folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu (Aklıma Takılanlar)

Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu (Aklıma Takılanlar)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    himurakenshin
    himurakenshin's avatar
    Erkek

demokrasiye sahip çıkmak mı ? hangi demokrasi ? bu zamana kadar demokrasi mi vardı ? birilerini sınırdışı eden insanların demokratik olduğunu mu düşünüyorsun ? cumhuriyet özgür bir toplum rejimi ise, ortada bir şey yok iken tehlike sinyalleri ile insanları zan altında bırakmak, ve başörtüsü takanları irana yollamak mı cumhuriyetçi ve laik bir davranış ?

lütfen savunduğunuz ideolojileri birer kez gözden geçiriniz, 3 kez diyalektik uygulayınız ve bu ideolojilerin türkiyede' ki yansımaları ile bu ideolojilerin temelini karşılaştırınız. göreceksiniz ki, siz farklı düşünceleri savunuyorsunuz. cumhuriyet ne birilerinin tekelinde ve sadece onlara ait, ne de, savunulacak kadar aciz bir sistem. cumhuriyet' i korumak demeyin şuna lütfen. kendi siyasi iradem ile yönetilen bir devlet istiyorum diyerek daha yalın ve ciddi bir duruş sergileyin en azından.

sonunda bitti. judas priest . [Sykje Démence - Mundos Distorsionados]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    baş örtü takalnarda sorun yok işte anlamadığınız konu bu.Askeriye ye git bakalım başörtüsüyle anneannem çok girdi hiç sorun çıkartmadılar.Dini siyasetleştirip türban, karaçarşaf takmassan birşey olmaz.Mis gibi geçinip gidersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    himurakenshin
    himurakenshin's avatar
    Erkek

dini siyasetleştirmek nedir ? atatürk veya ilkeleri siyasete alet edilmiyor mu ?

ben askeriyeden bahsetmiyorum. mitinglerde atılan sloganlar ve açılan pankartlardan bahsediyorum. sanırım sen savunduğun mitingden bir habersin. chp il ve ilçe teşkilatlarının düzenlediği ve her bölgeden otobüs kaldırdığı bu eylemlere, demokratik mi diyorsun. bu demokrasi değil. bu, siyasi bir şölen. özellikle cumhurbaşkanını eşinin başı kapalı diye şeriatın geleceğinden korkan insanların fevri halleri denyoluktan başka bir şey değil. bir devlet adamı ateist olabilir ama, diğerinin eşi başörtülü olamaz. gerçekten ilginç bir mekanik. 

sonunda bitti. judas priest . [Sykje Démence - Mundos Distorsionados]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=37618&sayfa=6#320643

oku hocam iyice.Gör ne demek istediğimi tartışmaya girmiyorum iki tartışma olacak.Sen gayet iyi biliyorsun enden bahsedildiğini işinize gelmiyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyRoN
    PyRoN's avatar
    Erkek
    TugrulBaba tek kelimeyle benim düşündüklerimi dile getirmişsin teşekkürler...

Yürüüü Beaaa Ehli Deveee Endamını Göreyim,, Senle Geçen Günlerimin E*dadını S*keyim,, Mecnunmuyum Lan Bir a*m İçin Çöllere Düşeyim,, Senide Leylayida Mecnunuda S*keyim!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek

Bende aynı şeyleri düşünüyorum. Ama seçimler 22 Temmuzda, 23 Temmuzda bi aksilik çıkmazsa tekrar yazalım buraya ve sonuçları görelim. Sol cephe malesef yine, yine sandıktan çıkamayacak. Akp oylarını arttırmış bi şekilde meclise girecek. Akp bunun farkında hatta bizi izlemeye devam edin diyor. Chp ve Baykal zaten hep izlemede kalmadı mı zaten? Hele seçimleri Eylül'de yapalım gibi komik bi düşünce başka kimden çıkabilirdi?

