Bu Taşıma Nasıl Yapılıyor??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    javascriptle böyle bişey yapılabiliyodu sanırım hatta bunun da ötesinde istediğin yere koyabiliyodun modülleri ama bi dahaki oturum da bunların sürüklediğin yerde kalması için uğraşman lazım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ya hocam şimid jssiz linklerle yaparım diye düşündüm.Yani

yer alanı olsa dbde sag-sol diye ayırırım fakat sayı olayını ne yapacağım üste çıkrt dediğimde 1-2-3  mesela modüller siraya göre sıralayıp 3 ü üste geçir dediğimde -1 koyucam 2 olacak 1-2-2 onlarda falan problem çıkacaktı.

FAkat bunlar zor.Onun yerine cookiyelere 1 sene verebilirim girişte.Yani 1 sene saklansın cookieler böylelikle onları sırasına göre koyar.Cookie yoksa kendi sırasını uygular.Fakat oldukça zor ve zahmetli oalcak tutuk sürüklemede olmayacak.Ayrıca facebook mesajlaşma sistemi vardı sayfada falan açılıyordu oda ajaxla sağlanıyormuş onu falanda yaparım bilmiyorum şimdi

Lost izlerken kafamı dağıtıyorum ayarlayaağım birşeyler.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

http://code.google.com/webtoolkit/download.html

ya arkadaşlar bunun Türkçesi yokmu.Çok güzel birşeye benziyor.

Yani maili falan herşeyi gösteriyorda baktım anlayamadım.

NEden bir şey öğreneceksek illa en başta ingilizce öğrenmemiz gerek ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

zumsuk ziyaretçiler yazı tipini falan deiştirecek demişsin..

<font face="verdana" color="#ffffff">Yazı</font>

şeklinde ya bu beyaz yazıyo sen bu color yerine değişken ata

<font face="verdana" color="<%=degisken%>">Yazı</font>

siteye girişte session tut session("renk") = "#ffffff" yaz mesela sitenin ilk açılışına bu senin default rengin olur, artık renge sen karar verirsin.. sonra kişinin rengi değiştirmek istediği yerde de istediği rengi paletle seçtir renk kodunu değişkene ata degisken=#vsvs gibi session("renk") = degisken de session bitene kadar yazıların rengi kullanıcının istediği gibi olsun..

Aynı mantığı yazı tipinde (font face) de yaparsın bgcolor'da da..

Ayrıca bahsettiğin şey ajax'a benziyo, haklıısn asp'den sonra ajaxa dal :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

ya hocam şimid jssiz linklerle yaparım diye düşündüm.Yani

yer alanı olsa dbde sag-sol diye ayırırım fakat sayı olayını ne yapacağım üste çıkrt dediğimde 1-2-3  mesela modüller siraya göre sıralayıp 3 ü üste geçir dediğimde -1 koyucam 2 olacak 1-2-2 onlarda falan problem çıkacaktı.

FAkat bunlar zor.Onun yerine cookiyelere 1 sene verebilirim girişte.Yani 1 sene saklansın cookieler böylelikle onları sırasına göre koyar.Cookie yoksa kendi sırasını uygular.Fakat oldukça zor ve zahmetli oalcak tutuk sürüklemede olmayacak.Ayrıca facebook mesajlaşma sistemi vardı sayfada falan açılıyordu oda ajaxla sağlanıyormuş onu falanda yaparım bilmiyorum şimdi

Lost izlerken kafamı dağıtıyorum ayarlayaağım birşeyler.

ileriye dönük bişeyse amacın cookie işi sakat.. deepfreeze falan fazla yaşamaz o cookieleri ki tarayıcıdan kaynaklanan cookie sorunları da olur..

dediğin gibi veritabanı en iyi çözüm, 1-2-3 şeklinde sırala.. eğer 1-2-2 gibi bişe gelirse mesela menüler için düşün

select * from menuler order by sira asc diyeceksin.. burda 1'den başlayıp devam edecek 2-2 için de kendisi bi sıralama yapacak..

bu da olmaz diyosan, 1 - 2 - 3 diye sıralanan menülerden 3.'ye en üste çıkmasını söylerse diğerlerinin sırasını +1 yaparsın, söz konusu menüyü 1 yaparsın.. bu şekilde de halledilebilir. Eğer en üste değil de mesela 6 numaralı menü 2'ye çıksın dedi kullanıcı menü sırası 2'den küçük ve 6'dan büyük olanlar değişmesin 2 ile 6 arasındakiler +1 olsun, söz konusu menü 2 olsun. Bu şekilde kodlarla bunu sağlarsın..

Ama kasmayayım ben hem kullanıcı da yorulmasın diyosan ajax ya da js ile yapıp menülerin her değişimindeki sıralarını alıp veritabanına kaydedeceksin..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    alp bunu yazdı:

zumsuk ziyaretçiler yazı tipini falan deiştirecek demişsin..

Yazı

şeklinde ya bu beyaz yazıyo sen bu color yerine değişken ata

Yazı

siteye girişte session tut session("renk") = "#ffffff" yaz mesela sitenin ilk açılışına bu senin default rengin olur, artık renge sen karar verirsin.. sonra kişinin rengi değiştirmek istediği yerde de istediği rengi paletle seçtir renk kodunu değişkene ata degisken=#vsvs gibi session("renk") = degisken de session bitene kadar yazıların rengi kullanıcının istediği gibi olsun..

Aynı mantığı yazı tipinde (font face) de yaparsın bgcolor'da da..

Ayrıca bahsettiğin şey ajax'a benziyo, haklıısn asp'den sonra ajaxa dal :D

hocam yok ziyaretçilerle falan onu hallederim.Cookie ile yapıcam fakat ajax ile editleme, silme, eklemede kolaylıklar sağlıyor.

javascript ve ajax gerekiyor :) buldum google çok güzel birşey yapmış fakat ingilizce

yani ben ruslarda birşey indirip baktığımda ne anlıyorsam şimdide onu anlıyorum.Çok güzel birşeye benziyor fakat ingilizce :-/

Tahribat olarak bilirler bu işe bi el atı verse.e-book gibi dğeilde e dergi gibi farklı birşey.Google ın yaptığı gibi süper olur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

bu adamlarınkide çok güzel

http://www.flashokulu.com/

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    hocam flashtan ve photoshopttan hiç anlamıyorum bi onlar kaldı mıncıklamadık :D fakat flash süper bişey gibi.İlerde bu tür portallar olabilir.
Toplam Hit: 4022 Toplam Mesaj: 19