folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Buzdolabı Soğutmuyor

Buzdolabı Soğutmuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Erkek
    ismailTPC_Hastanesi bunu yazdı

Anladığım Motor çalışıyor ve soğutmuyorsa bakır boru içerisindeki  gazı devir daim yapmıyor olabilir..

Ya da gaz eksik ya da kaçak olabilir...

Değişim sonrası Gaz kontrolü yapmaları gerekirdi gibime geliyor...

3000TL para verip, verim alamamak nedir anlayamadım..

hocam yanlış olmasın 3000 lira vermedim herhangi bir parça değişmedi sadece değişim ücretini söyledi ve bu baya kazık bir fiyat 3000 lira ne mk alttrafı bi anakart bu 

salla gitsin ölecez zaten :D
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Erkek

ekstra olarak da 120 tl para aldılar ulan diyorum hadi bayi vs uzak olsa mazot parası derim 150 200 metre arası var adam sadece 2 vida söküp taktı buzdolabının ısısını ölçtü 120 lira dedi ulan birşey yapmadınki 120 lirayı hak edecek bir şey yapsa tamam derim :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

hocam aynısın bizim başımıza geldi. dolabın fişini çekip 2 gün bekledik düzeldi. böyle bir hikayede var. videoda onu anlatıyormu bilmiyorum.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

İst avrupa yakasındaysan ustanın numarayı vereyim

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Erkek

hocalar maalesef ıspartada yaşıyorum 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

hocam aynısın bizim başımıza geldi. dolabın fişini çekip 2 gün bekledik düzeldi. böyle bir hikayede var. videoda onu anlatıyormu bilmiyorum.

bakalım hocam bende fişi çektim 2 gün beklicem belki düzelir (umut fakirin ekmeğidir)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

Aynısı benim başıma geldi. Iki gun fisini çek kapaklar acik vaziyette sonra alt ve ustun arasinda izgara ve kanallar var üstten dogru su dök yerin musait veya dolabı balkona alabiliyorsan hortum ile üstten aşağı kanallara tanzikli su tut sonra guzelce kurula. Korkma ciddiyim hortumla yika icindeki kanalları. 

Usta ile ugrasma anakart vs. diye bisiy yok motor çalışıyor alt donuyor ust sogutmuyorsa çözüm bu.

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

Hocam Bosch marka dolapta buna benzer sorun yaşadık. Önce yok 2 gün bekle yok prizi kuzeye çevir takla at yok içine okunmuş su koy ama fişi takma falan.

Sonra servis 2 3 kere geldi baktı 200 300 200 300 verdik. En son Boch Almanyaya okkalı mail attım gelip dolabı aldılar yerine 1.000 tlye sıfır 8 yıl garantili dolap verdiler. ( normalde dolap 6.500+ ek garanti 1.200dü). aylarrrrrrrrr sonra öğrendim arayıp bu tür dolaplar almanyaya götürülüyor orda kalite kontrol test vb yapıyorlarmış.

bizimkinin de akıbeti belli oldu :D fabrikada press olarak yapılan dolap iskeletinde hafif çatlak varmış orası donunca buzluk iptal oluyormuş 2 gün kapalı bırakınca orası eriyormuş 1 ay sonra falan geri tıkanma yapıyormuş.

bu arada Bosch siemens ariston kendi ürettiğini avrupada satıyor kendisi de tr içine satmak için fason üretim yaptırıyormuş. 2 model arasında uçuk fiyat farkı görürsen bilki pahalı olan avrupa üretimi ve sorunsuz.

tr üretimi biz ve 2 kardeşim almıştık hepsi 4-5 yıl içinde aynı arıza ile geri alındı yerine %70-80 indirimle yeni model verildi.

Geri almanın şartı yetkili servis harici hiç bir servisin cihaza dokunmaması ve yetkili servisin daha önce parça değişimi yapmamış olması. kısaca ellenmemiş olacak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

Hocam Bosch marka dolapta buna benzer sorun yaşadık. Önce yok 2 gün bekle yok prizi kuzeye çevir takla at yok içine okunmuş su koy ama fişi takma falan.

Sonra servis 2 3 kere geldi baktı 200 300 200 300 verdik. En son Boch Almanyaya okkalı mail attım gelip dolabı aldılar yerine 1.000 tlye sıfır 8 yıl garantili dolap verdiler. ( normalde dolap 6.500+ ek garanti 1.200dü). aylarrrrrrrrr sonra öğrendim arayıp bu tür dolaplar almanyaya götürülüyor orda kalite kontrol test vb yapıyorlarmış.

bizimkinin de akıbeti belli oldu :D fabrikada press olarak yapılan dolap iskeletinde hafif çatlak varmış orası donunca buzluk iptal oluyormuş 2 gün kapalı bırakınca orası eriyormuş 1 ay sonra falan geri tıkanma yapıyormuş.

bu arada Bosch siemens ariston kendi ürettiğini avrupada satıyor kendisi de tr içine satmak için fason üretim yaptırıyormuş. 2 model arasında uçuk fiyat farkı görürsen bilki pahalı olan avrupa üretimi ve sorunsuz.

tr üretimi biz ve 2 kardeşim almıştık hepsi 4-5 yıl içinde aynı arıza ile geri alındı yerine %70-80 indirimle yeni model verildi.

Geri almanın şartı yetkili servis harici hiç bir servisin cihaza dokunmaması ve yetkili servisin daha önce parça değişimi yapmamış olması. kısaca ellenmemiş olacak.

değerli yazıların için teşekkür ederim hocam 

@nigdeli hocamın yaptığı gibi deneyelim bakalım. ölmüşten ... istiyoruz ama hadi bakalım hayırlısı :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baysevgi77
    baysevgi77's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Buzdolabı önce buzluğu soğutur sonra dolabın içini,  gazı bittiyse buzluk soğuduktan sonra dolabın içini soğutmaya gücü yetmeyebilir. Garantisi bitmiş ürünlerde tavsiyem ürünlerine garanti veren spotçularla temasa geçip çalıştıkları servisleri öğrenmeniz olur hatta onları da görseniz iyi olur, garanti verdikleri üründe servis masrafı kendilerine kalacağı ve ürün bozulursa değişim yapmak zorunda kalacakları için en iyi servisle çalışmak zorundalar.

Toplam Hit: 3886 Toplam Mesaj: 40
no frost buzdolabı buzdolabı hotpoint ariston