Bu Pc 4 Sene Götürür Mü?
-
YeniHarman bunu yazdı
- AMD iyidir, işlemci kalsın. Soğutmaya önem ver, kasan iyi olsun. Stok soğutucu kullanma (biraz önce kendi sistemimde yük testi yaptım 80'i gördüm).
- Anakart olarak 990X serisinden bir şey alabilirsin. Gigabyte UD5 serisi düşün.
- Bellek ne kadar yüksekse o kadar iyi. Pratikte 4 GB üstünün bir faydası yok gibi düşünülse de (neden? 64 bit destekleyen oyun sayısı az, hatta 0 diyelim) 8'in altına düşmeyin. Hatta piyasadaki CL9 bellek kitlerinden bir tanesini alın (en az 1333 MHz desteği ve soğutucusu olsun). Şayet benim geliştirici makinemde Win7 her şeyiyle beraber 2,5 GB gibi bir bellek kullanıyor ki sanallaştırma kapalı halde. Açık olduğunu düşünün.
Not: 6 GB nasıl yaptınız? 2+2+1+1 şeklinde mi? Anakart destekliyorsa unganged modu kullanın.
- En büyük performans darboğazı sabit diskte. Mümkün mertebe SSD (fiyatları ilerleyen zamanda alınabilir seviyeye inecek gibi duruyor), olmadı RAID 0 (yedekli çalışmayı ve sistem kurtarmayı sorun etmiyorsanız, ne olur ne olmaz).
- Ekran kartı derken, nVidia olursa Linux'u unutun zaten:) 5570 kullanıyorum (oyun oynamam), performansından memnunum. Isınıp, sıkıntı çıkarmasın yeter.
Uyumsuzluk sorununun başlıca aktörleri anakart ve belleklerdir. Bellek alırken anakart ya da bellek üreticisinin testinden geçenlerinden alın.
Son söz: O makine 2017'ye kadar yeter.
Kasam bu
3 tane 2 gb lik hyperx ram takmıştım zamanında.
Anakart hakkında ne düşünüyorsun hocam ileriye dönük bişey mi sence bu ? Çünkü ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum.Bide 2 gblik bir ram daha takabilirim ama hyperx mi olur bilmem.
-
hocam amd olmasa intel olaydı her türlü götürürdü (: böyle de gider sorun değil.
cs5 serilerini kullanacaksan sorun yok. creative cloudda kullanabilirsin.
-
Daniel-Koo bunu yazdı
hocam amd olmasa intel olaydı her türlü götürürdü (: böyle de gider sorun değil.
cs5 serilerini kullanacaksan sorun yok. creative cloudda kullanabilirsin.
hacı cs6 yıda rahat kaldırıyor.Cloudun özelliklerine bakmadım daha ama işte ilerde bir kaç versiyon sonra problem yaratır mı diye düşündüm.
Eğer yaratırsa ram takacam.
-
o ekran kartıysa bu ne amk :)
http://www.youtube.com/watch?v=VJ8vqatmn0M
kasaya çok önem veriosanızda nzxt veya fractal design fln bakın
işlemci zaten intel olması lazım
diğerleri ucuz parçalar zaten rami 16 la ssd çak bi tane 4 sene götürür... -
u235 bunu yazdı
Kasam bu
3 tane 2 gb lik hyperx ram takmıştım zamanında.
Anakart hakkında ne düşünüyorsun hocam ileriye dönük bişey mi sence bu ? Çünkü ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum.Bide 2 gblik bir ram daha takabilirim ama hyperx mi olur bilmem.
Kasa iyi gibi:)
Belleklerin çift kanal çalıştığına emin olmalısınız. 3 tane bellek birimi ile olur mu bilemiyorum, anakart kılavuzunda gereken açıklamayı bulabilirsiniz. Örneğin bendeki anakart 2 ve 4 bellek birimi ile çift kanalı destekliyor. Eğer çift kanal çalışmıyorsa, çalışmaya engel olan belleği çıkarın.
PCI-E 3.0 yaygınlaşabilir, o zaman değişme olacak diye tahmin ediyorum. Anakartta USB3.0, SATA RAID, TPM yongası (en azından TPM bağlantı noktası), çift ethernet, çok aşamalı regülatör, katı kondansatörler, iyi bir soğutma, mümkün mertebe çift bios teknolojisi (evet, sadece Gigabyte'ta) olursa iyi olur. Olmazsa da USB3.0 ve RAID (sadece bütçe geniş olduğu durumlarda) haricinde kullanıcıyı doğrudan etkileyen hiçbir şey yok.
İşlemciler öyle ya da böyle elektroniğin sınırlarına dayandı (elektronun iletkende ilerleme hızı). Frekans olarak atılım beklememek lazım. Atılım çekirdek sayısında ve işlemci içindeki tampon bellek miktarında olacak. Aynı şekilde bellek için de isterse 4000 MHz olsun. Tamam frekans önemli de gecikme süreleri de önemli.
... kendimi yalanlayayım, atılım kişisel bilgisayarlarda değil de bulut sistemlerde olacak gibi duruyor:)
-
u235 bunu yazdıDrKeworks bunu yazdıu235 bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
ne 4 senemi? daha neler... bundan 2 yıl sonra senin pc çöp
Yok yılbaşında çöp.
yok olm o zamana kadar götürür. 2 yıl sonra çöp
napalım bizde çöpe atarız 2 yıl sonra :D
olmazsa işlemciyi,anakartı,ekran kartını ve ramleri değiştirir kulanırsın canım niye atıyon :P :D
-
DrKeworks bunu yazdıu235 bunu yazdıDrKeworks bunu yazdıu235 bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
ne 4 senemi? daha neler... bundan 2 yıl sonra senin pc çöp
Yok yılbaşında çöp.
yok olm o zamana kadar götürür. 2 yıl sonra çöp
napalım bizde çöpe atarız 2 yıl sonra :D
olmazsa işlemciyi,anakartı,ekran kartını ve ramleri değiştirir kulanırsın canım niye atıyon :P :D
2011 senesinin başlarında bu makinayı 2 bin tl ye toplamıştım.Ama bir sonraki toplayacağım bilgisayarım inşallah daha iyi olacak.Bu sefer 4 bin tl kadar gözden çıkarıcam :)