Burasi Turkiye...
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Bütün şirketler araziler araçlar devletindir. Sadece kullanma hakkı vatandaşındır
-----------------------------
peki hocam kullanma hakkinida senden aliyorsa ne olacak?birde kullanmk icin para odedigimiz bir arazi.simdi tekrar para... -
Ekerci bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Bütün şirketler araziler araçlar devletindir. Sadece kullanma hakkı vatandaşındır
peki hocam kullanma hakkinida senden aliyorsa ne olacak?birde kullanmk icin para odedigimiz bir arazi.simdi tekrar para...-------------------------
hoca biz derslerde öyle öğrenmiştik devlet zorunlu kaldıkça el koyabilir diye
-
Hiç sorma hocam bizimde öle tarlamız gitti.Devlet baktı yanlış yaptık bari tekrar satıp para kazanalım dedi.Geçen isimleri muhtar topluyordu önceki sahipleri bunlar diye ilk bize satmayı deneyecekler almazsan başkası alacak...Garip bir durum
-
sana katılıyorum hocam çok haklısın bu ülkede ne kanun ne adalet kalmış çocuklara söylüyom okuyun kendinizi dışarı atın diyorum bundan sonrada adalet gelmez bizim başımıza bir olay geldi annem iç anadoluda oturuyor anneme istanbuldan bir zarf geliyor tapu ve vergi dairesinden istanbulda felan yerde tapulu bulanan yalınızı satmışınız devlete eksik vergi vermişiniz diye cezalı vergi kagıdına anam üzülmüş ağlıyor bu parayı nerden bulacam diye bizim istanbulda değil hiç bir yerde yalı malı yok istanbul tapuyu aradım kardeşim benim atıyorum şu semte yalım var bunu bizden habersiz nasıl devrettiniz biz imza atmadık ben şimdi savcılıga suç duyurusunda bulunuyorum yazıyı gönderen müdürün imzalı yazını sayısınıda verdim araştırın bana dönün sonra çok ararsınız beni size dönmem dedim bi baktım bir saat sonra telefon çaldı beyefendi yazı size isim benzeliğinden gelmiş o siz değilsiniz demesiyle bastım küfürü yedi oturdu. böle bura sana geçmiş olsun
-
DJ_Alper bunu yazdı:
hoca biz derslerde öyle öğrenmiştik devlet zorunlu kaldıkça el koyabilir diye
-----------------------------abi yanlışın var ancak seferberlik ve olağnüstü hallerde el koyabilir. Olurmu öyle şey komünist düzen mi bu. Özel mülkiyet var. Korunma hakkı var. Bu arkadaşın başına gelenler.. yazık yani.
-
Naziler meclise girerek koca Almanya yı ele geçirdiler.Ama güçlü bir almanya İçin.aynı yöntem bizim türkiyemizdede şu an tezgahta.ama ne yazık ki tarihi bir senaryonun tekrarı için.Utanıyorum bu ülkenin içinden bu tip rezillere köpek olduğumuz ve ezik birer türk bireyleri olduğumuz için.ezilenler bu ülkede türk kesim.Atatürk ve atalarımızın dedelerimizin kemikleri sızlıyor bugün dönen oyunlardan.arkadaşımın başına gelen tek bir örnek değil genel ve sinsice sistematik.
-
Tnrsk bunu yazdı:
akp nin değil devletin amınakoyayım
-----------------------------Sana ana bacı sövsem, yiyeceğim bana yazık...Biliyoruz ne halt olduğunu...
Devleti devlet yapan uğrunda akıtılan kan ve üzerinde yaşayan Halktır. Lütfen lafınızı devlete değil hükümete söyleyin!
-
DJ_Alper bunu yazdı:
Bütün şirketler araziler araçlar devletindir. Sadece kullanma hakkı vatandaşındır
hocam haklısın ancak senin de dediğin gibi özel durumlarda el koyabilir! lazımdır istimlak eder... peki diyelimki lazımdı istimlak etti elimizden aldı peki 3 ay geçmeden hangi akla hizmet arsayı bize geri satmaya kalkıyor?hocam devlet iki yolla mala el koyar. birincisi seferberlik hali! bunda zaten devletin el koymasına gerek yok halk seve seve bağışlar... kaldı ki seferberlik durumunda malın yine sana aittir seferberlik durumu geçtikten sonra malların geri teslim edilir. ikincisi ise istimlak! bunda da devlet mal değerini ölçer sana parasını öder malı senden alır kendi kullanır... ancak malı geri satma gibi bir şansı yoktur!
bizimkisi apayrı bir mevzu... ben arsa alıyorum parasını ödüyorum devlette bana madem arsayı alıyorsun al bak bu da tapusu diyor... yarın birgün bişi olursa arazi kimin üstüne sınırları neredir belli olsun diyor! sonra ibnenin bir tanesi çıkıyor o tapu artık geçersiz tanımıyoruz biz o tapuyu diyor! (bunu sadece bize değil tüm tekirde yapıyorlar...) tapunu iptal ediyorlar... sonrada dönüp biz bu arsaları satacaz senin tapunu iptal ettik ama sen bak ne zamandan beri burda oturuyorsun gel buraya 90 milyar para öde arsa senin olsun yoksa başkasına satacam diyor... sende hoop arkadaş benim zaten bir tapum vardı! devletin verdiği tapuyu hangi akla hizmet iptal edersin benim hakkım zaten ne diye 90 milyar ödeyecekmişim diyip mahkemeye gidiyorsun... adam da sana ha demek mahkemeye gidip hak arayacaksın öyle mi o zaman 12 milyar bir ceza öde bakalım diyor... sonra da mahkemeyi kaybettiriyor... senin arsayı almasan bile 12 milyar yediğin ceza var! arsayı alacaksan 90 milyarda öyle 102 milyar! bunun mahkeme masrafı avukat masrafı cartı curtu giriyo 110 milyar civarı...
gerçi onlarda haklı herşey iiye gidiyor herşey güllük gülistanlık nolcak sanki mutluyuz huzurluyuz malımız gitmiş siktir et koy göte gitsin akepem saolsun diyip susmalıyız ya da en azından bunu istiyorlar... ha mal eğer elden gidecekse yapacağım iş bellidir! üstündeki evi yıkarım! yıllardır emek emek büyütülmüş 2.5 dönümlük bahçeyi de dağıtırım!
-
Bir dava daha aç. Geniş detayıyla incelesinler. Delillerini, mağdurluğunu bildir.
Tapu kadastrodan arsanın tüm dökümanlarını iste.(alınma tarihi, parselini, satın aldığın kişi/kurum vs.)
Burası türkiye onu biliyoruzda biraz irdelemek gerek hocam..
-
Bunun hükümetle alakası olsa elbette hükümete söverim ha ona ayrıca sövüyorum zaten...
İsyan ettiğim nokta devletin milletle istediği gibi oyanayabiliyor olması..Şimdi bu olayı falanca yasanın falanca unsurundan/gereğinden/sebebinden vs yaptık diyecekler.Canımı sıkan bu, devlet bi şeyi istiyosa mutlaka alıyo/yapıyo...Haklı bi sebebi olsun,gelsin canımı alsın (zaten can veriyoruz), ama ben devletim ben yaparım gibi tavrı oluyosu o devletin yine söylüyorum ta amınakoyayım..
Bana vatanseverlik falan taslamayın sakın,hele istemiyosan git falan sakın demeyin,hakkınız yok çünkü...Madem öyle herkes önündeki boku yesin o zaman...