folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Burasi Turkiye...

Burasi Turkiye...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:
    -----------------------------

Ekerci bunu yazdı:

karatahta bunu yazdı:

Kimseye hukuki yola başvurduğu için 12 Bin TL değil, 1 TL bile ceza verilmez, olayı yanlış ya da eksik anlatıyor olmalısın.

hocam 4bin mahkeme masrafi..geri kalanida mahkemeyi isgal ettigimizden dolayi...oldu mu simdi???

Bu nasıl mesaj aga "sana kapak olsun" der gibi.

Mahkeme masrafını tabi ki sen ödeyeceksin yargılama sonrası haksız çıkman durumunda.

Aksini nasıl düşünebiliyorsun ki? Eğer haklı olsaydın, yaptığın masraflar yargılama sonrası karşı tarafa bırakılacaktı.

Mahkemeyi işgal nedir? Tam olarak ne yazıyor?

hocam ekerci kardeşimdir emin ol "sana kapak olsun" şeklinde bir terbiyesizlik yapamaz... için rahat olsun...

hocam mahkeme masrafına zaten bişey dediğimiz yok... ancak tam detayları eve gidemediğim için net söyleyemiyorum birkaç güne kadar eve geçecem o zaman sana tam detaylı söylerim...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

karatahta bunu yazdı:

Ekerci bunu yazdı:

karatahta bunu yazdı:

Kimseye hukuki yola başvurduğu için 12 Bin TL değil, 1 TL bile ceza verilmez, olayı yanlış ya da eksik anlatıyor olmalısın.

hocam 4bin mahkeme masrafi..geri kalanida mahkemeyi isgal ettigimizden dolayi...oldu mu simdi???

Mahkeme masrafını tabi ki sen ödeyeceksin yargılama sonrası haksız çıkman durumunda.

Aksini nasıl düşünebiliyorsun ki? Eğer haklı olsaydın, yaptığın masraflar yargılama sonrası karşı tarafa bırakılacaktı.

hocam ekerci kardeşimdir emin ol "sana kapak olsun" şeklinde bir terbiyesizlik yapamaz... için rahat olsun...

hocam mahkeme masrafına zaten bişey dediğimiz yok... ancak tam detayları eve gidemediğim için net söyleyemiyorum birkaç güne kadar eve geçecem o zaman sana tam detaylı söylerim...

Hocam Çok Geçmiş Olsun, Verem eder bu kanunlar adamı...

"Mahkeme masrafına zaten bir şey dediğimiz yok" 'a takıldım ben de...

Kanunları detaylı bilmeyen vatandaş olarak diyorum ki niye mahkeme masrafı ödemek zorundayım, haksız çıkacağımı bilsem mahkemeye niye başvurayım?

Keyfimden başvurmuyorum ya ortada bir anlaşmazlık söz konusu, bunu çözme görevi mahkemenin. Mahkeme benim hizmet aldığım bir kurum değil ki, doğal görevini yerine getiriyor benim açtığım davaya bakarak. "Şu kadar liraya şu şu davalar mahkemece görülür" tarifesinden mi mahkemelere çıkıyoruz? Hayır.

Ayrıca Mahkeme'nin meşgul olması ne demek, o zaman hiç birimiz hakkımızı aramayalım, hiç kimse mahkemeye başvurmasın mahkemeler hiç meşgul olmazlar.

O zaman mahkemelerin var olma sebebi ne?

Yukarıdaki cümleler mantıken geçerlidir, hukuken geçersizdir. Olay bundan ibaret, demek ki Türkiye hukuk yetersiz, sadece yetersiz olmakla kalmayıp birçok karışıklıklara (mantıken saçma olan kararlarla) yol açan bir sistem halini almış...

Vatandaş olarak bunları bireylerin haklarını koruyacak şekilde değiştirme gücüne sahip olduğun zaman gerçek adaleti bulmuş olursun,

Yoksa saydığım tüm cümleler boş, tüm kelimeler anlamsızdır.

