Bu Tekel Grevinin Nedenini Anlatabilecek Var Mı? (Yorum Katmadan)
-
ha hocam bu kadar yalakasınız konu dışı olcak ama bana şunu söyle... türkiyenin cevre mühendisi ihtiyacı yaklaşık 52 bin civarında... şuanda 10 bin cevre muhendisi var... ve devlet bu açığı kapamak adına 4 yıllık fakülte mezunu olan herkese ama herkese kurs verip cevre muhendisi denklik diploması veriyor... peki şimdi soruyorum sana ben neden 4 yıl çevre muhendisliği okuyorum? bu da mı doğru bir çalışma?
-
crafty kardeşim tebrik ediyorum seni bu vatan da hala aklı başında olan vatan evlatları olduğunu hatırlattığın için
çevre mühendisliği konusuna gelince nasıl ekonomik kriz teget geçti diyerek memleketle dalga geçiyorsa bu şerefsizler kendi yandaşlarını orduya devlete belediyeye ve bilumum önemli noktalara sokmak için uğraş içindeler sen mühendis olarak mezun olursun seni almazlar ama ( sözüm meclisden dışarı ) bir çobanı sırf dinci kisfesinde oldugundan çevre mühendisi yaparlar diploma mı ne gerek var o adam yeter ki sakallı ve sözüm ona dindar olsun :(
son olarak tekrar ediyorum
Hangi hayvanın önüne aç iken bir yiyecek koyarsan ve sonra o yiyeceği almaya kalkarsan seni parçalar ister naif bir kedi olsun isterse aç köpek!!!
verilen hak geri alınmaz ve hakkın kolay kazanılmadıgını yeni nesil anlamaz
nokta
-
ozsar07 bunu yazdı:
-----------------------------
ama yok siz A.K.P yalakları alışmışsınız ak, kara olsa da ak demeye
önceki yorumuma eklemeyi unutmuşum. teşekkürler -
lepusmorris
ne demek kardeşim ben teşekkür ederim yorumuma anlam kattığın için
-
Ben tekelle, tapdk + diğer özel ve resmi tütün kurumlarıyla içli dışlı olan biri olarak konuşuyorum.
Tekel zamanında çok güzel paralar kazandıran fakat daha sonraları tekelin yönetimde olan Zat'ların tekeli yemeleri sonucu randıman alınamayan aksine zarar ettiren bir kurum olmuştur. Tekelin şuan özelleşmesinin tek sebebi tekelin eski yöneticileridir!Devamını dinleyin;
özelleşmeler sırasında ve sonrasında tekel işçileri yatmakta idi. Yatmak derken uzanıp yatmıyor, ne bileyim günde 2 balya kaldırıyor, veyahut tamirat işlerine yardım ediyor bekçilik yapıyor. vs vs...Buna rağmen devlet bu kurumdakilere tam maaşlarını vermiştir.Vermekte zorunda. Fakat bu durumlardan sonra uyarılar yapıldı tam özerkliğe gidileceği belirtildi. Bir arkadaşın dediği gibi bazıları diğer kurumlara geçiş yapabildi, fakat bu geçiş yapan kişiler tahsilli veya işlerinde tecrübeli başka sektorelere kayabilme vasfında olan yetenekli kişilerdi, aralarında torpillilerde var tabiki.bunu soylememe bile gerek yok. Kalanlar ise ya ilkokul mezunu yada ortaokul, başka bir işten anlamayan vasıfsız kişilerdi.Bu durumda devlet tamam yatiyosunuz yatın ama size 1200 değil 600 Tl maaş vereceğim. yinede yatınız dedi.. Sonucta çalışmayan bir sektore yüksek maaş vermek ülkenin geleceği açısından, kötü bir durumdu.Genel düşünün arkadaşlar, küçük düşünmeyin yani...tekelin 2 milyon işçisi varsa, türkiyenin nufusu 75 milyon.Bir kısım yatarak 1200 alacak bir kısımda köpek gibi çalışarak.mesela ben 600 Tl için köpek gibi çalışıyorum. Bu adil olmayacaktı haliyle...dolayısıyla özelleşmeside şarttı.Özelleşti..Şu durumda madur olan masum işçiler...
Fakat dediğim gibi Bunların maaşlarının düşürülmesi kaçınılmazdı.....Amaaa,
Bunlar vasıfsızda olsa, işede yaramasa başka kurumlara kaydırılması gerekirdi! Devletin yapmış olduğu yanlışlık işte buradadır. işçide haliyle hakkını arayacak. Üzücü vahim bir durum.. Bu işçilerin haklarının yenmesinin(Değişmesinin) günahı vebali devlete değil, zamanında tekeli yiyen, 10 tane vidayı faturada 1 milyar olarak gösterip bunu devletten tedarik eden karaktersiz şerefsiz Tekel yönetimindeki Zat'lardır..(Google de arayınız "Tekelde vurgun" )Bunlar gözükenler sadece,gizli saklı olanlarıda siz tahmin edin.
