folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bu Tekel Grevinin Nedenini Anlatabilecek Var Mı? (Yorum Katmadan)

Bu Tekel Grevinin Nedenini Anlatabilecek Var Mı? (Yorum Katmadan)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Konuyu tekel işçileri üzerinden düşünürsek sığ kalırız. Bu grev sözleşmeli çalışan bütün işçiler adınadır, hepimiz adınadır. Düşüncelerimizi bireysellikten çıkarıp toplumsallaştıralım biraz. Onların kazanacağı veya kazanamayacağı budava hepimizin geleceğini çok yakından etkileyecek.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Erkek

tekel işçisinin amacı çalışmadan para kazanmak değil.1200 lira maaaş alan adama sen dyonki  yılın 11 ayı çalışacaksın 600 lira maaş alacaksın vede hiçbir güvencen olmuyacak.tabiki tekel işçileri direnişinde haklılar sana 1000 tl maaş verseler sen 400 ünü kiraya 200 ünü elektirik su tele geri kalanınıdda gereksinimlere harcayacak şekilde ayarlasan ve bir anda maaşın 500 tl ye düşse ne yaparsın?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

Tekel işçileri yattığı yerden para kazanıyor, şu kadar para alıyor ve çalışmıyor diye üstün körü bilgi sahibi olmadan fikir üreten güzide A.Q.P yandaşları bir soru da ben sorayım madem Tekel işçileri çalışmıyor diyorsunuz yaa hani

eee sormazlar mı adama

- Peki bu adamlar niye çalışmıyor ? diye

dünyaca ünlü Türk tütününü üreten ve işleyen fabrikalar satıldığı için olmasın ?

peki bu satışı hatırlayanınız var mı ?

yok mu ?

pekiiii hatırlatayım

TEKELİN   İÇKİ  BÖLÜMÜNÜN  MALİYETİ ;
    100.000.000. - DOLAR , BİLECİKTEKİ , TEK BİR RAKI FABRİKASININ DEĞERİ  (Avrupanın en yeni Teknolojiye Sahip fabrikası-Yenilendi ve satıldı)   
    100.000.000. - DOLAR, HAM MADDE STOKU (kuru üzüm,üzüm alkolü,şişe,etiket,anason)
      35.000.000.-  DOLAR, İÇKİ STOKU ( 81 ildeki )
    235.000.000. - DOLAR  - SADECE BU 3 KALEMİN TOPLAM DEĞERİ
    AYRICA 16 FABRİKA DAHA…

SİZCE TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEDİRMEM DİYEN, AKP NİN GENEL BAŞKANI, ÜLKEMİZİN BAŞBAKANI, EN BÜYÜK TÜRK BÜYÜĞÜ Sn. RECEP BEY BUNLARI KAÇA SATTI?

292.000.000. -DOLARA ,EVET YANLIŞ DUYMADINIZ(ikiyüzdoksanikimilyon USD)

Kartal Tekel fabrikasının sadece arazi degerinin 250-300 milyon USD cik olduğunu hatırlatalım

PEKİ BUNU ALANLAR BİR KAÇ AY SONRA  BU  17 FABRİKAYI  KAÇA SATTILAR SİZCE?

950 MİLYON DOLARA,

BİR KAÇ AY GİBİ KISA BİR ZAMANDA  658 MİLYON DOLAR KAR ETTİLER !..
    EVET TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMİYORLARMIŞ.

Tekel işçilerinin yaptığı eylemi azınlık olarak gören arkadaşıma bir ara vakti olursa Ankaraya gitmesini tavsiye ederim çok abarttıgını söyledigi basından sadece duyarlı ve korkusuz 2-3 muhabir görebilir ayrıca 2500 soguktan hastalanmış kadın erkek 20.000 onurlu ve gururlu sadece çolugunun çocugunun ekmeğini düşünen İNSAN var orada

o işçilere ödenecek para devlete yük oluyor diye beyanatta bulunan sayın böyükler iki gün sonra milyarlık mersedesleri bir yaşını geçtiğinden başka milyarlık mersedeslerle değiştirmeyi biliyorlar değil mi?

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

bak arkadaşım olay şu benim görüşümde ki eniştemde aynı şekilde düşünüyor.. Aslında onun görüşlerini benimsedim bende aktarıyorum

Bu tekeldeki işçiler 1200 küsür para alıyolar tekel eskisi gibi iş yapmıyor ve bu adamlar ambarlarda bütün gün yatıyorlar mış ... Bekçilik yapıyorlar yani bi nevi ...