Kanun bellidir, Kanun doğru yapılmış mıdır yapılmamış mıdır sorgulamak haddine düşmez, Her Türlü Uyarsın, ya da Uydururlar!!!

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

e noldu şimdi bu adalet sistemi bu devlete bağlı değilmi bağlı..Peki adalet sistemi de adaletsiz mi..evet..Böyle devlete can gurban..Devlet anadır babadır diyonuz insanı babası hiç si..rmi..Düşün bakim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:

Kanunları detaylı bilmeyen vatandaş olarak diyorum ki niye mahkeme masrafı ödemek zorundayım, haksız çıkacağımı bilsem mahkemeye niye başvurayım?-----------------------------

Keyfimden başvurmuyorum ya ortada bir anlaşmazlık söz konusu, bunu çözme görevi mahkemenin. Mahkeme benim hizmet aldığım bir kurum değil ki, doğal görevini yerine getiriyor benim açtığım davaya bakarak. "Şu kadar liraya şu şu davalar mahkemece görülür" tarifesinden mi mahkemelere çıkıyoruz? Hayır.

Ayrıca Mahkeme'nin meşgul olması ne demek, o zaman hiç birimiz hakkımızı aramayalım, hiç kimse mahkemeye başvurmasın mahkemeler hiç meşgul olmazlar.

Yukarıdaki cümleler mantıken geçerlidir, hukuken geçersizdir. Olay bundan ibaret, demek ki Türkiye hukuk yetersiz, sadece yetersiz olmakla kalmayıp birçok karışıklıklara (mantıken saçma olan kararlarla) yol açan bir sistem halini almış...

----------------------------------------------------------------

Anamuhalefet ; benden ayın 30'unda ödemek üzere 1000 TL borç aldın.Ayın 30'u oldu, dolayısıyla borç muaccel oldu, ama ödemedin. Bende hakkında icra takibi başlattım, masraflarını ödedim.Takip kesinleşti, sen 1000 TL borcu + benim icra takibi başlatırken yaptığım harçları ödedin.

Ya da sen benden ayın 30'unda ödemek üzere 1000 TL borç aldın.Ayın 30'u oldu ve borcunu ödedin, senedini geri verdim.Ama ben puştun biriyim, borcu ödediğin halde sahte imzayla senin adına senet düzenleyerek icra takibi başlattım, icra takip masraflarını ödedim, sana ödeme emri gönderttim, sen imzaya itiraz ettin, imzanın sahte olduğu ortaya çıktı.İcra takip masrafları bana kaldı, avcumu yaladım.

Sen sadece haklı olanların mı hukuk yoluna başvurduğunu sanıyorsun, gerçekten öyle değil. Sırf "köyün muhtarı yeter ki duruşmaya gitsin, köy halkı jandarmanın muhtarı evinden aldığını görsün, rezil olsun diye dava açan müvekkil gördüm.

Zamanında borcu ödeseydin, benim icra takibi başlatmama gerek kalmayacaktı, borcumu tahsil edebilmek bu kadar uzun sürmeyecekti.

Sen zamanında borcunu ödemedin diye, neden devlet icra takibindeki/hukuk davasındaki masraflara katlansın? Neden sen borcunu zamanında ödemediğin için devlet, dolayısıyla devlet hazinesine vergi veren ben,vatandaş Ahmet,Ayşe,Ramazan senin masraflarına katlansın. Senin bana olan borcundan vatandaş Ahmet'e ne?

Zaten kamu davaları harçtan muaf. Yani sen gidip birini öldürsen, bu davanın görülmesinde kimseden para alınmaz.Çünkü kamuyu ilgilendirir.

Mantığın hiç de doğru değil.

Çekil,Önümden Çekil...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    karatahta bunu yazdı:

Ekerci bunu yazdı:

karatahta bunu yazdı:

mahkemeyi mesgul etmekten dolayi yedik geri kalanini.4 binde mahkeme masrafi...mahkemeyi kaznsak para odemeyecektik zatnde sence dava acilmazmiydi?dava acmyanlar tabi bu parayidaa odemeyecekler...arkadas kentsel donusumu ii anlatmis tbrkler...yasanmaz bu ulkede...akp ye bir oy daha atin....