Ntv ve CnnTurk'te Başbakanın açıklama yaptığı gece 2 önemli program vardı. 3-4 saat sürdü. Akademisyenler eski politikacılar siyasetle ilgisi bulunan bulunmayan herkes o programlara katıldı ve görüşlerini açıkladı. Cumhuriyet mitinglerini düzenleme komitesinden bi bayan katıldı. Bi akademisyen...Ntv'deki Can Dündar'ın programında o kadar komik konuştu ki eminim onu dinleyenler her konuştuğunda gülmüşlerdir. Diğer konuklardan öneri belliydi bakalım "o halk" seçimlerde savunduklarını, düşündüklerini meclise taşıyabilecekler mi? Mitinglerde gerçekten halk mı vardı yoksa...

Akp mağdur olduğu kadar mağrurdur. Devlet kurumlarının müdaheleleri karşısında dik durmuştur hatta onları korumuştur. Can Dündarın bugünkü yazısı http://www.milliyet.com.tr/2007/05/03/yazar/dundar.html okuyun. İlginizi çekecektir. Akp karşısında hala ciddi bi rakip çıkmaması düşündürücü ve komik...

----------------------------------------------------------------------

Dznlnd: Ben teşekkür ederim karatahta.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    bluetulips,Can Dündan'ın yazısı için teşekkürler hocam

Çekil,Önümden Çekil...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

12 eylül 1980 darbesi ile 1980-83 yılları arasında

650 000 kişi gözaltına alındı

235 000 kişi yargılandı

50 kişi idam edildi

170 kişi işkencede öldü

300 kişi cezaevlerinde öldü

95 kişi "çatışmada" öldü

14 kişi açlık grevinde öldü

217 kişi şüpheli biçimde öldü

16 kişi "kaçarken" vuruldu

43 kişi "intihar" ederek öldü.

30 000 kişi fişlendi ve işten atıldı.

14 000 kişi vatandaşlıktan çıkarıldı.

cuntacılar anayasayı, tbmmyi, iptal etti. Siyasi partiler, dernekler ve toplum kuruluşları kapatıldı. Aynı cuntacılar anayasaya kendilerini koruyan maddeler ekledikleri için yargılanamadılar.

"Ordu göreve" derken yukarıdaki gerçekleri bilerekmi görev daveti yaptınız? Cehalet ile suçladığınız halk bunları yaşadı. chp nin yavşak söylemleri ile hareket edeceğini, bir mitingle "uyandığını" mı sanıyorsunuz?

Bakın beyler akp sütten çıkmış ak kaşık değildir ama chp bu vatan için bir arpa boyu yol katetmediği gibi yol katetmek isteyenlerin sırtında kambur olmuştur. Atatürkün izin ve tavsiyesi ile açılan serbest fırkayı chp kapattırmıştır. Atatürke rağmen! Atatürkün partisi Atatürke rağmen iş yapıyor. Atatürkün meclisinde başıörtülü milletvekili vardı. Atatürke rağmen chp başörtüsü irticadır devleti böler diye saçma salak söylemler yapmaktadır.

Atatürkçülük halkın gözünde önem ve anlamını yitirmiştir. Bunun baş mimarı Atatürkçülük kisvesinin altında halka rağmen, Atatürke rağmen milletiyle düşman devlet yaratmış olan chp dir.

Bana göre chp= cehalet. Başka birşey ifade etmiyor. Hangi partiye oy vereceğimi kendim bilirim. Ama hangisine vermeyeceğimi ve yaptığı her davranışın altında art niyet arayacağım partiyi herkesin bilmesinde sakınca görmüyorum: CHP!

Yine söylüyorum ve diyorum ki burada akp borusu öttürmüyorum. Chp nin yanlışlarını söylüyorum. Akp sikimde bile değil. Ama chp bir milletin utanç kaynağı olarak Atatürkçülükle zerre ilgisi olmayan bir nifak merkezidir. Emin olun Atatürk kalksa gelse (keşke ama) bu chp lileri ibreti alem için meclisin önünde sallandırır.