Mahsullere (Eniştemin arkadaşının bi ortamındaki arkadaşı anlatırken duymuş 2 3 yıl önce yani biz bi şey yapmıyoruz mahsüllere bakıyoruz gibilerinden )

Şimdi Başbakanda diyoki ben size boş boş durduğunuz için para vermem (Bu cümleyi eniştemin arkadaşının ortamındaki tekel işçisinin söylediği cümleden

çıkartıyorsundur her halde) .... Ama onun yerine sizi orda tutarım 600 700 gibi paranızı alırsınız diyo.. Aslında hepden işten atsa dahamı iyi hayır değil ama yinede

tutuyor orda kanayan yaraları şudur ;1200 den yarıya düşecek aylık geliri...

Çok iyi yapıyo bence başbakan Tabi tekel işçilerindeki herkes bölemi ?  tabi ki hayır ama kurunun yanında yaş da yanıyo...

Yorum katmadım sanırım :) olabildiğince açıkladım.

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

tayyeap ayıp ediyo

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

snnyk bunu yazdı:
    -----------------------------

tayyeap ayıp ediyo

yorumları oku :) aslında ayıp etmiyo yapılan haksızlıkların önüne geçmeye çalışıyo

tabi daha bir sürü haksızlık var piyasada ama o ayrı :)

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Hem bir sene  öncesinden uyarıda yapılmış  tekel işçilerine denmiş ki "bakın beyler  hadi tamam yediniz yediniz ama bu böyle olmaz  ayağınızı dek alın yeni bir yapılanma  gelecek"

Ama ne hikmetse  hiç bir tekel işçisi de bunu  kaideye almamış gerçi işçinin  bir suçu yok alıp almamakla asıl suç sendikalarda zaten ortalığı gerende  onlar bana kalırsa.

Mevzu derin | Papikolas Planet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

işçilere çalışma olanağı tanınmaması çok yanlış. tekelin özelleştirilmesi çok çok büyük bi yanlış.

madem bi işe yaramıyor tekel yabancılar gerizekalı mı satın alıyorlar. düşmüş bitmeyen bi tüy derdine ha söyleyip duruyor. memlekette  yabancı işletmeciler kadar kafası basan, onlar gibi tekeli canlandırabilecek kimse yok mu. sat teker teker özelleştir her tarafı, ama sakın sakın bi fabrika açayım deme. sıkışıncada daya vergiye daya vergiye. hükümetin yaptığı aynen budur.

olayın yorumsuz hali budur

..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

yorumları okumadan cevap yazan dallamalar illa ki küfür mü yazmak lazım dikkate almanız için

biri eniştesinin kulakdan dolma anlattıklarını yazar bir daha hayatında bir gün grev yapan işçinin kıyısından geçmemiş yok Tayip önceden demiş bilmem ne lan kimin ekmeğiniğini elinden almaya kalkarsan saldırır bunu bile bilmiyorsanız ben size ne diyeyim

insanın da hayvanın da dogasında vardır bu denemek isteyen bir kedinin yada köpegin önüne önce bir yiyecek koysun aç iken sonra sıkıyorsa o koyduğu yiyeceği alsın önünden bakalım ne oluyor

Ankarada ki o işçiler yine de medeni bir şekilde eylem yapıyor bazı vatan haini teröristler gibi yakıp yıkmıyor memleketi...

ama yok siz A.K.P yalakları alışmışsınız ak, kara olsa da ak demeye

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

Zxone bunu yazdı:

bak arkadaşım olay şu benim görüşümde ki eniştemde aynı şekilde düşünüyor.. Aslında onun görüşlerini benimsedim bende aktarıyorum

Bu tekeldeki işçiler 1200 küsür para alıyolar tekel eskisi gibi iş yapmıyor ve bu adamlar ambarlarda bütün gün yatıyorlar mış ... Bekçilik yapıyorlar yani bi nevi ...

Mahsullere (Eniştemin arkadaşının bi ortamındaki arkadaşı anlatırken duymuş 2 3 yıl önce yani biz bi şey yapmıyoruz mahsüllere bakıyoruz gibilerinden )

Şimdi Başbakanda diyoki ben size boş boş durduğunuz için para vermem (Bu cümleyi eniştemin arkadaşının ortamındaki tekel işçisinin söylediği cümleden

çıkartıyorsundur her halde) .... Ama onun yerine sizi orda tutarım 600 700 gibi paranızı alırsınız diyo.. Aslında hepden işten atsa dahamı iyi hayır değil ama yinede

tutuyor orda kanayan yaraları şudur ;1200 den yarıya düşecek aylık geliri...

