK İçtüzüğünün 35. Maddesini iyice okuyun Tsk yönetime el koyma yetkisini buradan alır, RTE nin gündeminde bu maddeyi değiştirmek de var. (yangından mal kaçırmak yapabilirse doğan'ın ve tüsiad'ın tam desteğini alacak)
Ülke adım adım bölünme aşamasına gelmişse, medya organları belirli zümrelere hizmet ediyor halkı yanıltmak ve yönlendirmek için araç olarak kullanılıyorsa, ülkenin üretim altyapısını oluşturan Demirçelik, Enerji, Ulaşım, Telekominikasyon vs. çatır çatır yabancılaştırılıyorsa.. her vatandaş görevini yerine getirecek, kanun müsade etsede getirecek etmese de getirecek. AKP tek başına iktidar da olsa yeniden daha güçlü şekilde de gelse ordu gerektiğinde gerekeni yapar.
Ben çocuklarıma ellerinde silah kaybedilmiş topraklar için savaşacakları bir ülke bırakmak istemiyorum, bunun için gereken neyse yaparım, hiç sevmediğim ülkeyi ileri götüreceğine inanmadığım bir partiye oy bile veririm, yeter ki daha fazla satılmasın, daha fazla yabancılaştırılmasın.
Hayat sunni mutluluklardan, güzel cep telefonlarından, amd64 bit pclerden ibaret değil, biraz daha dandiğini kullansakda olur, daha milli bir hükümet konforunu düşürebilir ama en azından geleceğe sağlam bakarsın, hatay referandumu ne olacak kıbrıs ne olacak, bugün 1 mayıs var sokağa çıkabilirmiyim, ermeni soykırımı yasası kabul edilecekmiş ne olacak, papaz bilmemkim ekümenik sıfatıyla bilmemnereye davet edilmiş, diyarbakır belediye başkanı şunu şunu söyledi kimse müdahale etmedi, yargıtayda atamalar bekliyor hükümet atama yapmıyor, bilmem nerede namaz saati olduğu gerekçesiyle vatandaşların faturaları alınmadı, bilmem nerede şeyh sait anıldı, bu örnekler o kadar azalır ki uyurken kafan rahat olur. (ben böyle düşünüyorum)
Başbakanımızın bazı söylemlerini hatırlamak yeterli, bunları ben yazmayacağım google da aratın, başkanlık tipi yönetim, federal hükümetler, abd örneğindeki gibi federal devlet, yerel yönetimlere yetki devri..
Bu hükümetin milli görüş düşüncesini taşıdığına inanmıyorum, milletvekillerinin tamamının (cumhuriyet tarihinde rekor) yolsuzluk dosyaları var, milli görüş düşüncesi ülkenin rejimini değiştirmeyi düşünür ancak bu görüşte ülkenin yabancılara satılması ve anadolu merkezli federal bir devlet kurulması yoktur. Milli görüş farkında olmadan ülkeye zarar vermiştir. Şu anki hükümet ise bu işi bilerek ve isteyerek yapmaktadır.
Ben geçen seçimlerde AKP ye oy verdim, tamamen bilinçsizlikten ve diğer partilere sitemden kaynaklandı çevremde benim durumumda olan çok fazla insan var, bunun sandığa yansıyacağını düşünüyorum ve ekleyeyim insanlar artık şu kadar ihracat yaptık diyen ekonomiden sorumlu devlet bakanına peki ne kadar ithalat yaptık, cari açık ne kadar diye soruyor bilinç arttı.
Tabi şu da var geçen seçimlerde farklı bir taktik kullanıldı bu seçimlerde insanları ekonomi mahvolur, Akp gelmezse herşey ters düz olur borçlarınızı ödeyemezsiniz diye korkutacaklar bakalım ne kadar etkili olacak. Bakalım halk cebine mi ülkesine mi sahip çıkacak hep beraber göreceğiz.
-
abü anlamadığım 70 milyonun bildiği chpnin ülkeyi bölmek istediğini ve hala bunları chp kendisi bilmemesi
ayrıca tsk chp mi chp tsk yı kışkırtmaya hakkı yok tsk nın arkasında tavsrı gösteriyor
deniz baykal ülkeyi kaosa götürdüğünü bilmiyor erken seçim istedi ee seçim olacak şimdide diyor ki
biz erken seçim istemiyoruz nasıl bir anlayışa sahiptir anlamıyorum türkiye 1 gecede 7 milyar dolar kaybetti
daha neler gelecek başımıza ülkeyi zarara sokan kim varsa şu bu farketmez Allah belasını versin canım ülkeme bu haksızlığı yapanlar
gün gelip bir gün yüzlerine vurulacak tsk yı bende kınıyorum ordumuzdur başımızın üstünde yeri vardır fakat çokyanlış yaptı
-
Hocam Hiyerarşi Şu Şekildedir
Anayasa
Kanun
Tüzük
Yönetmelik
Yani TSK'nın içtüzüğü Anayasada Tanımı Yapılmış "Laik Demokrat Sosyal HUKUK" devletine göre böyle bir hakkı TSK'ya vermez..Normlar Hiyerarşisi bu şekildedir...