Hükümette dediki madem size, ne biz nede eski iktidarlar söz geçiremedi, sağa sola peşkeş çektiniz,yediniz. peşkeş öyle çekilmez böyle çekilir... dedi...yok paraya sattı herşeyi.
Bunların tahsiratıda işçilere patladı işte.Allah yardımcıları olsun.
-
PLuToNiuM bunu yazdı:
Ben tekelle, tapdk + diğer özel ve resmi tütün kurumlarıyla içli dışlı olan biri olarak konuşuyorum.
Tekel zamanında çok güzel paralar kazandıran fakat daha sonraları tekelin yönetimde olan Zat'ların tekeli yemeleri sonucu randıman alınamayan aksine zarar ettiren bir kurum olmuştur. Tekelin şuan özelleşmesinin tek sebebi tekelin eski yöneticileridir!Devamını dinleyin;
özelleşmeler sırasında ve sonrasında tekel işçileri yatmakta idi. Yatmak derken uzanıp yatmıyor, ne bileyim günde 2 balya kaldırıyor, veyahut tamirat işlerine yardım ediyor bekçilik yapıyor. vs vs...Buna rağmen devlet bu kurumdakilere tam maaşlarını vermiştir.Vermekte zorunda. Fakat bu durumlardan sonra uyarılar yapıldı tam özerkliğe gidileceği belirtildi. Bir arkadaşın dediği gibi bazıları diğer kurumlara geçiş yapabildi, fakat bu geçiş yapan kişiler tahsilli veya işlerinde tecrübeli başka sektorelere kayabilme vasfında olan yetenekli kişilerdi, aralarında torpillilerde var tabiki.bunu soylememe bile gerek yok. Kalanlar ise ya ilkokul mezunu yada ortaokul, başka bir işten anlamayan vasıfsız kişilerdi.Bu durumda devlet tamam yatiyosunuz yatın ama size 1200 değil 600 Tl maaş vereceğim. yinede yatınız dedi.. Sonucta çalışmayan bir sektore yüksek maaş vermek ülkenin geleceği açısından, kötü bir durumdu.Genel düşünün arkadaşlar, küçük düşünmeyin yani...tekelin 2 milyon işçisi varsa, türkiyenin nufusu 75 milyon.Bir kısım yatarak 1200 alacak bir kısımda köpek gibi çalışarak.mesela ben 600 Tl için köpek gibi çalışıyorum. Bu adil olmayacaktı haliyle...dolayısıyla özelleşmeside şarttı.Özelleşti..Şu durumda madur olan masum işçiler...
Fakat dediğim gibi Bunların maaşlarının düşürülmesi kaçınılmazdı.....Amaaa,
Bunlar vasıfsızda olsa, işede yaramasa başka kurumlara kaydırılması gerekirdi! Devletin yapmış olduğu yanlışlık işte buradadır. işçide haliyle hakkını arayacak. Üzücü vahim bir durum.. Bu işçilerin haklarının yenmesinin(Değişmesinin) günahı vebali devlete değil, zamanında tekeli yiyen, 10 tane vidayı faturada 1 milyar olarak gösterip bunu devletten tedarik eden karaktersiz şerefsiz Tekel yönetimindeki Zat'lardır..(Google de arayınız "Tekelde vurgun" )Bunlar gözükenler sadece,gizli saklı olanlarıda siz tahmin edin.
Hükümette dediki madem size, ne biz nede eski iktidarlar söz geçiremedi, sağa sola peşkeş çektiniz,yediniz. peşkeş öyle çekilmez böyle çekilir... dedi...yok paraya sattı herşeyi.
Bunların tahsiratıda işçilere patladı işte.Allah yardımcıları olsun.
hocam sadece maaşları düşürülse iyi devlet memurluğu gitti bir de sezonluk işçi oldular yani 1 sene içerisinde en fazla 10 ay çalışabilir fazla calışamaz...gelelim şu tekelin başını yien yöneticilere... arkadaş bu devletin başındakiler canlarının istediklerinin ayaklarını kaydırabiliyor dekan seçerken sırf kendine yakın olduğu için en az puanı alan adamı dekan yapabiliyor tekelin yöneticilerini mi değiştiremedi? bunlar laf safsatası hocam! tekel kazandırıyodu sonra yöneticiler yediyse yasal işlem yaparsın yöneticiyi değiştirirsin devam edersin... satmak ne? elinde bir yara olduğunu düşün sen ilaç kullanıyosun yara geçsin die o enfeksiyon kapıyo sonunda yok ben tedaviden vazgeçtim kesin diyomusun? bu da böyle acıldığından beri sürekli zarar etse evet dediğin doğru ama yöneticiler bu hale getirildiyse çözümü basittir... sonra bin milletin sırtına vur kırbacı vur vergiyi vur zammı...