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxeL
    MaxeL's avatar
    Erkek

adamgibi bunu yazdı:

böle uzun yazıları  hıc  okumam  ama  haklı oldugnu hıssettıgım ıcın  okudum ve haklı  cıktım :| kardesım

allah sabır versın  haklısın  ısyanında  ama  yınede  burası bızım

vatanımız bı gun hasretle  donup tasını topragını öpebılırsın 

walla türkiyeden gide bilsem gelip bir bokunu öpmem..

Break Dance Bboy MaxeL
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

böle bi durum bnm başıma gelse tapu kadastroya silahlı eylem düzenlerim adam değilimki..!!!

hakkını ara arkadaşş boş durma...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    Spyware__007 bunu yazdı:

böle bi durum bnm başıma gelse tapu kadastroya silahlı eylem düzenlerim adam değilimki..!!!

hakkını ara arkadaşş boş durma...

yok hoca artk ben bu ulkede hak hukuk olayina inanmiyorum.adaamlari al iceri aylarca yatsinlar sonra pardon de birak...bitmis bu ulke.referandumda da evet deyin de tam bitsin...

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:
    oncelikle burasi turkiye demekten biktim.lanet olsun diyorum ve gidiyorum bu ulkeden diye seviniyorum..olay soyle gelisti.dedeme ait bir yayla arazisi vardi.2.5 donum kadar bir araziydi.tapusu olan.tapu almak icin para odedigimiz bir araziydi.devlet 2b yasasimidir nedir oyle bir yasa cikardi ve bizim para verip tapu aldigimiz arazi orman arazisi oldu.tapumuz iptal oldu...o kadar sacma ki biraz ilerideki komusnun sorunu yok.onun onundeki orman arazisi.karisik yani.neyse bizde dedik ki ya olurmu oyle sey tapumuz var madem ormandi neden tapu verdiniz diye mantikli olark dava actik.dava actigimiz icin birde 12milyar ceza kestiler.bir devlet tapuyu nasil iptal eder..sonrasi daha komik.eee simdi o araziyi devlet satiyor.metre basi su kadar.kardesim burasi orman arazisi degil mi..sonuc olarak tapulu malimi iptal ediyor sonra bana geri satiyor.90 milyara geliyor arazi.ayrica evde var.ev icinde para istiyorlar.yarin bir gun oturdugunuz ev bilmem ne oldu deyip sizden para isteyebilirler bu ulkede hazirlikli olun..lanet olsun diyorum artik gidecem ve geri gelmeyecem.simdi bana diyecekler ki e herkes kacarsa...ne b.k olursa olsun...

büyük insansın... eyvallah türklük herkese nasip olmaz gurur duyarım. ama artık meydanlarda vatanmillet sakarya yapmak pek işlemiyo. başımız sıkışınca da kurtuluş savaşına sığınmak yakışmıyo. ülkeyi terk etmek vatan hainliğiyse, kendi vatandaşından çalmak 2 kat vatan hainliğidir. ne b.k olursa olsun bence de..

la?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:

AnaMuhalefet bunu yazdı:

Kanunları detaylı bilmeyen vatandaş olarak diyorum ki niye mahkeme masrafı ödemek zorundayım, haksız çıkacağımı bilsem mahkemeye niye başvurayım?-----------------------------

----------------------------------------------------------------

Anamuhalefet ; benden ayın 30'unda ödemek üzere 1000 TL borç aldın.Ayın 30'u oldu, dolayısıyla borç muaccel oldu, ama ödemedin. Bende hakkında icra takibi başlattım, masraflarını ödedim.Takip kesinleşti, sen 1000 TL borcu + benim icra takibi başlatırken yaptığım harçları ödedin.

