folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bunalıma Girmeden Bi Yardım Edin

Bunalıma Girmeden Bi Yardım Edin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akd46
    akd46's avatar
    Erkek

kişisel gelişim kitaplarından uzak derim ama bu benim düşüncem 

müdür ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LNAU
    LNAU's avatar
    Erkek

Değişme  kendin ol amk :D

Çook  kafaya   takıyosan arkadaşlarını deiş :D

Yakında Güncelenecektır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Önce evreni araştır, ne var ne yok öğren. Sonra bilimle ilgilenmiş büyük ustaları araştır ne işler yapmış. Sonra geç aynanın karşısına bu koskoca dünya da ben ne boka yarıyorum diye sor kendi kendine.

Cevabını ben vereyim : "Hiç bir boka yaramıyorum, bu koca evrende bi nokta kadarım ve vasıfsız elemanım" cevabını aldıktan sonra siktir et mutlu olduğun gibi yaşamaya devam et. Kimsenin seni yönlendirmesine izin verme. Bu dünyaya bir kere geliceksin, hayat senin hayatın ve nerde , nasıl mutlu oluyorsan sadece onu yap. Dikkat etmen gereken tek şey sorumluluklarını ihmal etme.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

Murid zone ile tanış . 
    kendisi en son tunusa gitti gezmeye gelmiş olabilir. 
    o sana mantıklı şeyler söyleyecektir. 

hşşşt.. instagram.com/m.cebecioglu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

nerden çıktı deme. Tasavvufu araştır. insaların gözünde "lan" olsanda, Hak'kın nazarında sevgili kul olmak yeğdir.

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

topu bana atan MustyKTE'ye teşekkür ettim.. facebooktan mesaj olarak atmasa görmeyecektim..

Dostum bende 1. sınıfta aynı senin havanda idim.. sadece pc üzerine bilgi sahibi idim. hatta o da tam değil yani senin araba bilgin gibi düşünürsek bana fazlası lazımdı..  sonraki yıllar, hangi taktik ve stratejileri güttüğümü söyliyeyim sana.

öncelikle 2 tane pc aldım birini geliştirmek için diğerini de kullanmak için.. birçok şeyi 2 pc de deniyordum diğerini de web üzerinde birçok şeyi araştırıyor bırakıyordum. baktım böyle olmadı site(ler) açtım ve öğrendiklerimi oralara not edermişcesine kaydettim. Hala devam ediyorum

musty bana 10 sekme açık der ama nedeni bu işte :D

hepsini not etmek için bekliyor.

net hayatını sallayalım bir kenara.

Öğrenciyken bu bilgisayar bilgim (Adobe İllustrator,PS,Corel Draw ilk bu 3'ü) bana üniversitenin dergisinde dizgi tasarım işini verdi. Aynı zamanda fotoğrafçılık yapıyorduk yani üni. haber fotoculuğu gibi. Makina okulundu ve basın danışmanı hocamızda öğretti kullanmayı..

onu geçtim bir çok protokol durumlarını öğretti. nasıl konuşursun nasıl hareket edersin vs. ( Rektöre bizzat temas halinde oluyorduk ) bu insana özgüven veriyor.. yani aa bu adamda insanmış lan diyorsun ;)

aynı yıl yetenek mi dersin artık ne dersin bilinmez yıllar önce (ilkokul) çizdiğim bir resim gazetede yayınlanmıştı ve lisede kitap köşelerine resimler çizer bırakırdım.. sonra düşündüm ben bunu nasıl kullanırım diye.. o sene çizdiğim karikatürleri biriktirdim ve düzenledim gerekeni tekrar çizdim vs. ilk sergimi açtım.. bu da bana büyük bir vizyon kattı. Birçok kişi tebrik etti, godoman kişiler geldi baktı bu daha da özgüven depoladı.. bişeyler başarabiliyorsun demek ki diyip yine devam ettim lisede ingilizcem vardı hafiften ve bunu geliştireyim dedim (hala devam ediyor) önce kendi bölümüm de bir araştırma makale yazdım 2 ay bir araştırma yaptıydım yaz ayında.. sonra onunla samsuna gittim samsunda bir kogrede sundum onu. Bölümüm de işi gücü yerinde olan kişilerle konuştum fikir aldım, sorular sordum ne yapabilirim diye öneri aldım ve hepsini not ettim bir kenara.. daha sonra aynı makaleyi ingilizceye çevirdim ve yunanistanda uluslar arası bir kongre vardı oraya attım ve kabul edildi. schengen vizesi alamadım ve gidemedim. içime koydu ve dedim ben yurtdışına gitmem gerekli diye. sonra aynı yoldan - makale- bosna herseğe gittim gezdim ilk maceram oldu ve bana orda İstanbul Üni. den bir hoca gelmiş dedi ki yurt dışına çıktıysan bu bir "hastalık gibi olur her zaman çıkmak istersin" dedi.. ben de fırsatları kolladım her zaman. aynı zamanda okulda bir kulüp kurduk 3 arkadaş, şimdi 2si mezun oldu ben pek aktif olmasam da alt sınıflardan görevi alanlar var ve bu da bana çok tecrübe bürokratik işlerde nasıl davranmam gerektirdiğini öğretti.