Gelelim darbe konusuna. Yukarıda resmi birkaç rakam verdim. Küçük meblağlar değil bunlar. Deniz Gezmişi ananlar, Menderesi özleyenler kalkıp meclisi sabote ederse bu demokratik değil antidemokratik bir eylem olur. Akp nin adayına oy verilmeliydi demiyorum diyorumki millet seni ne için gönderdiyse asli görevini yerine getir. Senin ayak oyunların, siyasi hezeyanların, histeri krizlerin köydeki memet amcayı ilgilendirmiyor. Memet amca harmanda ödenecek mazot parasının derdinde. Millet iradesi abdullah gül oraya gelmiş gelmemiş umursamıyor.

chp dediki: bu hükümetin miadı doldu, bu hükümet seçmemeli reisi, halkın iradesi bu yönde değildir artık.

doğru.

akp dediki: biz seçime gidelim gerekli çoğunluk bulunmazsa zaten geri döner o zmanda içtüzük neyi gerektiriyorsa onu yapalım.

doğru.

chp: halkın iradesine rağmen böyle yaparak bir yere varamazsınız, halkın seçeceği meclis seçmelidir reisi.

kısmen doğru ; orada bulunanlar da zaten halk iradesi ile gelmiştir. Onlara oy verenler halk iradesi olmuyorda chp ye oy verenlermi halk iradesi oluyor? Tamam doğru miadı dolan bir hükümet burası doğru ama halk iradesi bahsi geçerse cümlede o hükümetin orada bulunmasını isteyen sessiz çoğunluğu bertaraf etme çabasına dönüşür söylemin.

akp: pekala felanca ayda seçime gidilsin, hatta mademki halk iradesinden bahsediyoruz reiside halk seçsin.

uzlaşmacı yaklaşım, demokratik söylem.

chp: olmaaaaz. Halk niye seçiyor? Padişahmı getireceksiniz başımıza?

Oldumu şimdi chp ciim? hani halk iradesinden bahsediyordun bu kaç derecelik bir açı ile dönüştür? Halk seçerse senin burnun boktan kurtulmayacak değilmi? Halk seçerse Yök gibi her kesimin gıcık olduğu bir kurum yıkılacak değilmi? Halk seçerse istediği insanı seçmiş olacak değilmi?

Hani halk iradesine olan aşkın ey chp? Nasıl bir kaypaklıktırki 1 gün bile geçmeden halka rağmen halkçılık yapmaya kalkışırsın?

Benim sinirim bu hadiselere. Benim sinirim chp nin yaptığı kaypaklığa. Demokrasiden bahsedip halkı görmezden gelmek, meclisin görevini kendi görevini terkedip askeri göreve çağırmak bunlar yanlış işler. Solcu arkadaşlar halk cahil halk bi bok bilmiyo, halk siki taşşağına denk tabi bi ipim bi sikim geziyor felan gibi düşünüyor ama kazın ayağı öyle değil. Halk dinine uzatılan ellerden bıkmış, halk borçtan bıkmış halk ezilmekten bıkmış halk artık sokakta bolca gördüğü gerçek insanların devletin içinde de görmek istiyor. Gerçek budur.

Gerçekleri dile getirdiğim için aşağılayacaksanız, sen bişey bilmiyorsun diyecekseniz hiç demeyin o laflara karnım tok.

Hani vardı ya bi slogan susma sustukça sıra sana gelecek filan diye solcular icat etmiştir. Bir sağ görüşlü kalkıp konuşunca solcular kurşun yemiş gibi susturma çabasına girişirler hep bir koldan. O olayları yaşamayalım istiyorum. Kimseyi kırmayayım gücenmeyelim birbirimize ortada dönen gerçekler bunlardır, bunları gizlemek dürüstçe bir davranış değildir..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Başka bir konuda da yazmıştım burayada öncelikle yazıyorum(kopyalıorum)

Tayyibin Elhamdürrüllah şeriatçiyiz,Şehitlere kelle yok istanbulun imamıyım bütün okullar imam hatip olacak vs. vs.. Hemde Abdye yalamalık yapması.. Iraktaki müslümanlar ölsün die Türkiyeye Abdyi sokmaya çalışması..

