C# Setup Oluşturamama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erngnctrk
    erngnctrk's avatar
    Erkek

devex i halletim crack bulup.

sql il sildim 2008 i yükledim veritabanını da yeniden 2008 den detach yapıp setup'a ekledim.

public static string Baglanti = @"Server=.;AttachDbFilename=|DataDirectory|HSS_DB.mdf;Database=HSS_DB;Trusted_Connection=Yes;";

şeklinde benim makinada çaliştirdim başka makinaya kurdum çalişmadı.

string Baglanti =@"Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=|DataDirectory|HSS_DB.mdf;Database=HSS_DB;Trusted_Connection=Yes;";

a çevirdim şimdi ne bende balışıyor nede başkayerde :D

şimdide its already exists problemi çıkıyor. db ye bağlanamıyorum.

http://www.erengencturk.com.tr/files/hss12.png

SqlConnection con = new SqlConnection("Server=localhost;Database=master;Integrated Security = true"); <br>
    04             SqlCommand cmd = new SqlCommand("if not exists(select * from sys.databases where name = 'CalendarDB') begin CREATE DATABASE CalendarDB  end", con); <br>
    05             con.Open(); <br>
    06             cmd.ExecuteNonQuery(); <br>
    07             con.Close(); <br>

deneyim dedim ya yapamadım.

ne edeyim başka?

illet ettim.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) { SqlConnection con = new SqlConnection("Server=localhost;Database=master;Integrated Security = true"); // sql'e localhost ile baglanıyorsun SqlCommand cmd = new SqlCommand("if not exists(select * from sys.databases where name = 'DBAdi') begin CREATE DATABASE DBAdi end", con); // DBAdi varmı yokm diye sorguluyor. yoksa create database ile oluşturuyor. con.Open(); cmd.ExecuteNonQuery(); con.Close(); SqlConnection con1 = new SqlConnection("Server=localhost;Database=DBAdi;Integrated Security = true"); // az önce yukarda oluşturdugu database'e baglanıyor. // alt kısımdaki 2 ayrı satırdaki kod ile table sorgusu yapıp oluşturuyor.// sende bi table varsa cmd2 yi silceksin. tek cmd işini görür. SqlCommand cmd1 = new SqlCommand("if not exists(select * from sys.tables where name = 'TableAdi-1') begin create table TableAdi-1(Kolon isimlerini sql kodları ile oluştur) insert into TableAdi-1 (Kolonların içine değer ekle') end", con1); //alt kısıma table-2 ye bakarsan daha iyi görücen. SqlCommand cmd2 = new SqlCommand("if not exists(select * from sys.tables where name = 'TableAdi'-2) begin create table TableAdi-2(Kolon isimlerini sql kodları ile oluştur) insert into UsersTable(Ad,Soyad,Telefon,Email,Adres) values('test',’test','5392499472','mail@hotmail.com','istanbul') end", con1); con1.Open(); cmd1.ExecuteNonQuery(); cmd2.ExecuteNonQuery(); con1.Close(); }

Hocam bu kodu ilk açılan formunun load'ına koyacaksın. ondan sonrasında zaten kodu kendi db ve table'larına göre düzenlemek kalıyor. hata aldıysan eger sql'e localhost ile baglanmıyosundur sanırım ondandır.
    solstice tarafından 23/Ara/12 10:06 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bende  bi tavsiye vereyim,

yıllarca sql den çekmiş biri olarak entity ile ha şimdi güzel oldu derken, yüksek trafikli siteler yönetmeye başladıktan sonra.

cpu başına sql server lisansına paralar harcayınca ve performanslı bulmadığın için. no sql dağıtımlarına yöneldim,

mongodb  tavsiyemdir

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

Eğer projenin yapısı uyuyorsa nosql bi veritabanı kullanmanı bende öneririm.

.Net için RavenDb'yide inceleybilirisn. .Net le yazıldğı için direk uygulamana gömebilirsin, dolayısıylada hiç kurulum vs uğraşmazsın.

Toplam Hit: 3036 Toplam Mesaj: 25