birçok projeyi takip ettim bunlardan biriyle de hırvatistan,mostar ve tunusa gittim gezdim oraları da.. he aynı zamanda açık öğretimden 2 bölüm okudum 2 şer yıllıktan :D bu sadece öylesine birisi devam ediyor gerçi.. onu da burdan bir müritin fikriyle okumaya başladım

açıktan bilgisayar programcılığı varmış bitince dgs ile geçerim belki ona da devam ederiz ayriyetten.. bu sene son senem ama bu işleri yaparken biraz aksattım biraz ders var alttan onları seneye bitirip istanbulda arapça eğitimi için biraz takılmayı düşünüyorum.

bu benim için tamamen olmasa da şu 3 yılda neler yapmışım bi özgeçmiş oldu . bazılarına göre kendini övmüş gibi oldu ama ben normalde kimseye ne yaptığımı pek söyleyen biri değilimdir.. MustyKTE mürit abimiz bilir. facebooka bile yaptığın şeylerin fotosunu ekle diyenler var.. bende 3 5 profil harici pek yoktur.. ama artık koymayı düşünüyorum karikatürlerden,gezdiğim yerlerden  etkinliklerden vs.. birde burdaki profilimde ismim yok cismim yok. site adresi vermedim isim vermedim..
    sadece amacım okursunda belki vizyonun genişler misyonun genişler.. örnek alırsın vs.

yapmamanı tavsiye ettiğim şeyler,pek oyun oynama hatta yıllardır cs ve age of emp. harici bir oyun oynamışlığım yoktur. gereksiz geliyor bana.

tv izleme,dizi film manyağı olursan vakit kaybı hep. he mesela ezel gibi bir diziyi izliyorum şuan vakit bulduğumda nedeni zihin oyunu yapabilmek için tamamen.

he bu arada bak bilimsel çalışmalar konusunda kaanStain adlı müritten,

ingilizce konusunda Atatürkcü1 adlı müritten fikir alabilirsin.

araştırmayı sevdikten sonra tutabilene aşk olsun anlayacağın dostum ;)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

Üniversitede eve tıkılıp mal mal yatarsan vaktinin cogunu pc basında gecirirsen lan olursun arkadaslar demıs aktıf ol pasıf olma artı bol kıtap oku kardesım 4 yıl sonunda zaten mantıgın tamamıyle gelısınce herseyı daha bı farklı algılayacaksın.

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    zone bunu yazdı

topu bana atan MustyKTE'ye teşekkür ettim.. facebooktan mesaj olarak atmasa görmeyecektim..

Dostum bende 1. sınıfta aynı senin havanda idim.. sadece pc üzerine bilgi sahibi idim. hatta o da tam değil yani senin araba bilgin gibi düşünürsek bana fazlası lazımdı..  sonraki yıllar, hangi taktik ve stratejileri güttüğümü söyliyeyim sana.

