C# Setup Oluşturamama
-
sql server a ekli mi peki ? sql server management studio varsa görebilrisin?
-
unbalanced bunu yazdı
sql server a ekli mi peki ? sql server management studio varsa görebilrisin?
server a ekli değil
-
muhtemelen bu db 2012 de hazırlanmış ve sendeki db de 2008. bunu convert etmen gerekiyor. en iyi yol aslında scriptini almak
http://www.youtube.com/watch?v=vAtg3gl6yts&feature=player_embedded
burada nasıl alacağının görseli var. bu scriptini kopyalayıp sql server management i açıp oradan new query ile yeni db oluşturabilirsin
-
unbalanced bunu yazdı
muhtemelen bu db 2012 de hazırlanmış ve sendeki db de 2008. bunu convert etmen gerekiyor. en iyi yol aslında scriptini almak
http://www.youtube.com/watch?v=vAtg3gl6yts&feature=player_embedded
burada nasıl alacağının görseli var. bu scriptini kopyalayıp sql server management i açıp oradan new query ile yeni db oluşturabilirsin
hafız haklısın bende 2008 ve 2012 yüklü idi.
. ile bağlanıyordum 2012 ye oda sql server 11.0.300
.\sqlexpress de herhalde 2008 den kalma .\sqlexpress ile bağlandığım 10.0.2531
sorun bundan çıkıyor .
sqlexpress 2012 yi setup'a eklerim sorun çıkmaz heralde
-
sql server 2012 ile hiç çalışmadım o yüzden kesin bir şey diyemiyorum ama .\SQLEXPRESS bir servis yoludur. oradaki nokta localhost u temsil eder. sadece nokta ya da localhost yazarak deneyebilrsin
muhtemelen 2008 yerine 2012 kullanırsan çalışacaktır. denemelerini yapıp öyle dağıt programını :)
-
unbalanced bunu yazdı
sql server 2012 ile hiç çalışmadım o yüzden kesin bir şey diyemiyorum ama .\SQLEXPRESS bir servis yoludur. oradaki nokta localhost u temsil eder. sadece nokta ya da localhost yazarak deneyebilrsin
muhtemelen 2008 yerine 2012 kullanırsan çalışacaktır. denemelerini yapıp öyle dağıt programını :)
eyw çok sağol hafız :) ders için yapıyorum dağıtımla işim yok :D
-
bir kaç şahsi tavsiyede bulunayım müsadenle,
ders için bir şey yapmanın yararı yok. kendini geliştirmek adına yap yoksa üniversiteden mezun olduktan sonra her hangi biri olursun. ben
öğrencilik hayatımda ders çalışmadım pek onun yerine kendimi geliştirmek adına uğraştım bu da derslerimde yarar sağladı :)
ikinci olarak bu sql in işini bırakma öğrenmen gereken çok şey var. stroed procedure yazma,trigger oluşturma daha da önemlileri linq, entity
framework gibi teknolojileri öğren ve göreceksin ki şuan yaptığın sadece amelelikmiş :)
öğrencilik hayatındaki zamanı boş yere harcama. yığınla ipsiz sapsız öğrenci var onlardan olma. zaman bu dünyadaki en önemli şeylerden biridir. o
yüzden şuan elinde bu şans varken saniyesini bile iyi kullanmanı tavsiye ederim :)
kolay gelsin, başarılar
-
unbalanced bunu yazdı
bir kaç şahsi tavsiyede bulunayım müsadenle,
ders için bir şey yapmanın yararı yok. kendini geliştirmek adına yap yoksa üniversiteden mezun olduktan sonra her hangi biri olursun. ben
öğrencilik hayatımda ders çalışmadım pek onun yerine kendimi geliştirmek adına uğraştım bu da derslerimde yarar sağladı :)
ikinci olarak bu sql in işini bırakma öğrenmen gereken çok şey var. stroed procedure yazma,trigger oluşturma daha da önemlileri linq, entity
framework gibi teknolojileri öğren ve göreceksin ki şuan yaptığın sadece amelelikmiş :)
öğrencilik hayatındaki zamanı boş yere harcama. yığınla ipsiz sapsız öğrenci var onlardan olma. zaman bu dünyadaki en önemli şeylerden biridir. o
yüzden şuan elinde bu şans varken saniyesini bile iyi kullanmanı tavsiye ederim :)
kolay gelsin, başarılar
çok teşeekkür ederim tavsiyeler için.
dediklerinde haklısın. fırsatları kullanmak lazım . ellimden geldiğince dediklerini yapmaya çalışıyorum :D
-
SQL'i direk calistirmak zor. Biz bir projemizde makinede SQL kurulumu die kontrol ettirirp eger yok ise (servisten bakarak) Kurulumunu talep ediyorduk.
Var ise de bir kullanici olusturmalarini ve bu kullanici bilgilerini o anda ekrana girmelerini talep etmistik.
FAKAT sunu da beliritiyim SQL'in icinde cok veri olmayacak ise altarnatif onerim SQL COMPACT kullanman olacaktir.
-
devexpress için crackli sürüm indirip yapman gerekiyordu. triali ancak öle kaldırırsın.
eğer sql i setupa gömemezsen, access denemeni öneririm.
bir diğer konu ise eğer okulda göstereceğin pc de sql kurulu ise hani şöle bişi yapabilirsin.
program açıldığın sayfanın loadında sql'e baglanıp veritabanın varmı diye kontrol ediyor. yoksa oluşturup içini dolduruyor. hani zaman bittiyse setup'a bunu göm daha kolay :) genede en güzeli tabiki veritabanını direk exeye gömmek
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) { SqlConnection con = new SqlConnection("Server=localhost;Database=master;Integrated Security = true"); SqlCommand cmd = new SqlCommand("if not exists(select * from sys.databases where name = 'CalendarDB') begin CREATE DATABASE CalendarDB end", con); con.Open(); cmd.ExecuteNonQuery(); con.Close(); SqlConnection con1 = new SqlConnection("Server=localhost;Database=CalendarDB;Integrated Security = true"); SqlCommand cmd1 = new SqlCommand("if not exists(select * from sys.tables where name = 'AppoinmentsTable') begin create table AppoinmentsTable(ID int identity(1,1) primary key,StartDate smalldatetime,EndDate smalldatetime,Subject nvarchar(250),Location nvarchar(250),Description ntext) insert into AppoinmentsTable (StartDate,EndDate,Subject,Location,Description) values('2012-02-23','2012-02-23','test konu','test istanbul','test aciklama') end", con1); SqlCommand cmd2 = new SqlCommand("if not exists(select * from sys.tables where name = 'UsersTable') begin create table UsersTable(KisilerID int identity(1,1) primary key,Ad nvarchar(50),Soyad nvarchar(50),Telefon nvarchar(50),Email nvarchar(50),Adres ntext) insert into UsersTable(Ad,Soyad,Telefon,Email,Adres) values('test',’test','5392499472','mail@hotmail.com','istanbul') end", con1); con1.Open(); cmd1.ExecuteNonQuery(); cmd2.ExecuteNonQuery(); con1.Close(); }