Bunun Atindaki Piskolojik Nedenler Nelerdir ? Piskolojik Midir ? Ve Çözüm ?
-
Benim kucuk kardes baya bir suredir uykunun ortasinda bagirarak firlat yataktan ve aglamaya baslar,titrer korkar...az once yine bagirdi bende firladim hemen yanina gittim,sarildim aglama ..tamam ben geldim...falan...neyse sustu biraz "abi kapiyi kapat geliyorlar" dedi "kim geliyor" dedim..."kapat kapiyi" diye aglamaya basladi bende kapattim...sonra 5-10dk gecti sakinlesti hadi uyu sen dedim ,yok dedi sende gel,korkuyorum yanimda uyu dedi...bende salona gidelim orada uyursun,bende otururum yaninda dedim...gittik salona yanina oturdum ,kardesim gozlerini kapattik 1dk gecmeden gozlerini acti kipirdandi biraz...bana bakti...aglamaya basladi tekrar,bagirdi biraz..."abi oyle bakma bana" "niye oyle bakiyorsun" gibi cumleler kurdu agladi falan neyse pederde geldi...sakinlesti simdi TV izliyor pederle :)...
Simdi bu nasil bir durum,bunun altinda yatan piskolojik sorunlar ne olabilir ,daha once kendisi veya ailesinde boyle durumlari yasayan oldumu...kardesim son 1yildir surekli boyle oluyor.
-
birader valla bissürü sebebi olabilirde.. bizim göremediğimiz,yani 3harfliler rüyasında sıkıştıyor olabilir felan ama tabi bi bilenin bakması lazım..ona danışmak lazım..benimki sadece bi tahmin..geçmiş olsun..
-
Aynı durum benim teyzemin oğlunda da var..Kardeşin yine iyimiş Teyzemin oğlu geliyorlar diyip Allah Allah diye bağıra bağıra evde koşturuyor.. :) Doktora filanda gitti doktor psikolojik demiş panik atak tedavisi gördü ama fayda etmedi yine aynı arada bi uykusunda konuşuruz bağırırır filan çözümünü bulamadılar :S
-
sokakta gördüğü bi olaydan, ya da televizyonda izlediği bi filmin bi kesitinden falan etkilenmiş olabilir.çocuk psikiyatrları var abi götürün sora önlenemez bi duruma dönüşmesin bu
-
abi çok pis bi durum allah önce sabır versin
bi filim felan izlediyse çocuk sonuçta etkisinde kalmış olabilir diye düşüyorum hocam yada başka bişeylerde olabilirde
neyse inşallah bu geceki son olur -
ciddi:hocam çok ilginç geçmiş olsun zekeriya beyaz a sor.Yada başka varsa ona belki yardım edebilir geliyorlar dediğine göre cin tarzı birşey olabilir ne bileyim hiç başıma gelmedi.Şaka değil bi zekeriya beyazıta sor.Çok garip ne diyim
şaka: reneyede sorabilirsin bir anlamda zekeriya beyaz..
-
hocam dalga geçmiyodur işallah,benim kuzen var,bi tv dizisinde görmüş "geldiler,geldiler" diyip bizi korkutuyodu,bi de hiç gülmüyodu söylerken,eşek herif dalga geçiyomuş,6 yaşında bebe ya : )
-
Abi kardeşin kaç yaşında kız mı erkek mi?
Benimde kardeşim öyle gece yarısı bağırarak uyanırdı ama şimdi 16 yaşında artık öyle sorunlar yok.
Bunlar biraz yaşa bağlı durumlar.
-
Yok haci dalga gecme konusu olmaz,resmen vucudu titriyor korkudan agliyor...abi tv de hep su cadili dizileri izler bende gorunce kizarim ,hatta kutudan o selena dizisi yayinlanacagi gun kanala sifre koyuyorum izlemesin diye bu ara izlemiyor :) ama once izliyordu oradanda etkilenmis olabilir ...kuytul vardi bizim o piskolog adam ,onunda yorumunu bekleyelim :D benim kafamdaki ilk sey en kisa zamanda(yarin) bi pisikaytr'a goturmek olacak ama once bununun alt yapisini hazirlamam gerekir...simdi direk goturursem ben delimiyim gibi sacma dusuncelere kapilabilir :D
Kardesim kiz ,yasini tam bilmiyorum ama 7.sinifa gidiyor :)
-
abi sen biran önce bi psikoloğa götür olay ciddi bir duruma dönüyo
-
ben :)
küçükken kafamda arabaların gezdiğini sanardım :) oysa bitler geziyormuş
yataktan gece kalktığımda kafamda cin varrr diye bağırıyormuşum bi bardak su içince rahatlarmışım ilaç içince filan
ne salak çocukmuşum böyle olduk diye pederler cinci hocaya götürmüşlerdi az da olsa hatırlıyorum
beni bi karının kucağına oturttular üzerime kağıt savurdular adam 3 kulhu bi elham okudu aha yandık dedim kesin gbertir beni ?
neyse üstüme halka yaptı bi o yana bi buyana hoppala yavrum hoppala kucağında hoplattı beni :) sonra çıkıştı emmi dedi oğlum bişeyin varmı ben yok zaten bişeyim yoktu ne oluyor derdim
şimdi anladı bu kafa Ama Allah sabır versin böyle olayları kimse yaşamasın