C# Setup Oluşturamama
-
S.a. müridler
şimdi projemi hazırladım veri tabanım hazır setup olşturuyorum fakat bu veritabanı nı bu setup a nasıl gömeceğim.
mdf yimi ekliyeceğim yoksa scriptimi ekliyeceğim ve nasıl ekliyeceğim?
2. soruda ribbon için devex 10.2 yi kurmuştum.
setup ile yükleme yapıldıktan sonra masaustu kısayoldan program açılırken devex trial geliyor.
Bunu nasıl kaldırabilirim.
saygılarımla.
-
Şimdiden üzüldüm sana hem Visual studionun setupını kullanıyosun hemde mdf gömeceksin installa ve adamda çalışacak. aylardır uğraşıyorum sql server databaseli bişeyi adamda sorunsuz çalıştırabilmek için.
Artık bu şeyin sorunsuz çalışması için projeyi postgrese geçirme aşamasına geldim.
SQL server çok problemli. Bırak installeri, adama manual kurarken bir ton zorluk çıkarıyor.
Devexi pek bilmiyorum ama devex kurmak yerine sadece dll leri exe klasorune koymayı dene. Olmuyorsa muhtemelen bi xml dosyası içine koymak gerekiodur serialini falan
HolyOne tarafından 22/Ara/12 01:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Zannediyosam Devexin crackli değil?
piratebay.ee, kat.ph en olmadı warez.bb garanti bulursun buralarda crackini.
SQL server olayı için,
Hiç denemedim ama sql server ce portable birşeydi sanırsam ve setupa kolayca entegre edilebiliyodu diye duymuştum, bi araştır istersen.
-
Devexin versiyonundaki en ufak farkta designerda buyuk problem yaratıyor. O şeyin cracklisini kurunca biryere save et ondan sonra daha yeni versionun fullunu bulsan bile sürünürsün projeyi gecirmek için yenisine =)
-
sql ce de stored procedure , trigger yok :)
devex i çözmeye daha geçemedim şu veritabanı ile uğraşiyorum.
normalde @"Server=.\SQLExpress" + Application.StartupPath + "\\HSS_DB.mdf;Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True" ile çalişması gerekiyor ama hata alıyorum.
-
erngnctrk bunu yazdı
normalde @"Server=.\SQLExpress" + Application.StartupPath + "\\HSS_DB.mdf;Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True" ile çalişması gerekiyor ama hata alıyorum.
genelde setup için db nin scripti çıkartılır (eğer datalar kayıtlıysa onların da scriptleri dahil) ve bir batch dosyası aracılığı ile setup yüklenmesi sırasında çalıştırılır. setup ayarlarında yükleme bitince şunu bunu çalıştır diye şeyler var burada o batch file ı (bat dosyası) çalıştırıp scriptini var olan sql server a yükleyebilirsin. bunun haricinde yaptığın gibi mdf yi deattach edip proje klasöründe kullanabilirsin ama yazdğın kod doğru değil
Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=C:\MyFolder\MyDataFile.mdf;Database=dbname;
Trusted_Connection=Yes;mesela bu şekilde direk yolu verebildiğin gibi aynı dizinde ise
Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=|DataDirectory|mydbfile.mdf;Database=dbname;
Trusted_Connection=Yes;bu şekilde de verebilirsin. daha ayrıntılar için ve versiyon farklılıkları için bu siteye bakabilirsin
http://www.connectionstrings.com/sql-server-2008
-
unbalanced bunu yazdıerngnctrk bunu yazdı
genelde setup için db nin scripti çıkartılır (eğer datalar kayıtlıysa onların da scriptleri dahil) ve bir batch dosyası aracılığı ile setup yüklenmesi sırasında çalıştırılır. setup ayarlarında yükleme bitince şunu bunu çalıştır diye şeyler var burada o batch file ı (bat dosyası) çalıştırıp scriptini var olan sql server a yükleyebilirsin. bunun haricinde yaptığın gibi mdf yi deattach edip proje klasöründe kullanabilirsin ama yazdğın kod doğru değil
Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=C:\MyFolder\MyDataFile.mdf;Database=dbname;
Trusted_Connection=Yes;mesela bu şekilde direk yolu verebildiğin gibi aynı dizinde ise
Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=|DataDirectory|mydbfile.mdf;Database=dbname;
Trusted_Connection=Yes;bu şekilde de verebilirsin. daha ayrıntılar için ve versiyon farklılıkları için bu siteye bakabilirsin
http://www.connectionstrings.com/sql-server-2008
eyw hafız şimdide failed with operating system error 5 access is denied hatası veriyor.
script ile yapmak isterdim de baya karışık geliyor bana.
-
yetki hatası var acaba direk c ye mi attın database i bu problem olabilir
farklı bir klasöre atmayı dene ve connection string i ona göre düzenleyip çalıştır bakalım.
-
public static string Baglanti = @"Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=|DataDirectory|HSS_DB.mdf;Database=HSS_DB;Trusted_Connection=Yes;";
public static string Baglanti = @"Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=C:\Users\Eren GENCTURK\Desktop\Fast-Order System\FastOrderSystem\FastOrderSystem\bin\Debug\HSS_DB.mdf;Database=HSS_DB;Trusted_Connection=Yes;";
public static string Baglanti = @"Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=C:\Users\Eren GENCTURK\Desktop\HSS_DB.mdf;Database=HSS_DB;Trusted_Connection=Yes;";
her yolu denedim aynı hatayı veriyor.
-
o halde başlat menüsünden sql server configuration manager i aç, sağ tarafta sql server services olacak ona tıkla ve solda SQL
Server(SQLEXPRESS) e çift tıkla built-in Account da Local System i seçip servisi yeniden başlat. (yeniden başlatmak için başlat çalıştıra services.msc
yaz çıkan listeden sqlexpress i bulup sağ tıklayarak yeniden başlat diyebilebilrisin. orada birden fazla sql server seçeneği göreceksin doğrusunu
bulamama tereddüttün varsa hepsini yeniden başlat ve dene bakalım
-
dediklerini aynen yaptım şimdide
http://www.erengencturk.com.tr/files/hss1.png
tarzında bir hata veriyor.Hasta etti beni içine ettiğim.