Çok iyi yapıyo bence başbakan Tabi tekel işçilerindeki herkes bölemi ?  tabi ki hayır ama kurunun yanında yaş da yanıyo...

Yorum katmadım sanırım :) olabildiğince açıkladım.

hocam insanların fikirlerini dinlemek iyidir insana cok şey katar ama bunlara körü körüne bağlanmak... ah ah...

yok yatıyomuş yok bekçilik yapıyolarmış fln geç bu ayakları hocam öncelikle şu kanuna bi bakalım...

Yasa şöyle 657 sayılı devlet memurları kanununda kamu hizmetlerinde memurlar, sözleşmeli personel ve geçici personel olarak tanımlanıyor. a fıkrasında devlet memurları b fıkrasında sözleşmeli personel c fıkrasında da özelleştirmeden dolayı başka kamu kurumlarına yerleştirilecek geçici personel tanımları yer alıyor...

yasanın devamını da yazacam ama buraya kadar olan bölümü bir konuşalım... sen adamı devlet memuru olarak almışsın işe çalıştırmışsın 1200 tl de maaş vermişsin... adam devlet dairesinde çalışıyorum sonucta maaşım belli demiş ona göre ev seçmiş bir yaşam tarzı benimsemiş... sonra tutmuşsun adamların calıştığı fabrikayı komik bir fiyata satmışsın... e haliyle burada calışan adamlar da otomatik olarak c fıkrasındaki özelleştirmeden dolayı başka kamu kurumlarına yerleştirilecek geçici personel oluyolar... yani başındaki şu öve öve bitiremediğiniz adam var ya hem tekeli cok ucuz fiyata başkasına peşkeş cekip bu ülkeyi zarara sokmadı hemde bunca tekel işçisinin elinden devlet memurluğunu aldı...

gelelim yasanın devamına c statüsünü tanımlayan ilk koşul bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olması. bu göreve de bakanlar kurulunun karar vermesi gerekiyor. işte bu şekilde calışanlara 4cli deniyor. bu maddeye göre bir işçi en cok 10 ay çalışacak! dikkat edin en fazla diyorum! gerçekte ise bir yıl içinde çalışanların ay sayısı 4 aya kadar düşebiliyor... maaşları da 630 tl!

bak şimdi tekeli satmakla zaten zarara soktun... adamın devlet memuriyetliğini elinden aldın 1200 tl ile oluşturulmuş standardı 630 tlye de cektin mi cektin! çalışma süresi normalde 1 yılda 1 ay da ikramiye olmak kaydıyla 13 ayken bu adamın çalışabileceği maksimum süreyi 10 aya indirdin mi? indirdin! kaldı ki özelleştirilen işyerlerinde pek çok işçi 4c kapsamına bile alınmadı... işsiz kalan işçi sayıları on binlerle ifade ediliyor... ondan sonra da önümüzdeki yıl 10.000 devlet memuru alacaz diyosun madem öle dağıt arkadaş bu adamları eksik yerlere... ama yoook olmaz... oralara kendi adamları gelecek!

savunduğunuz şeyleri azıcık araştırıp da gelin! yok tek dertleri maaşlarının düşmeleriymiş de şuymuş da buymuş... üstelik yazının sonuna bir de yorum katmadım sanırım demişsin dalga geçer gibi... evet yorum katmamışsın bir akrabanın fikrini doğru ya da yanlış olduğuna bakmadan benimsemiş direk aktarmışsın ama sana akrabanın ne düşündüğünü değil olayın iç yüzünü sormuş...

arkadaşım bak dediğim şeyi yanlış anlama ama allah sana da bir beyin vermiş... onu kullan... eniştenin fikirleri doğru olur yanlış olur... ama körü körüne benimseme biri bişi diyorsa araştır neymiş ne değilmiş doğrumuymuş değilmiymiş... sen eniştenin kopyası değilsin kendi fikirlerin olsun... doğruysa kabul et ama yanlışsa karşı cıkmasını da bil...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
Toplam Hit: 4877 Toplam Mesaj: 27