Bu Taşda Neyin Nesi ?
-
MaTRaX bunu yazdı:
-----------------------------
bortecine357 bunu yazdı:
MaTRaX bunu yazdı:
celik bunu yazdı:
Hocam ben lisede okurken bir hocamız vardı.. Sürekli bahsederdi..
Bu tip taslar alternatif tıp olarak cok ise yarıyor..
Bazı taslar var omirilik üzerine konuyor, yaydıgı dalgalar ile agrıyı azaltıyordu..
Kuartz ne boka yarıyor onu bilmiyorum, fakat değerli bir taş..
Taş nasıl bi dalga yayıyor anlamadım ? :|
Mikro mu makro mu bu dalga ?
Nokta atışı yapıyor mu? :|
-----------------------------bu taşların dalgası falan yok hoca enerjiyle falan kafayı bozanların hikayeleri şifası falaln yok 2 sene okul okudum bu taşların içinde bi faydasını görmedim gören varsa sölesin :)
Hocam biliyorum taşları iyi bilirim.
Babam mermercidir ve neyin nereden geldiğini iyi bilirim.
Kafa buluyorum adamla :DAma şunu söyleyim bi mermeri ısıtıp havluya sarınca ayağa koyarsın romatizmaya iyi gelir :P
-----------------------------Manyetik alan diye birşey duydunuz mu?
Galaksideki milyarlarca meteor nasıl oluyorda dünyayı es geçiyor?
İyonosfer tabakası radyo dalgalarını nasıl iletiyor?
Börteçine bu taşlar seni süpermen gibi uçurmaz.Kuran-ı Kerim'deki ayetleri okurken vücudunun titreşmesiyle organlarının ömrünü uzattığını bilirmiydin?
Bilsende bunun nasıl olduğunu görebildin mi?
Göremezsin ama göremesende araştırırsın öğrenirsin...
-
Memorial bunu yazdı:
MaTRaX bunu yazdı:
bortecine357 bunu yazdı:
MaTRaX bunu yazdı:
celik bunu yazdı:
Hocam ben lisede okurken bir hocamız vardı.. Sürekli bahsederdi..
Bu tip taslar alternatif tıp olarak cok ise yarıyor..
Bazı taslar var omirilik üzerine konuyor, yaydıgı dalgalar ile agrıyı azaltıyordu..
Kuartz ne boka yarıyor onu bilmiyorum, fakat değerli bir taş..
Taş nasıl bi dalga yayıyor anlamadım ? :|
Mikro mu makro mu bu dalga ?
Nokta atışı yapıyor mu? :|
-----------------------------bu taşların dalgası falan yok hoca enerjiyle falan kafayı bozanların hikayeleri şifası falaln yok 2 sene okul okudum bu taşların içinde bi faydasını görmedim gören varsa sölesin :)
Hocam biliyorum taşları iyi bilirim.
Babam mermercidir ve neyin nereden geldiğini iyi bilirim.
Kafa buluyorum adamla :DAma şunu söyleyim bi mermeri ısıtıp havluya sarınca ayağa koyarsın romatizmaya iyi gelir :P
-----------------------------Manyetik alan diye birşey duydunuz mu?
Galaksideki milyarlarca meteor nasıl oluyorda dünyayı es geçiyor?
İyonosfer tabakası radyo dalgalarını nasıl iletiyor?
Börteçine bu taşlar seni süpermen gibi uçurmaz.Kuran-ı Kerim'deki ayetleri okurken vücudunun titreşmesiyle organlarının ömrünü uzattığını bilirmiydin?
Bilsende bunun nasıl olduğunu görebildin mi?
Göremezsin ama göremesende araştırırsın öğrenirsin...