Ya da sen benden ayın 30'unda ödemek üzere 1000 TL borç aldın.Ayın 30'u oldu ve borcunu ödedin, senedini geri verdim.Ama ben puştun biriyim, borcu ödediğin halde sahte imzayla senin adına senet düzenleyerek icra takibi başlattım, icra takip masraflarını ödedim, sana ödeme emri gönderttim, sen imzaya itiraz ettin, imzanın sahte olduğu ortaya çıktı.İcra takip masrafları bana kaldı, avcumu yaladım.

Sen sadece haklı olanların mı hukuk yoluna başvurduğunu sanıyorsun, gerçekten öyle değil. Sırf "köyün muhtarı yeter ki duruşmaya gitsin, köy halkı jandarmanın muhtarı evinden aldığını görsün, rezil olsun diye dava açan müvekkil gördüm.

Zamanında borcu ödeseydin, benim icra takibi başlatmama gerek kalmayacaktı, borcumu tahsil edebilmek bu kadar uzun sürmeyecekti.

Sen zamanında borcunu ödemedin diye, neden devlet icra takibindeki/hukuk davasındaki masraflara katlansın? Neden sen borcunu zamanında ödemediğin için devlet, dolayısıyla devlet hazinesine vergi veren ben,vatandaş Ahmet,Ayşe,Ramazan senin masraflarına katlansın. Senin bana olan borcundan vatandaş Ahmet'e ne?

Zaten kamu davaları harçtan muaf. Yani sen gidip birini öldürsen, bu davanın görülmesinde kimseden para alınmaz.Çünkü kamuyu ilgilendirir.

Mantığın hiç de doğru değil.

Yazdıklarından, verdiğin örneklerden sonra bu yorumu çıkartıyorsan Son Cümlene hiç katılmıyorum.

( "Kamu davaları harçtan muaf" kısmı haricinde yazdıklarını bilerek yorum yaptım zaten. Tam olarak ayrıntılı yazmadığım için farklı anlaşılan tarafları var galiba. )

( Mahkemeler Ticarethane midir? Mahkemenin temel görevi nedir? Devlet sisteminin bütünü içinde mahkemelerin rolü nedir? sorularına bakış açısına göre farklı yorumlar yapılabilir.)

Kusura bakmasın @Crafty,Ekerci arkadaşlar, konuyu onların temel problemlerinden biraz farklı yere taşıyorum ama onların bu problemi yaşamalarının temel nedeni belki de bu.

Öncelikle verdiğin örnek borç olayı, borcun tarafları a kişi, b kişi yani vatandaş ve aynı zamanda verilen sözün, sorumluluğun (hukuki olarak ne deniyorsa bu duruma) yerine getirilmemesi söz konusu. Benim kastettiğim konuda ise a Vatandaş, b Devlet. Hakem de Mahkeme yani bir nevi Devlet (kuralları belirleme açısından).

Bu durum Ahmet ile Mehmet'e boks maçı yaptırıp maçın hakemini Mehmet'in babası yapmaya tekabül ediyor.

Vatandaşın taahhüt ettiği ve yapmadığı bir şey yok, diğer yönden bakınca kanuna göre Devletin canım istedi yaptım deme şansı var mı var.

Mesela dediği gibi bu ay kamulaştırdım, 3 ay sonra istediğim fiyattan satışa çıkardım deme şansı var mı var. Sen uğraş dur mahkeme vs...

Senin yaptığın kanuna aykırı diye dava açmış vatandaş ve masraf alındı diyor. Bu bana göre %100 yanlış bir şey ( Mantıklı bir nedenden açılan dava için alınan meşgul etme parası ya da her neyse, ayrıca harç parasına da kıl oluyom o hadi bi derece, daha teferruatlı konuşmak lazım harç parası için o yüzden şimdilik pas geçiyorum )

Özetle neyi yanlış mantıken?Vatandaşın hakkını koruma kısmı mı? ( Bu olay için konuşuyorum, laf olsun diye alakasız nedenlerle açılmış bir dava için değil )

Bir de niye hep ben sana BORÇLU oluyorum, her türlü kandırıyorsun beni ayıp değil mi! :)

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 9507 Toplam Mesaj: 82