Asker darbeyle ülke yönetimini ele geçirdiğinde zaten bu saydığım normlar hiyerarşisinin hiçbir önemi kalmıyor ve en başa hiyerarşinin en başına ASKER geçiyor,dolayısıyla Asker "ASLİ İKTİDAR" oluyor,60 ve 80 ihtilallerinde gördüğümüz gibi Asker Asli Kurucu İktidar oluyor..
-
öncelik ile, bu yapılan miting veya gösterilerin temelinde özgür veya çağdaş bir türkiye taraftarı düşünceler değil, tamamen kişileri menfi milliyetçilik, ulusalcılık ve tahammülsüzlük sanırlarının aşılandığı, anti demokrat gösterilerdir.
demokrasi ve cumhuriyet diye alkış tutup, orduyu darbeye davet eden bir halkın geçmişten ve gelecekten bir haber olduğu kesindir. sadece kendi iradelerinin ekseninde bir siyaset ve bu siyaset ile yönetilen devleti istemek, diğerlerine hakaret etmek ve tahammülsüzlüklerimizi laiklik ve cumhuriyet gibi tüm halkın eşdeğer temel yargılarının arkasına sığınarak korkak bir dil ile ifade etmek, serzenişlerde bulunmak yalnızca insanlık ayıbı, yüzsüzlüktür.
eğer bu mitinglerin tarafsız bir siyasi görüş içerisinde yapıldığını düşünen arkadaşlar var ise, kendilerinin omurlarından düşündüklerini ve algıda seçici olduklarını söylerim. ben akp' li değilim. geçen seçimlerde de akp ye oy vermedim. bunda emin olabilirsiniz. ancak, ülkede ki demokrasinin ve bir takım ideolojilerin yalnızca bir kesime hizmet ve bu kesimin kendi siyasi iradelerince kullanılmasına karşıyım. zira, ülkeyi kaosa sokmak ve kitleyi laik anti laik diye bölmek demokratiklik veya çağa uyan bir davranış değil, faşistlik ve bölücülüktür. kendisi gibi olmayan insanları iran' a yollayan kişiler türkiyenin veya cumhuriyetin öngörüsü veya temsilcisi, değil, sadece kendilerinden başkasına fırsat tanımayan bir ülkenin daha kötü ve karanlığa gitmesine sebep olacak azınlıktır. dediğim gibi, siyasi bir görüşüm yok. ancak, kimsenin de benim gibi olması için mitingler yapıp, buna da cumhuriyet ve atatürk kılıfına giydirdikten sonra sağa sola homoseksüel gülücükler atmam.
cumhuriyetin savunucusu dedikleri ahmet necdet sezer' in affı ile çıkan teröristler nisan ayında 19 askeri öldürdü. ancak bu kitlenin, bu olanı görmekten çok hala bu zihniyete şakşakçılık yapması bende derin kuşkular uyandırdı. ne yazık ki çatışma çıkar diyen ana muhalefet liderinin, cumhurbaşkanlığı adaylığı için böyle sözlerde bulunması ve toplumu bu adaylık çatışmaya davet etmesi, ve insanlar buna evet cumhuriyetçiyiz, laiğiz diye tempo tutmaları gerçekten büyük bir kaosun, çıkmazın habercisi. toplum kendi iradesine hakim değil anlaşılan. sürekli bir yönlendirme, sürekli bir çağdaş toplumda panetre edilme.
ilginç şeyler bunlar tabi.
-
arkadaşlar ülke güvenliği, rejimi tehlikedeyse ordu gelir evinizden alıp hapse bile tıkar.
Önemli olan 3-5 parti mi, bir kaç milyon insna mı yoksa ülke mi?
Ben evlatlarıma satılmış bir Türkiye bırakmak istemiyorum gerekirse darbe olur ama bu ülkeyi çocuklarıma Türkiye Cumhuriyeti laik , demokratik bir hukuk ülkesi olarak bırakacağım.
chp 7 milyon kaybettirmiş miş ordu burnunu somuşmuş boş işler arkadaşlar.Akp o kadar özelleştirmeye ramen 150 milyar dolar borcları 4 senede nasıl 450 küsür milyar dolar yaptı?biraz bunalrla uğraşın.
Asker karıştı asker bu ülkenin bekçisidir.Sen parkta nasıl serbestsin.Fakat ağcın dalını kırmaya çalışırsan, çimlere basansan bekçi varsa sana müdahile eder.NEden müdahile eder çünkü parka zarar verme diye.Zarar olmasa müdahile eder mi ya birazcık düşünün.
edit: şu varki gerçeği görmek istemeyen kesim hala mitingi gövde gösterisi siyasi birşey oalrak görüyor.Bilmiyor ki içinde sağcı, solcu, türbanlı bile vardı.Bu sol mitingi değil sol mitingi 1 mayısta olur.Bu cumhuriyet mitingi.
Demokrasiye halkça sahip çıkıyoruz kimseye ülkeyi ezdirmeyiz mitingi bir çok keismin Türkiye nin cahil olmasını istemesine ramen halkın bilinçlendiği bir miting başka birşey değil.