Abdullah gülün karısının Türkiyeye dava açması,Cumhuriyet döneminin sonu geldi demesi (Bunu yalanladı ama Haberi yapan adam ısrarla sölediğini doğruladı) Her el attığı partilerin kapatılması.. (Hiç bi mahkeme keyfine parti kapatmaz)

Arıncın Türkiye ilk Dindar Cumhurbaşkanı seçecek demesi.. Herşeye Akpli imamları atamaları.. Daha sana büssürü sayarım İşte bu sebeplerden ve daha fazlası şeylerde safsata yapıoz OK.. Ama siz işte düz mantık,yontulmamışşşşşş kereste misali Akp nin bi zararını görmedik,yok dindarlardan zarar gelmez vs. düşünceleriyle devam edin.. 

Akp Tsk yi Darbe yapmaya zorlasın bu düşünceleriyle,zihniyetleriyle darbeden sonra hep birlikte Canımız açıcak sonra Akplileri hapiste görürsek beraber burda küfür ederiz Akpye.. Bazı şerefsizlerde Chpnin vs. Darbe çıkmasını istediğini söylüyor onlara diyorum Sadece Chp vs. deil.. CUMHURBAŞKANI,ANAYASA MAHKEMESİ,TSK,DANIŞTAY,SAYIŞTAY,YÖK,MUHALEFET PARTİLERİ,MECLİSTE OLMAYAN PARTİLER daha aklıma gelmeyen kişi ve kurumlar EN ÖNEMLİSİ HALK HERKES KARŞI... Daha ne diyeyim..

Kaldıki Akp son güne kadar kapı kolu seçer gibi Cumhurbaşkanını gizliyor Tayyip kendi olacakken Baskılardan sonra Oy potansiyelide olsun diye gülü söylüyor. Chp ye gitme gereği duymuyor.. Kafalarına esenleri yapıyorlar..Cumhurbaşkanı bugune kadar hep uzlaşıyla,açıklıkla seçilmiş adayla gizli tutulmamış..Herkes Erken seçim olsun,halk seçsin diyordu ama akp Yanaşmıordu.. 367 fasfata diyorlardı.. Sonra 367gerçeği çıkınca Bülent Arınçın mecliste yaptığı çirkeflikleri gördük Kafasını uzatanlarıda içeride göstermeye çalışması,en başta yoklama almaması.. Üstelik Mahkeme reddetmiş hala utanmadan Cumhurbaşkanı seçme girşimlerine niye devam ediyorlar.. Cumhurbaşkanı seçmek için Milletvekillerine Niye para teklifinde bulunuyorlar.. Bu kadar olayı diretiyorlar Sonra Mahkeme kararı açıklanıyor Mahkemeye saldırıyorlar..Sonra mahkemeye demedik Chpye dedik diye kıvırıyorlar.. Sonra gider ayak bişiler çıkarmaya çalışıyorlar.. Biz korkmuyoruz Erken seçime gidiyoruz diyorlar AMA YALANCILAR ZAMANINDA NİYE ERKEN SEÇİME GİTMEDİLER... ERKEN SEÇİMİDE ONLAR İSTEMEDİ SEVE SEVE DEİL ERKEN SEÇİME MAHKEME KARARIYLA GİDECEKLER.. son olarakta ŞİMDİ CHP KAÇIYOR DİYO BAZILARI CHP KAÇMIYOR TEMMUZUN ORTASINDA HERKES TATİLDE OLACAĞI İÇİN ERKENE ALALIM DİYORLAR OLMADI EYLÜL AMA BUNUDA KAÇMAYA YORUMLUYORLAR..  ARTIK HERŞEY TIKANMIŞŞ ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENİYORR 80YILLIK CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ BU TARİKATÇİLER YÜZÜNDEN ŞERİATTAN ÖTÜRÜ ERKEM SEÇİME GİDİLİYOR..BUNDAN ONCE HEP EKONOMİK VS. SEBEBLERDEN DOLAYI GİDİLMİŞ..  MAHKEME AYNI FAZİLET,SAADETTEKİ GİBİ AKPYİ KAPATACAK GÖRÜRSÜNÜZ KAPATMASA BİLE CHP DEMESE BİLE ASKER DARBEYİ AKPNİN KAFASINA VURACAK ZARARI HEPİMİZ ÇEKECEĞİZ..