öncelikle 2 tane pc aldım birini geliştirmek için diğerini de kullanmak için.. birçok şeyi 2 pc de deniyordum diğerini de web üzerinde birçok şeyi araştırıyor bırakıyordum. baktım böyle olmadı site(ler) açtım ve öğrendiklerimi oralara not edermişcesine kaydettim. Hala devam ediyorum

Öğrenciyken bu bilgisayar bilgim (Adobe İllustrator,PS,Corel Draw ilk bu 3'ü) bana üniversitenin dergisinde dizgi tasarım işini verdi. Aynı zamanda fotoğrafçılık yapıyorduk yani üni. haber fotoculuğu gibi. Makina okulundu ve basın danışmanı hocamızda öğretti kullanmayı..

onu geçtim bir çok protokol durumlarını öğretti. nasıl konuşursun nasıl hareket edersin vs. ( Rektöre bizzat temas halinde oluyorduk ) bu insana özgüven veriyor.. yani aa bu adamda insanmış lan diyorsun ;)

aynı yıl yetenek mi dersin artık ne dersin bilinmez yıllar önce (ilkokul) çizdiğim bir resim gazetede yayınlanmıştı ve lisede kitap köşelerine resimler çizer bırakırdım.. sonra düşündüm ben bunu nasıl kullanırım diye.. o sene çizdiğim karikatürleri biriktirdim ve düzenledim gerekeni tekrar çizdim vs. ilk sergimi açtım.. bu da bana büyük bir vizyon kattı. Birçok kişi tebrik etti, godoman kişiler geldi baktı bu daha da özgüven depoladı.. bişeyler başarabiliyorsun demek ki diyip yine devam ettim lisede ingilizcem vardı hafiften ve bunu geliştireyim dedim (hala devam ediyor) önce kendi bölümüm de bir araştırma makale yazdım 2 ay bir araştırma yaptıydım yaz ayında.. sonra onunla samsuna gittim samsunda bir kogrede sundum onu. Bölümüm de işi gücü yerinde olan kişilerle konuştum fikir aldım, sorular sordum ne yapabilirim diye öneri aldım ve hepsini not ettim bir kenara.. daha sonra aynı makaleyi ingilizceye çevirdim ve yunanistanda uluslar arası bir kongre vardı oraya attım ve kabul edildi. schengen vizesi alamadım ve gidemedim. içime koydu ve dedim ben yurtdışına gitmem gerekli diye. sonra aynı yoldan - makale- bosna herseğe gittim gezdim ilk maceram oldu ve bana orda İstanbul Üni. den bir hoca gelmiş dedi ki yurt dışına çıktıysan bu bir "hastalık gibi olur her zaman çıkmak istersin" dedi.. ben de fırsatları kolladım her zaman. aynı zamanda okulda bir kulüp kurduk 3 arkadaş, şimdi 2si mezun oldu ben pek aktif olmasam da alt sınıflardan görevi alanlar var ve bu da bana çok tecrübe bürokratik işlerde nasıl davranmam gerektirdiğini öğretti.

birçok projeyi takip ettim bunlardan biriyle de hırvatistan,mostar ve tunusa gittim gezdim oraları da.. he aynı zamanda açık öğretimden 2 bölüm okudum 2 şer yıllıktan :D bu sadece öylesine birisi devam ediyor gerçi.. onu da burdan bir müritin fikriyle okumaya başladım

açıktan bilgisayar programcılığı varmış bitince dgs ile geçerim belki ona da devam ederiz ayriyetten.. bu sene son senem ama bu işleri yaparken biraz aksattım biraz ders var alttan onları seneye bitirip istanbulda arapça eğitimi için biraz takılmayı düşünüyorum.

bu benim için tamamen olmasa da şu 3 yılda neler yapmışım bi özgeçmiş oldu . bazılarına göre kendini övmüş gibi oldu ama ben normalde kimseye ne yaptığımı pek söyleyen biri değilimdir.. MustyKTE mürit abimiz bilir. facebooka bile yaptığın şeylerin fotosunu ekle diyenler var.. bende 3 5 profil harici pek yoktur.. ama artık koymayı düşünüyorum karikatürlerden,gezdiğim yerlerden  etkinliklerden vs.. birde burdaki profilimde ismim yok cismim yok. site adresi vermedim isim vermedim..
    sadece amacım okursunda belki vizyonun genişler misyonun genişler.. örnek alırsın vs.

yapmamanı tavsiye ettiğim şeyler,pek oyun oynama hatta yıllardır cs ve age of emp. harici bir oyun oynamışlığım yoktur. gereksiz geliyor bana.

tv izleme,dizi film manyağı olursan vakit kaybı hep. he mesela ezel gibi bir diziyi izliyorum şuan vakit bulduğumda nedeni zihin oyunu yapabilmek için tamamen.