-----------------------------tartışmaya girmeye gerek yok taşların nasıl oluştuğunu nerden geldiğini iyi biliyorum emin olabilirsin süpermen gibi uçmayada niyetim yok böle laflar hoş değil ben faydasını görmedim gören varmıdır vardır insana neyin ne kadar etki ettiğini bilemeyiz ayrıca sodanın içindede mineraller var bu mineral taşlardan geliyor sonuçta faydası var ancak ben tek başına bi faydası olduğuna inanmıyorum
-
KUVARS (Quartz) :
Fiziksel özellikleri:
Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir.Cep telefonu, telsiz ve bilgisayarlardan yayılan radyasyonu toplar...Not: Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, yeni satın aldığınız bir kristali kullanmadan önce mutlaka bir gece toprağa gömerek negatif enerjilerden temizleyin ve ondan sonra kullanmaya başlayın. Kristaller, onun enerjisine alışkın olmayanlarda ilk başlarda başağrısına sebep olabilir. Böyle bir durumda kristalinizi çıkarın. Ancak enerjisine alıştığınızda sürekli olarak kristal takabilirsiniz. Temizlediğiniz bir kristale başka insanların dokunmalarına izin vermeyin.
Metafiziksel ve psikolojik etkileri:
Tedavi edici nitelikleri en yoğun taşlardan olan kuvarslar; beyin fonksiyonlarını uyarır. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yokeder ve pozitif enerjiyi toplar.Tene temas ettirilerek kıyafet altında taşındığı takdirde, kişiyi diğer insanların negatif enerjilerinden korur. (Pozitif insanlar arasında iseniz kristalinizi görünür şekilde takın. Böylece etrafınızdaki insanların pozitif enerjilerini kendi içinde toplar.) Dikkat edilecek husus; eğer kristalinizi çok uzun süre kullandıysanız enerjisi tükenebilir. Toplamış olduğu negatif enerjiyi gerisin geri size aktarmaya başlayabilir. (Bunu baş ağrısı, mide bulantısı şeklinde hissedersiniz.) Bu durumda kristalinizi tekrar kullanabilmek için yıkayarak, ya da bir gece toprağa gömerek temizlemeniz gerekir. Kristalinizi bir ametistin yanına bırakmanız da temizlenmesini sağlar. Bunun için iki kristal alıp, birisi temizlenirken diğerini kullanmaya devam edebilirsiniz.Pembe kuvarslar (Rose Quartz) kişinin kendisiyle barışık olmasını ve kendisini kabullenmesini sağlar. Özgüven duygusunu güçlendirir. Kişinin endişelerinden kurtulup yaşama sevinci duyması için güç verir. Çevresindeki güzelliklere karşı duyarlılığını artırarak ümitsizlik ve kötümserlik duygularını yokeder. Yatıştırıcı etkisi ile kalbi rahatlatır ve duygusal acıların çabuk geçmesini sağlar. Alkolikler için de ayrıca tavsiye edilen bir taştır.Rutil kuvarslar, sıkıntılı bir günün getirdiği olumsuz duygu ve düşüncelerin çözümlenerek uzaklaştırılmasını sağlar. Zihin açıklığı ve özgürlük duygusu verir. Gerilimlerin çözümlenerek yokedilmesine yardım eder.Dumanlı kuvarslar, duyguları güçlendirir. Başarısızlık korkusunun yenilmesini sağlar...
türkiyede elmas yatagı olmdığını söyleyen arkadaşlar araştırsın ıspartada küçük parçalar sondaj sonrası bulundu araştırma devam ediyor mta sitesine baksınlar -
abdullahozcan bunu yazdı:
KUVARS (Quartz) :
Fiziksel özellikleri:
Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir.Cep telefonu, telsiz ve bilgisayarlardan yayılan radyasyonu toplar...Not: Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, yeni satın aldığınız bir kristali kullanmadan önce mutlaka bir gece toprağa gömerek negatif enerjilerden temizleyin ve ondan sonra kullanmaya başlayın. Kristaller, onun enerjisine alışkın olmayanlarda ilk başlarda başağrısına sebep olabilir. Böyle bir durumda kristalinizi çıkarın. Ancak enerjisine alıştığınızda sürekli olarak kristal takabilirsiniz. Temizlediğiniz bir kristale başka insanların dokunmalarına izin vermeyin.
