Bugün Poşu Takanlarda Bi Fazlalık Farkettinizmi
-
EntelKoylu bunu yazdı:
-----------------------------
puşi poşi şalvar peşmal çarık vs bunların hepsi yöreseldir bunu terör örgütüne yada kürtlüge mal etmek çok üzücü bi durum tabi bu turanlaştırma çalışmaları sonucu oluşmuş birşey 1980lerde poşi takanların hapis yattıgınıda biliyorum ama üzücü bir durum aponun yakalanışı ile yöresel bir aksesuara laf atılması açıkca alakasız
-----------------------------andy yoresel bi aksesuar oldugunu biliyorum yalnız ozellikle bugun neden değer gunlerden daha fazla gordugumu anlamaya çalışıyorum ki tespitlerimdede çok yanılmamımışım galatasaray meydanındaki olaylardan anlıyorum yoksa yoreselliğine veya takanlara bi lafım yok ama neden bir suru kişide poşi var.pekala o senin hüsnü kuruntun diye bilirsiniz ama benim hüsnü kuruntum olmadıgını 1 saat onceki galatasaray meydanda çıkan olaylardada anlamış oldum.yoreselliğine falanda lafım yok turanla muranlada alakam yok
-
Bakıyorumda cahillik ve bağnazlık sitemizde son sürat devam etmekte. Ne zamandan beri yöresel bir aksesuar, halkın bir kesiminde yasadışı terör örgütü kullanıyor diye yasaklandı. Yada bu aksesuarı giyen herkez pkk dır diye bir genelleme yapıldı da ben mi bilmiyorum ??
Poşu, yada diğer adıysa puşi, yöresel bir giysidir. Güney ve doğu anadolu da yüzyıllardır kullanılır. Karadenizde bizde de buna benzer peştambal diye bir yöresel aksesuar vardır. Aile büyüklerimiz memlekette hep takarlar bunu. Şimdi halk tarafından sevilmeyen birisi gelse, misal terör örgütü gibi, bunu takanlara da mı küfür edeceksiniz ? Genellemelerinizin nereye gittiğini bilmiyorsunuz. Mutlaka bu sitede bunu mürid ve müridelerinden birisinin ailesinde bunu takanlar vardır. Bol keseden ana bacı kaymakdan başka bildiğiniz bir şey yok. Bazen diyorlar ya, sitede kalite düşüyor, sizler düşürüyorsunuz. Bir kerede mantıklı bir genelleme yapmadan, direk hakaret, küfür, aşşağılama vs, yakışmıyor. Eğer giyenlerin hakkında iyi şeyler düşünmüyorsanız, gidin bunu kendisine söyleyin. Hiç olmazsa küfür etmekten daha gerçekçi şeyler yapmış olursunuz ama bunu yapacak cesaretiniz olduğunu sanmıyorum.
Poşu nedir, sözlükde güzel örnekler vermişler, bakabilirsiniz...
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=posu
-
EntelKoylu bunu yazdı:
Hocam sen türkiyede yaşadıgına eminmisin?
-----------------------------Farazileri bırakıcaksınız.Türkçülük-Turancılık hareketin geçmişi,tarihi ile bilgisi argümanı olmayan konusmasın.Basma kalıp tarih ve hazmedilmiş siyasi açıllımların hatipi olmayın.İdeolojik olarak Türkçülük-Turancılık adına günümüzde herhangi bir siyasi konjektür gelişmemiştir.Bunun nedenini de avam agzıyle yeterince net anlattım. Sorularımızı 3.sınıf ögrencisi düzeyinde sitemkar ve tahrik edici sekilde degilde ögrenmeye yönelik sorarsak cevabımız da egitici bir sekilde alarız.
-
Arlong bunu yazdı:
-----------------------------EntelKoylu bunu yazdı:
puşi poşi şalvar peşmal çarık vs bunların hepsi yöreseldir bunu terör örgütüne yada kürtlüge mal etmek çok üzücü bi durum tabi bu turanlaştırma çalışmaları sonucu oluşmuş birşey 1980lerde poşi takanların hapis yattıgınıda biliyorum ama üzücü bir durum aponun yakalanışı ile yöresel bir aksesuara laf atılması açıkca alakasız
-----------------------------andy yoresel bi aksesuar oldugunu biliyorum yalnız ozellikle bugun neden değer gunlerden daha fazla gordugumu anlamaya çalışıyorum ki tespitlerimdede çok yanılmamımışım galatasaray meydanındaki olaylardan anlıyorum yoksa yoreselliğine veya takanlara bi lafım yok ama neden bir suru kişide poşi var.pekala o senin hüsnü kuruntun diye bilirsiniz ama benim hüsnü kuruntum olmadıgını 1 saat onceki galatasaray meydanda çıkan olaylardada anlamış oldum.yoreselliğine falanda lafım yok turanla muranlada alakam yok
eline sağlık Arlong çok güzel cevap vermişssin , arkadaş kendide biliyor apo piçi için bugüne özel böyle bişey yapıldı.Ama yediremiyo kendine konuyu başka yere çekiyo , Cümle alem biliyo bugüne kasıtlı hareket olduğunu neyi savunuyonuz aq? -
emir abi konuya ağırlığını koydu ben şahsen yaptıgı acıklama için teşekkür ederim
-
genelleme ,yoresel vs vs diyenler için ısrarla bi ustteki mesajımı okuyunuz
-
Valla Izmirede de cogaldi bu cakmalar . Hic sevmiorum sevmemde . Boynunda tasiyorlar aksesuar gibi halbuki sikime benzior
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------EntelKoylu bunu yazdı:
Hocam sen türkiyede yaşadıgına eminmisin?