Hocam bunları sizmi yaptınız ? hepsini yani ? Asırı derecede sasırtıcı geldi 

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Niye kendini geliştireceksin? Daha çok para kazanmak içinmi? Mutlu olmak içinmi? Huzurlu, rahat, para derdi olmadan bir hayat yaşayabilmek için mi? Ego tatmini içinmi? Yada sana bu konuşmayı yapanların karşısına çıkıp bak böyle böyle dediniz dediniz noldu şimdi diyebilmek içinmi?

Uzun süredir düşüncelerim böyle. Niye geliştiriyoruz kendimizi? İlkel bi hayatta kalma içgüdüsü içinmi? Para içinmi? Eğer öyleyse para hırsının sonu yok.

Ya işte 1 milyon dolarım olsa tamam kalanında gözüm yok diyen bi insan evladı varmı? Daha doğrusu bunu gerçekleştiren? Bakıyosun adamlara 10larca milyar dolarları var hala uğraşıyolar 1 milyar dolarım daha olsun diye.
     Bu hiç bitmeyecek, asıl acı olansa bu.

"İnsanoğlunun bir vadi dolusu altını olsa, bir vadi daha ister. Onun gözünü topraktan başka bir şey doyurmaz." Böyle bir hadis vardı.

Garip geliyor artık çoğu şey. Yani düşünüyorum kendimizi geliştiriyoruz peki ne için. Daha çok para kazanıp daha mutlu olmaksa mutluluk parayla değilki. Harbiden değil mürid eminim. Para bi araç olmalı ya, niçin amaç oluyor anlayamıyorum.

Madem amacın mutlu olmak, bu işlerle uğraşacağına nasıl mutlu olabiliyorsan öyle olsana şimdi. Geleceğinin içine et demiyorum, dozunda.

Ben kafamda aşağı yukarı olmasını istediğim,yaşamak istediğim hayatı kurdum 5 yıl önce falan. Şimdi ona göre devam ediyorum. Belli bir para limiti de belirledim. Üstünde de pek gözüm yok. Ciddi anlamda yok, çünkü bu işin sonu yok. O yüzden kafanda bir hayat standardı belirle, amacını belirle.

Zengin olmak istiyorum lan, mutluluk falan önemli değil de, eğer istediğin buysa.

Yada ... parasını ben adam gibi bi aile kurup evime ekmek götürmek, çocuğumun yüzünde bi tebessüm görmek istiyorum de. Kalanını da siktir et. İhtiyacın yok.

Ayrıca o kişisel gelişim kitaplarından falanda uzak dur. O tarz insanlardan da uzak dur. Onların gözünü hırs bürümüştür, 2 kuruş için sülalesini satabilir dikkat.(Hepsi öyle demiyorum, ama düşününce bana nedense o tarz insanları anımsatıyor. Sizin fikriniz farklı olabilir bu konuda).

Kısacası bi sorgula, bak bakalım ne istiyorsun gerçekte. Aile, huzur, para, mutluluk, ego tatmini vs vs. Kalanını da boşver.

Birde bayadır hayatımda uyguladığım ve beni rahatlatan bir söz var. "Gerçekleşen herşey, gerçekleşmesi gerektiği gibi gerçekleşir". O yüzden çok kasma. Bi geçmişine dön bak, gerçekten böyle olduğunu görürsün. En azından ben gördüm kendi geçmişimde, başka türlü olması pek olası değil gibi.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek
    Elixiron bunu yazdı
    zone bunu yazdı

Hocam bunları sizmi yaptınız ? hepsini yani ? Asırı derecede sasırtıcı geldi 

niye hocam.. bana sanki pek bişey yapmamışım gibi geliyor nedense.. bana abimlerin (2) tek dediği şey "bak üniversite biter yalnız yaptıkların baki kalır üniversiteyi iyi değerlendir bak bize iş hayatında kımıldanamıyoruz" lafıydı.  bende tek tek ajandama yazıyorum böyleken böyle yapayım diye..

aslında temel özgüven lisede sınıf başkanı olmuştum ordan ve futbol takımındaydım lisans falan almıştım ordan geliyor.. ama üniversite başka orda özgüvenini kaybetme şansın ve zamanını boş geçirme şansın yüksek..

bak dediğim müritlerden kaanstain bilimsel açıda kendi yolunu iyi çizmiş gördüğüm ve takip ettiğim kadarıyla.. sosyal işleri de tıkırında sanırım..

sosyal medyayı çok yararlı proje takibatında kullanabilirsin mesela.

Toplam Hit: 6048 Toplam Mesaj: 56