ARTIK DAHA NE DİYEYİM KEMAL DERVİŞİN POLİTİKASINI YÜRÜTÜOZ DİYORLAR AMA HERKES CHPYE KÜFÜR EDİYOR.. BU KEMAL DERVİŞ HANGİ PARTİNİN ADAMIYDI??? YETER ARTIK YA BU KADAR OLMAZZZ YETERRR....

BIRAKIN ARTIK BAŞ ÖRÜTYÜ DİNLİYİ DİNSİZI ÜLKEYE 800BİN İMAM HATİPLİ ATAMAYI ÜLKEYİ İLERİYE GÖTÜRELİM ATATÜRK KURMUŞ BİR SİSTEMM BIRAKINDA DEVAM ETSİN.. ATATÜRKÜN 80YIL ÖNCEKİ KURDUĞU DÜZENİ 1GÜN İLERİYE GÖTÜREMEMİŞİZZ.... BAREEE BIRAKINDAAAAAAAAAAA GERİYE GÖTÜRMÜYELİMM UTANMADAN... ATAMIZIN KEMİKLERİNİ SIZLATMADAN... YETERRR ARTIK YAA YETERRRRRRRR.....

TUĞRUL BABA SENİN İÇİN EDİTLEDİM BU KISIM SANA,CHP BAŞA GELMEDİKİ BİŞİLER YAPSIN KALDIKİ CHPDE ÖZELLEŞTİRMELERLE BİŞİLER YAPSA EMİN OL AKP GİBİ GÖKYÜZÜNE ÇIKARIRDINIZ ÇÜNKÜ TÜRK MİLLETİNİN ÖZELLİĞİDİR HAZIRA KONMAK.. BU CHP İÇİNDE GEÇERLİ ATATÜRKÜN TAHTINA OTURMUŞLAR BİRŞEY YAPMADAN DEVAM EDİYORLAR AMA EN AZINDAN ÜLKEYİ KARIŞTIRMIYORLAR ATALARMIIZN CANLA BAŞKA KAZANDIĞI YERLERİ SATMIYORLAR..BAK YUKARIDA BİRŞEYLERDEN BAHSETTİM.. VE DE SEN HANGİ PARTİLİSİN UMRUMDA DEĞİL,BENDE CHP VERİCEM DEMİYORUM OYUMU AMA KÖTÜNÜN İYİSİDİR DİYORUM HER ZAMANDA DEDİM.. AMA SENİN OY VERMEYİN GİBİSİNDEN SEÇİM PROPAGANDASI YAPAR GİBİ CHPYİ HEDEF GÖSTERMEN SENİNDE CUMHURİYET DÜŞMANLARINA DESTEKÇİ GİBİ GÖRÜNMENİ SAĞLAMIŞTIR..

VE BU KONULARA BENZER OKADAR KONU AÇILDI VE TARTIŞILDIKİ HİÇ BİRİNDE SEN YOKTUN AMA BURDAN HEDEF CHP GİBİ VE DE TARTIŞTIĞIMIZ KONULARA BENZER BİR KONU AÇIP sağ kulağımızı sağ elle tutmayıp sol elle tutmak gibi birşey yapmışsın.. Buda sana bir öz eleştiridir.. Sana karşı bi tavrım vs. filanda yoktur yanlış anlaşılma olmasın.. Saygılarımla..

Toplam Hit: 4872 Toplam Mesaj: 30