Metafiziksel ve psikolojik etkileri:
Tedavi edici nitelikleri en yoğun taşlardan olan kuvarslar; beyin fonksiyonlarını uyarır. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yokeder ve pozitif enerjiyi toplar.Tene temas ettirilerek kıyafet altında taşındığı takdirde, kişiyi diğer insanların negatif enerjilerinden korur. (Pozitif insanlar arasında iseniz kristalinizi görünür şekilde takın. Böylece etrafınızdaki insanların pozitif enerjilerini kendi içinde toplar.) Dikkat edilecek husus; eğer kristalinizi çok uzun süre kullandıysanız enerjisi tükenebilir. Toplamış olduğu negatif enerjiyi gerisin geri size aktarmaya başlayabilir. (Bunu baş ağrısı, mide bulantısı şeklinde hissedersiniz.) Bu durumda kristalinizi tekrar kullanabilmek için yıkayarak, ya da bir gece toprağa gömerek temizlemeniz gerekir. Kristalinizi bir ametistin yanına bırakmanız da temizlenmesini sağlar. Bunun için iki kristal alıp, birisi temizlenirken diğerini kullanmaya devam edebilirsiniz.Pembe kuvarslar (Rose Quartz) kişinin kendisiyle barışık olmasını ve kendisini kabullenmesini sağlar. Özgüven duygusunu güçlendirir. Kişinin endişelerinden kurtulup yaşama sevinci duyması için güç verir. Çevresindeki güzelliklere karşı duyarlılığını artırarak ümitsizlik ve kötümserlik duygularını yokeder. Yatıştırıcı etkisi ile kalbi rahatlatır ve duygusal acıların çabuk geçmesini sağlar. Alkolikler için de ayrıca tavsiye edilen bir taştır.Rutil kuvarslar, sıkıntılı bir günün getirdiği olumsuz duygu ve düşüncelerin çözümlenerek uzaklaştırılmasını sağlar. Zihin açıklığı ve özgürlük duygusu verir. Gerilimlerin çözümlenerek yokedilmesine yardım eder.Dumanlı kuvarslar, duyguları güçlendirir. Başarısızlık korkusunun yenilmesini sağlar...
türkiyede elmas yatagı olmdığını söyleyen arkadaşlar araştırsın ıspartada küçük parçalar sondaj sonrası bulundu araştırma devam ediyor mta sitesine baksınlar
-----------------------------böle soyut şeyleri google da aratarak bulabiliriz tabi ama somut örnek varmı hiç benim tanıdığım şöyleydi taşla tedavi ettik diyen varmı oltu taşı tespihte sitresi aldığı söylenir ama kimse ben sinir hastasıydım tespih çektim geçti demiyo demi bu konuda herkesin kendi görüşü var ona saygı duymak gerek ayrıca elmas meselesinde türkiyede elmas bulunamamıştır
http://www.habermaden.com/index.php?option=com_content&task=view&id=156&Itemid= burdan bakın lütfen
-
-
kardeş eğer taşın devamı varsa para ediyor yanı tek parça bi para yapmaz ama devamı varsa bu işin alıcıları var takı tasarımında vs. de kullanılıyor.
-
renegadealien bunu yazdı:
Bende aynen böle altın var...
kardeşimin okulundan calmıştım...
akvaryumda duruyo şimdi...
-----------------------------oha aq :o
-
decameron bunu yazdı:
resimdeki quars.. renenin bahsettiği pirit adlı çakma altın olarak geçen maden :>
-----------------------------zuha xD
-
schizophrenictr bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
Bende aynen böle altın var...
kardeşimin okulundan calmıştım...
akvaryumda duruyo şimdi...
-----------------------------oha aq :o
-----------------------------hacı benim şahsi sitelerimden birinde üstteki gibi düzgünce yazdığım bi mesaja böyle bi cevap versen acımaz ab ye kadar banlardım
dua et burada admin değilim :)
-
decameron bunu yazdı:
resimdeki quars.. renenin bahsettiği pirit adlı çakma altın olarak geçen maden :>
-----------------------------diğer bir tabirle enayi altını :D