-----------------------------Farazileri bırakıcaksınız.Türkçülük-Turancılık hareketin geçmişi,tarihi ile bilgisi argümanı olmayan konusmasın.Basma kalıp tarih ve hazmedilmiş siyasi açıllımların hatipi olmayın.İdeolojik olarak Türkçülük-Turancılık adına günümüzde herhangi bir siyasi konjektür gelişmemiştir.Bunun nedenini de avam agzıyle yeterince net anlattım. Sorularımızı 3.sınıf ögrencisi düzeyinde sitemkar ve tahrik edici sekilde degilde ögrenmeye yönelik sorarsak cevabımız da egitici bir sekilde alarız.
ben kimseyi tahrik etmiyorum.Bu arada ne kürt nede kürt sempatizanlıgıyla yakından uzaktan alakam yoktur turanlaştırma çalışması yoktur diyorsun ama bundan 20 30 sene önce neler yapıldıgını sende çok ii biliyorsun bende kürtçe konuşanların 10 yıl öncesine kadar ceza aldıgı bi ülkede yaşıyorduk ve turanlaştırma çalışması yoktu diyorsun turanlaştırma çalışması yoktuysa zamanında neden kürt yoktur daglı türk vardır deniliyordu herneyse ben bu forumda hiç bir zaman siyasi konuşmadım konuşmayacagımda o yuzden yazdıklarına bundan sonra buradan cevap vermem konuşmak istiyorsan özelden yazışabiliriz bazı kurallar çerçevesinde -
levi's in de pazarladığı ürün le bölgelsel kullanılşan arasında pek bağ yok.Arkadaşlarm da gayet modern giyinirken süs olarak takıyor falan.İki kitle farklıamaçlar için takıyor zaten.
Bugün sabahtan beri geziyorum 3 yol,bornova arasında pek denk gelmedim,bugüne atfen bi artış görmedim yani,belkide görülecek mekanlarda gezmedim :) Pek ciddiye alınacak bi durum değil kanısındayım,bunu tartışmamız bile adamların emeline yaklaştırır bizi zira bunlar piyon..
-
EntelKoylu bunu yazdı:
ben kimseyi tahrik etmiyorum.Bu arada ne kürt nede kürt sempatizanlıgıyla yakından uzaktan alakam yoktur turanlaştırma çalışması yoktur diyorsun ama bundan 20 30 sene önce neler yapıldıgını sende çok ii biliyorsun bende kürtçe konuşanların 10 yıl öncesine kadar ceza aldıgı bi ülkede yaşıyorduk ve turanlaştırma çalışması yoktu diyorsun turanlaştırma çalışması yoktuysa zamanında neden kürt yoktur daglı türk vardır deniliyordu herneyse ben bu forumda hiç bir zaman siyasi konuşmadım konuşmayacagımda o yuzden yazdıklarına bundan sonra buradan cevap vermem konuşmak istiyorsan özelden yazışabiliriz bazı kurallar çerçevesinde
-----------------------------Ona Turanlasma denmiyor nedeninide anlatmısın nasıl oldugunuda.Burda yazdıkların diger yazdıklarımın tekrarıdır.
Daha ideolojiler ve siyasi acılımları bilmeden konusursan ne sen yazdıgından bir sey anlarsın nede karsındakinin yazdıgından bir sey anlarsın.Sen siyasi konularda yazmamaya devam et.Çünkü Bahsettigin seyi yapanlar Türk-İslam sentezcileridir.Turancı-Türkçü hareket kürde Türk demez.Bu siyasi açılımları bilmeden konusup birde ahkam kesersen karsında ki seni tahrik edicide anlar provaktörlük yapıyorda anlar.Bir şeyler ögrenmek istiyorsan buyur gel kapımız herkese acık.